luni, 24 iunie 2013

Luna plina in Rac


In acest an Luna plina in Rac are loc in data de 23 iunie la ora 14.32.  In general Luna plina este resimtita mai ales la nivel emotional, deoarece Soarele, care reprezinta energia planului constient, se afla in opozitie cu Luna, care reprezinta continuturile inconstientului. Aceasta Luna plina este insa si mai incarcata de emotionalitate, deoarece are loc in semnul Racului, guvernat de Luna.
Din punct de vedere astrologic opozitia este un aspect major, dinamic, in care planetele implicate se afla la 180 de grade distanta. C.G.Jung spune ca atunci cand opozitia exista,  apare si fenomenul proiectiei! “O parte din continuturile inconstiente este proiectata, dar proiectia ca atare nu este cunoscuta. E nevoie atunci de meditatie, deci de introspectia critica pe de o parte si de o cunoastere cat se poate de obiectiva a obiectului pe de alta, spre a putea constata proiectiile. Este unul din capitolele cele mai importante in cadrul procesului de lunga durata al cunoasterii de sine. (C.G.Jung, “Mysterium Coniunction”) Opozitia, prin intermediul proiectiilor, ne poate ajuta sa ne cunoastem adevaratul sine si sa ne revelam adevarata natura spirituala, pentru ca lumea exterioara nu este altceva decat proiectia propriei noastre lumi interioare.
Aceasta Luna plina sta sub semnul cuvantului Cunoastere. Stiati ca exista un Inger al Cunoasterii?... Acest Inger apartine Cerului Paradisului, cer care este cel mai apropiat de prezenta Divina. In acest Cer, visele noastre devin realitate,pentru ca aici este taramul miracolelor. “Ingerul Cunoasterii ii ofera omenirii cea mai profunda cunoastere si ne ajuta sa stim care este adevarul interior, amintindu-ne ca aceasta nu depinde de conditiile exterioare. Cunoasterea interioara ne conduce catre Lumina”, catre Sinele nostru, simbolizat de Soare.  (Ambika Wauters, “Oracolul Ingerilor”)
Simbolul Sabian al Soarelui, gradul 3 Rac, ne vorbeste tot despre cunoastere: “Mintea focalizata poate cauta sa scape de limitele sale, aventurandu-se spre un scop idealizat. Aceasta reprezinta o testare a vointei”. Soarele simbolizeza lumina constiintei, iar pozitia sa in casa a noua reveleaza scopul spiritual al cunoasterii.
Dar ce este cunoasterea, fara experimentare?... Simbolul Sabian al Lunii, gradul 3 Capricorn, ne vorbeste tocmai despre aceasta “Dorinta puternica de experimentare: Un suflet uman, in dorinta lui puternica de experiente noi, cauta intruparea.” Cunoasterea intuitiva (Luna) cauta cunoasterea constienta (Soarele)!
Simbolul Sabian al Ascendentului, gradul 16 Balanta, “Dupa furtuna, un debarcader necesita reconstructie”, ne aratacalea de a pastra in functie legaturile dintre inconstientul vast (Luna) si[P1]  constiinta (Soare).
Debarcaderul reprezinta puntea simbolica de legatura intre cele doua planuri, cel constient si cel inconstient. Cum putem face acest lucru? Aducand in planul constient, mesajele primite de la Ghizii nostri spirituali, de la Ingeri si de la Fiintele de Lumina, materializandu-le. “Canalul de comunicare” este deschis: Neptun in aspect armonios cu Soarele si cu Luna, ne arata acest lucru, dar “legatura subtila dintre cele doua taramuri are nevoie constanta de reparatie”. Trebuie sa fim consecventi si sa ne obiectivam pentru a mentine acesta comunicare intre lumea vazuta si cea nevazuta la cote optime, pentru a putea receptiona mesajele din lumile subtile cu acuratete maxima!
Semnul Racului, guvernat de Luna, ne vorbeste despre ocrotire, despre iubire. Este evident ca nu putem sa-i ocrotim si sa-i iubim pe ceilalti pana cand nu facem acest lucru in primul rand cu noi! Luna in Capricorn, in pozitie de exil, in conjunctie cu Pluto, ne vorbeste despre o perioada intensa de purificare a continuturilor exprimate: capacitatea de a iubi si de a ocroti si  despre o perioada de vindecare a traumelor emotionale si a copilului interior. 
Cum putem face acest lucru? Prin interiorizare, prin iubire neconditionata si iertare. Saturn, (Marele Invatator, asociat cu Intelepciunea interioara) impreuna cu Neptun, deschid canale de Lumina prin care energia Christica se revarsa din Univers. Doar prin iubire, acceptare si iertare ne putem vindeca si putem vindeca intreaga lume. Pluto fiind asemenea Lunii o planeta  care concentreaza o putere arhaica, feminina sa “administram” deci cu generozitate “medicamentul” iubirii si al compasiunii aspectului Divin Feminin manifestat in viata noastra!
Uranus in aspect dinamic cu Luna si Pluto, ne arata ca in aceasta perioada pot aparea suprize, revelatii sau evenimente care ne vor ajuta sa facem schimbarile necesare in viata noastra emotionala.
Se stie ca in mod traditional perioada de Luna plina este o perioada de purificare, in care ne putem debarasa de continuturile care nu ne mai sunt de folos. Marianne Williamson spune ca cea mai mare frica a noastra nu este aceea de a nu fi suficient de buni, ci frica de propria noastra lumina, de propria maretie si stralucire, frica de a fi cine suntem cu adevarat! Sa ne eliberam deci de vechea paradigma bazata pe frica, pe suferinta si sa imbratisam cu bucurie calea iubirii, a iertarii si a increderii in noi si in semenii nostri!
           
In acest an noptii cu Luna plina 
ii coincide noaptea de Sanziene. Traditia spune ca in aceste nopti, ca si la solstitii si echinoctii, se deschid cerurile si valul dintre lumi se subtiaza, iar lumea de dincolo vine in contact cu lumea pamanteana. Aceste perioade sunt excelente pentru meditatie,  magie si lucrari psihice.
 Sa profitam asadar de toate energiile pe care ni le aduce atat Luna plina cat si noaptea de Sanziene, sa lasam magicianul din noi (copilul interior) sa lucreze si sa avem incredere in intelepciunea lui!
 Sa accesam cunoasterea interioara prin meditatie si sa vindecam ranile trecutului prin iubire si iertare! Calea misticului se intrepatrunde cu calea Inimii spre a desavarsi miracolul devenirii noastre.
 Sursa: newsletter editura for you

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu