luni, 7 octombrie 2013

Horoscop: O săptămână a deciziilor importante

Astrologul Ana Gabriela Tautu ne oferă analiza pentru săptămâna 7- 13 octombrie!

Ne aflăm în faza de creștere a Lunii din cadrul ciclului Lunar curent, începând de sâmbătă, 5 octombrie, când s-a format faza de Lună Nouă, la gradul 12 în semnul Balanței, ora României 03:36 (despre care am vorbit în analiza de săptămâna trecută).
Începem săptămâna cu schimbarea regimului vibraţional al planetei Venus. Aceasta intră în semnul Săgetătorului, chiar luni, 7 octombrie, pe fondul unei cuadraturi pe care o construiește cu planeta Neptun (în mers aparent retrograd în semnul Peștilor).
Energia planetei Venus preia caracteristicile zodiei tranzitate (Săgetător) astfel că în perioada următoare tendința de interiorizare se transformă într-o deschidere către mediul înconjurător, în disponibilitatea către sociabilitate și prietenie.
Oamenii vor simți impulsul să-și dezvăluie sentimentele şi este posibil să crească interesul față de morala tradițională, care le poate oferi siguranță în parteneriate.
Optimismul și generozitatea se pot manifesta mai ușor, mai liber, cu bunăvoință și cu mai mult simț al umorului. Este posibil ca situațiile pe care le vom depăși să ne solicite o clarificare (reevaluare) sentimental-afectivă. Este posibil ca în mod subtil să se accentueze dorința de schimbare.
Planeta Venus ne ajută, prin interacțiunea cu influențele neptuniene (sau ne împinge de la spate) să trecem un test important și să depășim fie un moment de indecizie, fie un moment de decepție, o stare în care este posibil să ne lăsăm în voia posesivității, a controlului de situație, sau în care ar putea să apară probleme financiare.
Este important să ne mobilizăm interior și să deblocăm manifestarea sentimentelor, dar să recunoaștem și să domolim hipersensibilitatea.
Este importantă detașarea sentimentală, iubirea fără condiții, fără așteptări, dar cu exprimarea trăirilor, a sentimentelor, în mod altruist, echilibrat, care să confere siguranță partenerului, sau a celor din jurul nostru.
Pentru unii dintre noi, este o perioadă romantică,  în care se  manifestă o inspirație artistică, dar în același timp, planul mental este încercat.
Acum este posibil să ne întâlnim cu o oportunitate de a realiza o extindere a proceselor de gândire. Această oportunitate poate fi valorificată mai ales printr-o mare încredere în sursa interioară de putere și inspirație.
Planeta Mercur, în tranzit prin semnul Scorpionului, construiește sextil cu planeta Pluton și conjuncții cu Nodul Nord și cu planeta Saturn. Aceleași aspecte le va forma din nou după ce va intra în mers aparent retrograd (de pe 21 octombrie) în zilele de sfârșit de octombrie și început de noiembrie, apoi aspectele se vor reconstrui după reluarea mersului direct al planetei Mercur (de pe 11 noiembrie) în ultima decadă a lunii noiembrie.
Perioada următoare ar putea reprezenta un interval de analiză și decizie, cu impact pe termen lung, chiar dacă acum unora li se pare că nu se întâmplă nimic deosebit.
Zona din harta natală găzduită de semnul Scorpionului reprezintă pentru fiecare dintre noi un domeniu de viață în care ne recalibrăm cursul firesc, ne reorganizăm, ne reconstruim parțial sau total, în funcție și de efortul făcut pe parcursul vieții pe acea direcție. Cel puțin încă un an muncim în această zonă, apoi potrivim “noul” cum vom putea mai bine.
Astfel că, acest tranzit al planetei Mercur ne oferă o minunată ocazie de a înțelege până la capăt problematica, reperele, nuanțele, potențialul, precum și cum putem folosi toate aceste instrumente pentru a ne construi cât mai frumos planurile ce țin de acest sector de viață.
Dar devine foarte importantă atitudinea noastră precum și responsabilitatea de a ne implica. Alegem sau nu alegem să răspundem chemării astrelor, să ne înhămam la ceea ce este de făcut.
Planeta Mercur prin colaborarile sale astrale ne susține cu o influentă energetică, ce ne creşte capacitatea de înțelegere și de comunicare foarte mult, dar ne solicită printr-un efort de extindere a conștiintei, prin desprinderea din tiparele de gândire cu care suntem obișnuiți să lucrăm.
Ne bucurăm acum de o forță mentală, pe care ar fi potrivt să o folosim în căutarea rădăcinii lucrurilor, să realizăm astfel o regenerare a mentalității.
Săptămâna aceasta traversăm o perioadă a deciziilor importante. Poate că aceste decizii au fost amânate de ceva vreme dar, odată luate, ele ar putea deveni fundamente pentru viața noastră.
Ceea ce nu reușim acum să lămurim și să așezam, vom înțelege mai bine în perioada de mers aparent retrograd al lui Mercur și după reluarea mersului direct vom potrivi totul după cum este mai bine pentru fiecare, în această etapă.
Însa, cu cât mai mult ne străduim acum cu atât mai ușor vom traversa perioada retrogradării lui Mercur (21 octombrie-11 noiembrie).
Sursa: http://www.avantaje.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu