miercuri, 13 martie 2013

SFECLA, minunea roşie: previne cancerul si alte boli grave


Cu un gust dulceag si o culoare care iti imbie vazul, sfecla rosie este o adevarata comoara pentru sanatatea ta. O poti consuma cruda, sub forma de suc, o poti prepara la cuptor sau poti face o minunata salata cu sfecla rosie fiarta, stropita din belsug cu suc de lamaie. Sa nu mai vorbim despre ciorba de sfecla rosie, care furnizeaza organismului tau o serie de vitamine si minerale esentiale, scriesanatate.ele.ro.

SFECLA, minunea roşie: previne cancerul si alte boli grave
SFECLA, minunea roşie: previne cancerul si alte boli grave

Sfecla previne cancerul

Dintre toate legumele, despre sfecla se spune ca are cea mai eficienta actiune antitumorala si poate preveni dezvoltarea cancerului. Unul dintre cei mai faimosi terapeuti, Rudolf Breuss, sustine ca persoanele care tin o cura de 42 de zile cu sucuri proaspete de legume, printre care si suc de sfecla rosie, poate preveni leucemia, cancerul pulmonar si cel gastric.

Sfecla scade riscul bolilor cardiovaculare

Nitratii din sfecla rosie reduc tensiunea arteriala si te protejeaza cu succes impotriva bolilor cardiovasculare. Circulatia sangelui este mult imbunatatita printr-un consum constant de sfecla rosie, astfel ca daca vrei sa ai o inima sanatoasa, trebuie sa incluzi aceasta leguma in alimentatia ta.

Sfecla previne bolile hepatice

Sfecla contine ingrediente active care contribuie la regenerarea celulelor ficatului si impiedica dezvoltarea bolilor hepatice. Sucul de sfecla rosie, de exemplu, este un detoxifiant excelent pentru ficat, deoarece topeste grasimile acumulate la nivelul lui.

Sursa:  REALITATEA.NET

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu