luni, 5 august 2013

Horoscop: Săptămâna transformărilor de conştiinţă!

Am început luna august sub influenţa unei colaborări astrale, care va provoca transformări importante ale conştiinţei şi ale viziunii noastre asupra vieţii pe care o construim, dar şi asupra sensului pe care îl dăm experienţelor noastre de viaţă.
Planeta Jupiter, în tranzit prin semnul Racului şi în desprindere uşoară din piramida pe semne de apă pe care a construit-o împeună cu planetele Saturn şi Neptun, intră în interacţiune energetică cu mult mediatizata cuadratură Uranus-Pluton.
Jupiter construieşte mai întâi opoziţia cu Pluton, care se formează la grad perfect joi, 8 august, la scurt timp după faza de Lună Nouă de miercuri, 7 august.
Simultan, Jupiter construieşte cuadratura cu Uranus, care se formează la grad perfect miercuri, 21 august, chiar în ziua Lunii Pline, în semnul Vărsătorului.
Această colaborare astrală ne-ar putea ajuta să simţim mai puternici şi să înţelegem propria nevoie de transformare a modului în care ne trăim viată, pentru ca apoi să găsim puterea şi curajul de a realiza o schimbare în stilul de viaţă.
În funcţie de etapa în care ne aflăm, în funcţie de disponibilitatea în faţă schimbărilor, traversăm mai uşor sau mai zbuciumat această perioadă.
Fie percepem un alt înţeles al valorilor şi le plasăm pe un plan spiritual mai înalt, fie ceva (eveniment, situaţie, încercare, provocare) va zgudui sistemul credinţelor şi judecăţilor noastre, tocmai pentru a-l reorganiza.
Este important să ne deschidem mintea şi să acceptăm oferta vieţii, pentru că există tendinţa către impulsivitatea generată de convingeri, a căror valabilitate este posibil să nu mai fie în pas cu vremurile.
A rămâne într-un tipar conceptual, doar de dragul tiparului, ar putea să nu fie chiar sănătos.
Miercuri, 7 august, la ora 0:50 (ora României) se formează faza de Lună Nouă în semnul Leului şi lansează impulsul energetic necesar transformărilor pe care le prefigurează interacţiunea Jupiter – Pluton – Uranus.
Mesajul Lunii noi subliniază necesitatea unei viziuni noi asupra trecutului, tocmai pentru a înţelege şi a accepta un mod nou de viaţă.
Luna Nouă deschide o nouă etapă de manifestare a creativităţii, mai ales că şi planeta Mercur va intra în semnul Leului, (tot pe 8 august, când se formează opoziţia perfectă Jupiter-Pluton) pe care îl va tranzita până pe 24 august.
După faza de Lună nouă vom intra într-o perioadă în care contextul astral ne va susţine cu mai multă creativitate, capacitate de concentrare şi focalizare pe scop, cu posibilitatea realizării unei expansiuni mentale, dar şi al unui curaj al exprimării, dacă nu trecem în extrema autosuficienţei şi a autoritarismului.
Este important să observăm detaliile şi să filtrăm informaţia pentru a avea o claritate a imaginii de ansamblu.
Este timpul în care spunem mult mai uşor ceea ce gândim, de aceea este important să ne eliberăm de orice influenţă exterioară, să ne raportăm la propriile criterii de analiză şi să ne ascultăm inima, pentru a nu transmite negativitate.
Acum putem să înţelegem mai mult şi mai profund care este rolul planului mental în derularea experienţelor de viaţă precum şi modul în care mentalitatea intervine în croirea drumului în viaţă.
Forţă gândului tinde acum să construiască repede şi bine, tot ceea ce avem nevoie pentru a “creşte”. De aceea, este indicat să ne deschidem şi să o lăsăm să ne ajute.
Altfel, orice manifestare nepotrivită în gândire şi comunicare va fi blocată. Dacă ceva ne opreşte, înseamnă că n-am ales calea potrivită pentru noi, în acel moment sau pentru acea acţiune, sau poate n-am transmis intenţia noastră în modul cel mai constructiv.
Zilele premergătoare fazei de Lună Nouă sunt potrivite pentru a încheia diferite situaţii sau relaţii, pe care dorim să le lăsăm în urmă. Acum putem să finalizăm ceea ce dorim să rămână doar trecut.
Astrolog Ana Gabriela Tautu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu