luni, 24 iunie 2013

Bolile sufletului si vindecarea cuplului

images (2)
Totul in univers se supune raportului cauza-efect si complementaritatii. Legile divine, naturale si cele umane ar trebui sa fie convergente, caci ele au fost lasate omului, tocmai pentru a-i permite evolutia, mantuirea si desavarsirea. Prima comuniune a nostra se intampla in familie, unde tatal reprezinta principiul activ, ordonator si protector, iar mama, blandetea, ingaduinta si energia. In neclarul privirii bebelusului, inca mai zabovesc o clipa ingerii, care apoi se  sterg din mintea noastra, dupa ce ne lasam amprentati de duhul lumii.
Societatea moderna, in goana ei dupa progresul material, in defavoarea celui spiritual a impus alte legi, nefiresti, ale caror efecte le traim astazi: iesirea din nucleul familiei, divortul, carierismul, insingurarea, depersonalizarea. In Romania, poate mai mult decat in alte tari, capitalismul si libertatea fara responsabilitate si discernamat, au facut ca enorm de multi parinti sa-si abandoneze copiii, in cautarea unui loc de munca mai banos, in strainatate. Din nefericere, am uitat ca inainte de toate, copilul are nevoie de stabilitate emotionala si echilibru mental, apoi de educatia si blanetea mamei, coroborata cu vointa si darzenia tatalui. Cand parintii se despart, sau nu sunt aproape de progeniturile lor, macar in primul ciclu de viata (0-7 ani) ii vaduvesc pe acestia de primul program scris corect in viata sociala. Omul fara educatie si fara experienta armoniei familiale nu are radacinile capabile sa se conecteze la familia mai mare numita popor si la cea de pe urma dintre ele, umanitatea…Iar omul fara radacini, poate fi cel mai rapid manipulat si controlat.
Logica divortului, casatoriile intre membrii aceluiasi gen, libertatile individuale care ne fac sa ne consideram doar beneficiarii vietii, fara nici o responsabilitate ne conduc spre entropie. Suntem sapte miliarde de celule ale OMULUI, si atata timp cat suntem in razboi unele, cu celelate dezvoltam, ceea ce medicina numeste CANCER. A venit vremea sa intelegem profetia: “Fericiti facatorii de pace, caci ei fiii lui Dumnezeu se vor numi!“Iar pacea incepe cu Dumnezeu, cu sinele si cu semenii. Cum oare putem noi sa raspandim pacea in lume, daca in familiile noastre inca se poarta un razboi?
Adevarata putere vine din unitate si intregire: “Unde sunt doi, sau trei in Numele Meu, acolo sunt si Eu cu ei“, ne promite Mantuitorul, iar prima poarta de intelegere a Unitatii este cuplul!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu