luni, 5 august 2013

Cutremure la graniţa cu România


Un seism cu magnitudine de 2.7 a fost înregistrat în Bulgaria lângă graniţa cu România, după ce de dimineaţă fusese înregistrat un seism în Serbia, tot în apropiere de frontiera cu România. 


Cutremure succesive la graniţa României, în Serbia şi Bulgaria, dar cu magnitudini modeste. Activitatea seismică s-a intensificat însă în zona Balcanilor. 
Recent, cel puţin zece cutremure, dintre care cel mai puternic a avut magnitudinea de 3,9 pe scara Richter, au fost înregistrate în sud-vestul Bulgariei în primele ore ale zilei de sâmbătă.
Potrivit Institutului de Geofizică al Academiei Bulgare de Ştiinţe, au fost zece cutremure, dar Centrul European de Seismologie a înregistrat 13.
Primul seism a avut loc la ora 01.24 iar ultimul la 06.51, la adâncimi cuprinse între 0,8 şi 4,9 kilometri, relatează site-ul Novinite.com.
Cel mai puternic dintre ele a fost înregistrat la ora 03.21 şi a avut magnitudinea de 3,9 pe scara Richter.

Un cutremur cu magnitudinea de 3,8 grade s-a produs in dimineata zilei de vineri, 2 august,  si in regiunea Vrancea.



Cutremurul a avut loc la ora locala 7h18min13sec. Potrivit datelor publicate de Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamantului, seismul a avut epicentrul in Muntii Vrancei, zona NEREJU-GURA TEGHII (45,70 grade latitudine Nordica, 26,54 grade longitudine Estica), iar adancimea focarului a fost de 87 km.


Magnitudinea seismului a fost de 3,8 grade pe scara Richter. Cutremurul a fost resimtit slab in zona epicentrala cu intensitatea de cel mult II-III grade pe scara Mercalli.
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu