miercuri, 28 august 2013

Marte în Leu, 28 august 2013, ora 5:05’

”Nu există trezire a conștiinței fără suferință!” C.G.Yung

          Planeta Marte intră în semnul Leului ( semn fix, masculin, guvernat de Soare) în data de 28 august 2013, ora 5:05’.Marte își schimbă vibrația, trecând de la starea de visare, de introspecție (în Rac) la starea de acțiune, de dinamism, stimulând integrarea spiritului în prezent, evoluția. Ne simțim dintr-odată plini de energie, începem să ne dorim acțiunea, luăm măsuri de remediere a situațiilor mai puțin plăcute din viața noastră.
          Reacțiile sunt vii, simțim nevoia de a ne manifesta sau adapta la situațiile de viață care par a ne lua prin surprindere acum. Ne exprimăm prin intermediul divertismentului, sport, preferăm libertatea în contactul cu lumea, ne implicăm în aventuri riscante. Beneficiem acum de forță combativă, existând riscul de a ne implica în tot felul de polemici care nu se vor sfârși cu un rezultat pozitiv. Marte în semnul Leului are și părți pozitive aducându-ne starea de optimism, de forță de regenerare, împingându-ne cu o mare forță către luarea de decizii ferme.
          Marte-Ares apare în mitologie ca fiu a lui Jupiter și al Yunonei-Hera. De educația lui s-a ocupat un titan care l-a învățat dansul, iar pe lângă exercițiile necesare luptei, Marte caută discordia, războiul și tot ce ține de conflict, apărând adeseori într-un car de luptă condus de fiii săi, Teroarea și Spaima. Zeul Marte iubește bătăliile, se înconjoară cu vacarm, adesea învins, se ridică întotdeauna pentru a învinge. Este certăreț, dar este și curajos, gata oricând de luptă, să își apere teritoriul, să își apere familia, neamul. Excelează în a distruge, dar știe să și construiască, să utilizeze mijloace de acțiune. Este sensibil la aspectele fizice, carnale. Marte exprimă capacitățile unui zeu teribil, agresiv, gata oricând să înfrunte dușmanul. Trebuie să vedem și partea bună a lui Marte, acesta aducând voința, spiritul temerar, energia necesară susținerii oricărui demers.
           Exprimarea nemuțumirii în legătură cu relația de iubire, poate duce la adevărate izbucniri ce se pot transforma în agresivitate, care din păcate nu se va opri doar la cea verbală...
          Marte semnifică obstacolele de orice fel. El ne indică risipirea, manifestările scandaloase sau realizările pozitive obținute prin efort. Accidentele, impulsivitate, sexualitatea, pierderea reputației, procesele,  incendiile, trădarea din partea dușmanilor, delapidările pot fi evenimente declanșate în această perioadă prin situarea lui Marte în casa XII- a sacrificiilor și izolării, crize morale și fizice.
          Mesajul simbolului sabian pentru Soare (guvernatorul ascendentului aflat în Leu) la  grad 5 in Fecioară. ”Un om devine conștient de spiritele naturii și de agenții spirituali de obicei nevăzuți”. Este momentul deschiderii către noi canale de conștiință. Conștiința ajunge, în mod gradual, dincolo de caracteristicile fizice și devine conștientă de procesele de energie, de dinamismul forțelor ce se exteriorizează ca forme de viață. Beneficiem de energia necesară pentru a face trecerea pe o nouă treaptă.
          Soarele aflat în casa I a momentului, ne dă ambiție, încredere în forțele proprii, puterea de a ne ridica deasupra problemelor cotidiene. Careul dintre Soare (în Fecioară) și Luna (în Gemeni) aduce acel dram de nesiguranță că lucrurile nu sunt chiar așa cum par la prima vedere, că mai avem ceva de aflat, ceva de adus la lumină înainte de a trage concluziile finale. Suntem sprijiniți in obținerea succesului, a promovării, inițiative în afaceri (Luna în casa X- popularitate, carieră) care este bine susținută de Marte în casa XII, dar care ne spune să fim atenți la ce se află dincolo de ce vedem, de ce ni se spune, la contractele pe care le semnăm acum. Luna în careu cu Neptun în casa VII- parteneriatele, aduce iluzia, dezamăgiri ca urmare a încheierii unor parteneriate.
          Crucea cosmică pe semne cardinale : Uranus (în Berbec) careu Jupiter (în Rac) careu Venus (în Balanță) careu Pluto (în Capricorn) indică energii intense, greu de stăpânit, ne confruntăm acum cu situații de viață mai puțin plăcute. Este nevoie de o mare putere de concentrare a acestor energii în sensul evoluției personale, spirituale. Dacă reușim să concentrăm aceste energii într-o direcție potrivită cu destinul personal, atunci vom beneficia (mai devreme sau mai târziu) de realizări deosebite, atât în plan material, cât și în plan spiritual.
          Astfel că, Marte aflat în semnul Leului până în data de  15 octombrie 2013, ne aduce energie, curaj, dorința de a trece peste orice obstacol pentru  a ne atinge obiectivele propuse.

”Deși marea amenință, ea este plină de compasiune . Degeaba am blestemat-o.”
Shakespeare, Furtuna

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu