luni, 23 septembrie 2013

Val de cutremure în jurul României. Cutremur de mică adâncime la Galaţi


Bulgaria şi Serbia au fost lovite de cutremure duminică seara. Cel mai mare a avut o magnitudine de 4.1 şi s-a produs la doar 5 kilometri adâncime.


Curemure succesive în Bulgaria şi Serbia. Unul singur a depăşit magnitudinea 4, dar toate au fost de suprafaţă, fiind resimţite şi în România. 

Un cutremur cu magnitudinea de 3,5 grade pe scara Richter s-a produs şi  in seara zilei de vineri, 20 septembrie, in regiunea Vrancea.Potrivit datelor publicate de Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamantului, cutremurul a avut loc la ora locala 21h08min54sec, iar epicentrul sau a fost localizat in Muntii Vrancei, zona NEREJU (45,74 grade latitudine Nordica, 26,59 grade longitudine Estica).


 Cutremurul s-a produs la adancimea de 96 km, iar magnitudinea acestuia a fost de 3,5 grade pe scara Richter. Intensitatea seismului in zona epicentrala a fost de cel mult II grade pe scara Mercalli. Miscarea seismica nu a fost resimtita la Bucuresti.
In urma cu 2 zile, in dimineata zilei de 18 septembrie, la ora locala 3h27min28sec, un alt cutremur, cu magnitudinea de 3,6 grade, s-a produs in regiunea Vrancea, zona NEREJU (45,68 grade latitudine Nordica, 26,58 grade longitudine Estica), la adancimea de 141 km. 

Cutremur de mică adâncime la Galaţi

Două cutremure au fost înregistrate luni în zona Galaţi.

Două seisme, unul cu magnitudine 3 şi altul cu magnitudine 2.9, au fost înregistrate în zona Galaţi. Conform infp.ro, cutremurele s-au produs la o adâncime de 5 kilometri în apropierea localităţilor: Galati (15 km), Braila (29 km), Macin (36 km), Tecuci (53 km), Focsani (59 km).


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu