marți, 16 aprilie 2013

Visaţi să fiţi veşnic TINERI? Află cum SĂ NU ÎMBĂTRÂNEŞTI


Specialiştii consideră că dacă elixirul tinereţii veşnice este considerat un vis frumos, aceasta nu înseamnă că este irealizabil.
Tot specialiştii sunt cei care spun că alimentaţia ne este cel mai la îndemână aliat. Spre exemplu, legumele şi fructele pot avea efecte benefice dacă ar fi incluse în alimentaţia zilnică. „Nutriţia joacă un rol important în împiedicarea procesului de îmbătrânire şi poate proteja pielea de efectele nocive din aer”, spun cercetătorii.

Barieră de protecţie

Studiile arată că femeile cu un aport de vitamina C ridicat au mai puţine riduri şi o piele sănătoasă. Vitamina C este un antioxidant puternic care creează o barieră de protecţie între radicalii liberi şi ten. Acest lucru împiedică deteriorarea celulelor şi a ADN-ului. Portocalele, pepenele galben, brocoli, căpşunile, roşiile,  murele, zmeura, afinele, rodiile, toate contribuie la bariera de protecţie. 
De asemenea, cerealele integrale cresc nivelul de insulină care poate dauna pielii prin apariţia inflamaţiilor. Consumul de orez brun, fulgi de ovăz, orz şi grâu integral este extrem de eficace, mai ales când este vorba despre un consum de e 3-5 porţii pe zi.


Proprietăţi anticancerigene

Nutriţioniştii subliniază că verdeţurile cu frunze cât mai verzi sunt esenţiale! „Vorbim despre plante  impresionante, pline de substanţe nutritive, care conţin acid folic, calciu şi alte substanţe nutritive care sprijină sănătatea oaselor, protejează împotriva declinului cerebral şi ajută la prevenirea problemelor oculare”. Mai mult, nutriţioniştii ţin să scoată în evidenţă faptul că verdeţurile au  puternice proprietăţi anticancerigene


    Corect şi sănătos

    Savanţii au mai descoperit că fructele de pădure au unele dintre cele mai înalte nivele de antioxidanţi dintre oricare fructe. Iar fructele de pădure proaspete sunt pline de fitochimice şi pigmenţi coloraţi numiti antocianine, care au fost asociaţi cu un risc scăzut al anumitor cancere, cu buna funcţionare a memoriei şi longevitatea. Cercetătorii consideră că lista „lucrurilor” care ne pot asigura o viaţă lungă şi...tânără este practic interminabil, totul fiin la îndemâna noastră dacă ştim să procedăm corect şi mai ales sănătos.


    Sursa: www.evz.ro

    Niciun comentariu:

    Trimiteți un comentariu