miercuri, 13 martie 2013

TOP 10 Mistere nerezolvate ale umanitatii! FOTO

TOP 10 Mistere nerezolvate ale umanitatii! FOTO
Misterele lumii sunt captivante pentru toate generatiile de oameni de stiinta, care incearca sa le dezlege. Tuturor ne plac misterele si intodeauna este placut sa citesti despre noi si captivante mistere. Va prezentam mai jos cateva mistere nerezolvate ale umanitatii, potrivitlistverse.com:
1practicile samanice10. Practicile samanice
Figura mistica a samanului exista in cultura umana de mii de ani pe aproape toate continentele lumii si totusi originea si natura puterilor samanilor nu au fost inca pe deplin explicate. Respins, in general, de comunitatea stiintifica, samanismul continua totusi sa joace un rol important atat in tamaduire, cat si in divinatie in locuri indepartate si izolate ale lumii, cum sunt padurea tropicala din Amazonia si regiunile tribale din Mongolia. Samanismul continua totusi sa joace un rot important atat in tamaduire, cat si in divinatie… Cuvantul saman provine din limba triburilor tunguse din Rusia siberiana, dar practica samanismului este raspandita pe tot globul. El are numeroase variante: exista samanismul turcic, mongol, manciuriano-tungus, coreean, japonez, fino-ugric, amerindian, celtic si african, dar toate sunt modelate pe baza acelorasi principii de baza. Perceput astazi ca un fel de vraci, samanul se bucura in vechime de respect in calitate de vindecator si de sfatuitor si era in multe privinte un fel de psihoterapeut primitiv. Oamenii ii consultau pe samani pentru a se vindeca de bolile lor fizice, mintale sau emotionale, ori pentru a descoperi secretele viitorului si ale trecutului. Samanul reusea sa joace aceste roluri actionand ca o punte psihica intre lumea aceasta si cea de dincolo. Elementul central al principiului samanismului este conceptul „zborului sufletului”. Orice tamaduitor sau tamaduitoare ale carei practici se centreaza pe principiul sufletului care zboara este considerat saman. Acesti oameni credeau ca o parte din sufletul omenesc poate sa paraseasca trupul – de exemplu, atunci cand acesta doarme si viseaza. Pentru a-i ajuta pe altii, samanul trebuie, mai intai, sa-si elibereze propriul suflet, ajungand in cadrul acestui proces la asa-numita „stare de extaz”. Aceasta stare de constienta modificata poate fi provocata prin diverse mijloace, adesea combinate intre ele, cum ar fi cantatul inganat repetitiv, rapaiala tobei sau meditatia intensa. Samanii aveau cunostinte ample despre natura, mai ales despre flora si foloseau plante sau ciuperci halucinogene pentru a induce starea de vis. Aceste substante sunt adesea foarte otravitoare, astfel ca samanul risca sa intre in coma, in colaps sau chiar sa moara. Odata ajuns in aceasta stare asemanatoare cu transa, samanul poate sa comunice cu lumea nevazuta a spiritelor. Convinsi ca toata cunoasterea este cuprinsa in natura insasi, samanii consulta stancile, copacii si pamantul si vorbesc cu spiritele puternice ale animalelor pentru a dobandi informatii utile.
1chirurgia psihica9. Chirurgia psihica
Exista numeroase marturii referitoare la vindecatori „psi” contemporani si la cazuri in care sugestia joaca un rol preponderent in tulburarile functionale si in remisiunea lor. Noel Bayon, in Miracles chez les guerisseurs (SEGEP, 1953), relateaza cu verva cum, pentru a-si realiza ancheta, a ajuns el insusi la exercitarea ilegala a medicinei. Devenind din ce in ce mai neincrezator in puterea vindecatorilor pe masura ce ii frecventa si ii testa, i-a venit ideea sa deschida un cabinet, pe care au inceput sa-l frecventeze o multime de oameni de toate conditiile, cerandu-i sa le trateze boli dintre cele mai diverse. Si astfel, fara diploma, fara alte cunostinte decat cele pe care le poseda „francezul mediu”, doar cu titlul de „vindecator stiintific” (tratament radical prin magnetism sintrofic dirijat), el o scapa pe prima sa pacienta de insomnii, calmeaza o durere de dinti, face sa dispara, in patruzeci de secunde, o senzatie persistenta de prurit, ordona unei zone sa regreseze, neutralizeaza niste negi, pecingini si psoriazis, formuleaza diagnostice pe cat de peremptorii, pe atat de exacte… Este ajutat in aceasta opera chiar de bolnavi sau de anturajul acestora, care, fara sa-si dea seama, ii ofereau toate elementele care ii permiteau sa „nimereasca”. Cine stie daca Noel Bayon n-ar fi devenit la fel de celebru ca si Edgar Cayce, daca n-ar fi dezvaluit el insusi secretul? Totusi, Edgar Cayce, acest american care, in stare de somnambulism, prescria remedii, stabilea diagnostice si chiar (se spune) deregla doar prin prezenta sa aparatele de radiografiere, nu folosea triumful spre folosul sau. El nu-si atribuia vindecarile provocate de retetele sale adesea complexe.
„De la administrarea primei doze, marturisea el in jurnalul sau intim, hemoragia s-a oprit; dar poate ca ar fi incetat oricum. A doua zi a incetat febra, dar probabil ca ar fi scazut si singura… Nu stiu!… As prefera ca toate sa fie naturale.”
Dar cei din jur intelegeau sa profite de acest foarte modest vindecator; de aceea putem considera ca ei au contribuit substantial la crearea personajului cvasilegendar pe care ni-l prezinta majoritatea parapsihologilor… Mai spectaculoasa decat stabilirea diagnosticelor si decat prescriptiile, chirurgia „psihica” a facut sa curga multa cerneala; ea a divizat atat de mult mass-media si pe parapsihologi, incat nu poate fi trecuta sub tacere. De fapt, exista doua feluri de chirurgie psihica: pe de o parte, cea care nu se efectueaza decat asupra corpului astral al pacientilor si, in consecinta, nu lasa nicio urma, nicio cicatrice (George William Chapman, nascut in 1921, la Liverpool, procedeaza in acest fel); pe de alta parte, cea care pretinde ca intervine si asupra corpului fizic, precum chirurgia obisnuita, dar cu mijloace care lasa perplecsi sau ii pun pe ganduri pe oamenii de meserie…
1combustia umana8. Combustia umana spontana
Combustia umana spontana este un proces in care o fiinta umana arde, partial sau complet, fara a se fi aflat in contact direct cu o sursa externa de aprindere. Chiar daca exista o multime de teorii asupra acestui fenomen, pozitia majoritatii oamenilor de stiinta este de scepticism asupra combustiei spontane. Fenomenul este catalogat ca apartinand sferei paranormalului. Aparatorii acestui fenomen declara ca s-au contabilizat in jur de 200 de cazuri incepand cu secolul XVII.[1] Totusi, in majoritatea cazurilor nu au existat cercetarii sau studii asupra fenomenului si a cauzelor care l-au putut produce, relatarile bazandu-se pe marturii, zvonuri si care nu relatau cu exactitate numele victimei sau data producerii incidentului.
1Leidenfrost7. Efectul Leidenfrost
Nu stiam pana astazi ca daca te joci cu azotul lichid si cu mana goala nu patesti nimic. Din ce o sa vedeti in materialul video urmator, la aplicarea de azot lichid mana este protejata pentru putin timp de efectul Leidenfrost, acelasi efect care are loc atunci cand pe o plita incinsa se plaseaza o cantitate mica de apa. Aceasta planeaza la o oarecare distanta de plita, ajutata de vaporii care se degaja violent.

1radiestezia6. Radiestezia
Radiestezia, divinizata in Antichitate ca fiind un dar al zeilor incredintat oamenilor, era privita in Evul Mediu de Inchizitie drept o vrajitorie, iar cei care aveau astfel de calitati erau pedepsiti. Insa, dupa aceasta perioada, radiestezia s-a bucurat de o dezvoltare deosebita in multe tari din Europa si chiar din SUA, unde nu numai ca este cunoscuta, ci chiar recunoscuta oficial, fiind folosita in diverse domenii. Principalele instrumente indicatoare folosite in determinari radiestezice sunt: pendulul sideral, bagheta, indicatorul sub forma de L si ansa. Exista si niste instrumente ajutatoare, pe care le construiesc cei care fac determinari, pentru a-si usura munca. Acestea sunt: rigla universala, rigla circulara si rigla semicirculara (raportorul). Pendulul sideral este compus dintr-un fir de ata de care este prinsa o greutate de forma sferica, cilindrica, conica, asemanatoare cu o picatura, cruce, inel, tor, solenoid sau combinatii ale acestora. Materialul folosit pentru confectionarea pendulului este lemnul, metalul, materialul plastic, cristalele. Unele pendule se pot construi cu goluri interioare in care sunt introduse probele martor necesare in determinari. Bagheta este la origine o nuia din lemn de alun care, tinuta in pozitie orizontala, vibra in mainile celui care incerca sa descopere sursele de apa sau alte elemente, cand acesta se gasea deasupra locului sursei cautate. Astazi, bagheta se construieste, avand aceeasi forma de Y, dintr-un material flexibil cu o lungime de 30-40 de centimetri. Indicatoarele sub forma de L sunt realizatedin baghete metalice, inflexibile, indoite la un capat sub un unghi de 90s si avand unul dintre brate astfel formate mai lung decat celalalt. Pentru fiecare mana se confectioneaza cate un indicator, iar in momentul determinarilor, cand radiestezistul se afla deasupra sursei cautate, acestea se intersecteaza.
Radiestezia este o arta prin care, folosind voluntar activitatea inconstienta, se pot descoperi facultati constiente informatiilor dorite. Orice persoana care este capabila sa-si concentreze in mod normal gandirea poate practica radiestezia cu un anumit randament, dupa un antrenament simplu si rational.
DENUMIRE. Cuvantul radiestezie este alcatuit din radacina latina “radius”, care inseamna raza, radiatie si din grecescul “aisthesis”, adica senzatie, sensibilitate. Termenul a fost folosit cu precadere in literatura franceza, fiind introdus de abatele Bouly la inceputul secolului al XX-lea, definind cautarile sale, cu ajutorul unei baghete, a surselor de apa. Acelasi fenomen este cunoscut si sub denumirea de biolocatie, biodetectie sau efect biogeofizic, terminologie folosita mai ales de scoala radiestezica rusa.
PRACTICA. Radiestezia reflecta posibilitatea extrasenzoriala a omului de a determina, cu ajutorul unor indicatoare radiestezice, anomaliile din medii vii sau nevii, obtinandu-se astfel informatii ascunse celor cinci simturi umane. Practica radiesteziei este foarte veche in scopul determinarii izvoarelor subterane, a panzelor freatice, a zacamintelor, a structurilor petrolifere, a cavernelor, a comorilor ingropate etc., in general, a ceea ce se ascunde sub pamant. Instrumentul de detectie era o bagheta denumita divinatorie, care, in mainile cautatorului, executa o miscare independenta de vointa acestuia, cand el se afla deasupra locului unde se gasea elementul cautat.
1bioelectricitatea5. Bioelectricitatea
In secolul 19 s-au inregistrat primele cazuri de oameni “incarcati” electric, care prin simpla lor prezenta au un efect ciudat asupra obiectelor din jur. Unii dintre ei chiar nu pot trai in preajma unor dispozitive care emit o incarcatura magnetica sau electrica puternica. Au existat cazuri de oameni capabili sa aprinda si un bec tinut in mana.
Cum se explica un astfel de fenomen? Prezenta, atat in citoplasma oricarei celule, cat si in fluidele extracelulare, a numeroase tipuri de atomi si molecule ionizate, deci incarcate electric, si faptul ca activitatea metabolica mentine diferente de concentratii ale acestor ioni fac ca fenomenele electrice sa fie proprii tuturor celulelor.
Bioelectricitatea in lumea animala
Unele animale au senzori bioelectrici foarte sensibili, iar despre pasarile migratoare se crede ca se orienteaza folosindu-se de campul magnetic al Pamantului. De asemenea rechinii sunt foarte sensibili si detecteaza prezenta campurilor electromagnetice aflate in mediul lor inconjurator. Alte animale, cum ar fi tiparul electric pot sa genereze campuri electrice foarte puternice pe care le folosesc pentru a se apara sau pentru a-si captura prada.
Bioelectricitatea in medicina
Studiul bioelectricitatii sau bioelectromagnetismului are un rol foarte important in medicina. Foarte multe procese si fenomene care sunt studiate in medicina sunt de natura bioelectrica, cum ar fi: undele cerebrale, mioelectricitatea(electricitatea miocardului),etc. Undele cerebrale, studiate de neurofiziologie, sunt un fenomen unde fluctuatiile bioelectromagnetice de curent dintre diferitele parti ale cortexului cerebral sunt detectabile cu un electroencefalograf.
1bioluminiscenta4. Bioluminiscenta
De cate ori cineva iti spunea ca radiezi, credeai ca e vorba doar de un simplu compliment? Oamenii de stiinta ti-ar raspunde ca expresia poate fi luata si ad litteram. Bioluminiscenta nu este caracteristica doar licuricilor sau meduzelor, ci si oamenilor. In 2009, un grup de cercetatori japonezi a pus la punct o camera foto de 1.000 de ori mai sensibila decat ochiul uman. Astfel, bioluminiscenta umana a reusit sa fie surprinsa in fotografii. “Lumina” caracteristica oamenilor este mai puternica in a doua parte a dupa-amiezii si mai prezenta pe obraji, frunte si gat.
1levitatia3. Levitatia
In prezent, acest fenomen este frecvent intalnit in numerele de magie. Primele marturii asupra practicii levitatiei apar in zona Indiei si Tibetului, in jurul anului 527 i.e.n.. Se spune despre fondatorul budhismului zen, Bodhidharma, ca a vizitat o manastire tibetana a shaolinilor pentru a-i invata pe acestia cum sa isi folosesca energia pentru a obtine leviatia. Aceasta practica ii era atribuita atat lui Budha, cat si mentorului acestuia, Sammat, despre care se spune ca putea sta in aer pana la cateva ore. Practica levitatiei nu s-a pierdut intre calugarii din zona Asiei, secretele ei fiind cunoscute si impartasite in cercuri inchise.
1esp2. Perceptia extrasenzoriala (ESP)
ESP reprezinta abilitatea unui individ de a receptiona informatia fara a se folosi de cele cinci simturi ale omului (vizual, tactil, olfactiv, auditiv, gustativ). Mai este numit si al 6-lea simt. Perceptia extrasenzoriala este impartita in trei categorii: telepatie – abilitatea de a vedea gandurile altor persoane, precognitie – abilitatea de a vedea viitorul si a prezice evenimente din viitor, clarviziune – abilitatea de a vedea sau a simti alti oameni. Poate cineva sa indoaie o cheie fara sa puna mana pe ea numai prin simplul fapt ca vrea acest lucru? Exista indivizi care pot sa influenteze obiectele de la distanta. De exemplu, un “medium” (o persoana despre care se spune ca este in legatura cu forte dincolo de lumea fizica) a reusit sa repare ceasuri stricate numai atingandu-le.
1profetia1. Profetia
Intr-un timp relativ scurt (circa de trei ani ),Nostradamus a scris peste 900 de catrene despre prezicerea viitorului. In aceste lucrari, Nostradamusprevesteste despre viitorul lumii, 70% din ele fiind implinite pana in prezent. Prevesteste despre domnia lui Napoleon, despre Al doilea Razboi Mondial, despre ascesiunea lui Hitler, despre asasinarea presedintelui american John F. Kennedy, aselenizarea omului pe Luna. Intr-un catren, Nostradamus ne vorbeste despre “cerul in flacari”, “new city”, “trasnet urias” si “doi frati rapusi”. Multi care au analizat acest catren au concluzionat ca ar fi vorba chiar despre atentatele din 11 septembrie 2001 , soldate cu distrugerea turnurilorWorld Trade Center. El mai relateaza ca va fi si cel de-al Treilea Razboi Mondial, care va dura 27 de ani, mentionand si venirea antichristului din Orientul MijlociuNostradamus sustine ca pana in 2016 toti oamenii vor muri, iar in Europa va aparea un “arc satanic al furiei”, o masina a timpului, acest “arc satanic” putand fi Marele Accelerator de Particule de la Geneva (Large Hadron Collider-LHC) sau rachetele balistice. Se crede ca al 3-lea Razboi Mondial va incepe dupa moartea ultimului Papa (cel ce va urma dupa moartea Papei Benedict al XVI) care va fi asasinat de antichrist. Nu s-a stabilit exact metoda lui Nostradamus, dar cert este ca in prezent sunt multi “vizionari” falsi care pretind ca pot ghici viitorul.

Sursa: caplimpede.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu