miercuri, 30 octombrie 2013

Horoscop: Ce să mănânci și ce să evițiFiecare dintre noi are, la un moment dat, tendința de a face excese alimentare, lucru nefavorabil organismului nostru.  De aceea, echilibrul este esențial pentru un corp şi o minte sănătoasă. Află care sunt recomandările astrologilor pentru a te menține în formă.
Semne de Foc: Berbec, Leu, Săgetător
În general, datorită focului, aceste zodii au un organism care le permite arderea rapidă a grăsimilor, eliminarea toxinelor și a bacteriilor. De asemenea, Berbecii, Leii și Săgetătorii sunt rezistenți la boli.
Există cazuri în care semnul de foc este prezent în exces. Persoanele din această categorie sunt sensibile, nervoase și pot declanșa probleme cu tensiunea, inima sau stomacul. Pentru a ieși din această stare, Berbecul, Leul și Săgetătorul trebuie să consume alimente care sunt reci, cu ardere lentă.
Alimente permise: legume, rădăcinoase
Alimente interzise: carnea roșie, condimentele picante
Remedii: mușețel, valeriană
Dacă semnul de foc este mai puțin vizibil la aceste zodii, atunci organismul va arde mai greu grăsimile și va fi incapabil să lupte cu bolile. Persoanele din această categorie trebuie să consume mâncăruri calde, uscate și aromate.
Alimente permise: lămâie, iaurt, varză, muștar
Alimente interzise: produse lactate, carne
Remedii: ardei iute, cuișoare, scorțișoară, usturoi, ghimbir
Semne de Aer: Gemeni, Balanță, Vărsător
Aerul are grijă de sistemul nervos şi de cel circulator, de funcțiile locomotorii și de căile respiratorii. Oamenii născuți sub aceste semne sunt sensibili, dar și puternici.
Dacă aerul este prezent în exces, Gemenii, Balanțele și Vărsătorii sunt agitați, mereu epuizați, au pielea uscată, prezintă insomnii și pierderi de memorie. Pentru a evita aceste probleme, ei au nevoie de aer curat, liniște și odihnă.
Alimente permise: legume, nuci
Alimente interzise: crudități, cereale, zahăr rafinat
Remedii: enzime care ajută la absorbția substanțelor nutritive
În cazul în care aerul este mai puțin predominant, aceste zodii prezintă un dezechilibru între alimentaţie şi exerciţiul fizic. Pentru a spori arderea grăsimilor, mesele trebuie să fie bogate în fructe şi legume, cereale încolţite, alimente în stare crudă.
Alimente permise: usturoi, ghimbir, iaurt, chefir
Remedii: păpădie
Citeşte şi:
Semne de Apă: Rac, Scorpion, Peşti
Apa interacţionează direct cu sistemele: limfatic, reproductiv şi sangvin. Racii, Scorpionii şi Peştii sunt sensibili la virusuri şi bacterii.
Problemele lor de sănătate sunt mai mult de natură emoţională deoarece apa atrage cu uşurinţă negativismul.
Dacă există un exces de apă, atunci persoanele din aceste zodii au un metabolism lent, şi, respectiv, au probleme de greutate. Sunt recomandate mâncărurile sărace în grăsimi, calde şi uscate.
Alimente permise: legume fierte, fasole, fructe
Alimente interzise: grăsimi, produse lactate, dulciuri, pâine, secară
Remedii: salvie, busuioc, cimbru, pătrunjel, usturoi
Lipsa apei produce deshidratarea organismului şi apariţia problemelor legate de ten şi păr. Pepenii galben, castraveţii şi alte legume cu un conţinut ridicat de apă trebuie consumate de aceste zodii. De asemenea, persoanele aflate sub semnele de apă trebuie să se ferească de razele soarelui şi de căldura excesivă.
Alimente permise: grâu, ovăz, fructe de mare, produse lactate
Alimente interzise: fasole, morcovi, ţelină, varză, sparanghel
Remedii: sucuri din fructe proaspete
Semne de Pământ: Taur, Fecioară, Capricorn
Elementul pământ este responsabil de sistemul reproducător şi ţesuturi, iar oamenii născuţi în aceste zodii pot avea probleme cu greutatea şi apariţia tumorilor. Totodată,  Taurii, Fecioarele şi Capricornii au o dantură sănătoasă şi si sunt rezistenţi la răceală şi gripă.
Dacă excesul de pământ predomină, metabolismul este lent, apar scleroza, tumorile, iar părul de pe corp creşte foarte mult.
Alimente permise: varză, legume fierte, sucuri naturale, supe, ceaiuri
Alimente interzise: toate sunt permise în limite normale
Remedii: ghimbir, piper negru, ardei iute
Oamenii născuţi atunci când semnul de pământ este mai puţin vizibil au nevoie de rutină pentru a se simţi în siguranţă. Ei necesită mult somn şi odihnă.
Alimente permise: carne, cartofi, cereale, rădăcinoase, lactate, zahăr, ulei
Alimente interzise: fructe şi alimente crude
Remedii: lemn dulce, alge marine, ginseng

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu