luni, 3 februarie 2014

Ce este obiectul misterios găsit pe Lună?

Ce este obiectul misterios găsit pe Lună?
Foto: EPA

Recent, în presa mondială a apărut o ştire senzaţională – pe Lună, cu ajutorul hărţii Google Moon, s-a descoperit un obiect straniu de formă triunghiulară, cu puncte luminoase pe margini. Ce poate fi: o iluzie optică sau un obiect de origine extraterestră?

Mai mult, deja de câteva zile, iubitorii de necunoscut din întreaga lume discută despre ce a descoperit utilizatorul cu nick name-ul Wowforreeel de pe YouTube, analizând suprafaţa satelitului Terrei. Într-unul din craterele de pe Lună, el a observat un obiect straniu cu o formă triunghiulară şi şapte puncte luminoase, care alcătuiesc un unghi de 90 de grade. Diametrul aproximativ al acestui „triunghi” este de 180-200 de metri. Potrivit primului descoperitor al lui, el nu-şi poate imagina ce poate fi.
„După ce am analizat mult timp acest obiect pe harta Google Moon, pot spune că el într-adevăr există şi nu este un fals. N-am găsit nimic măcar puţin asemănător în alte cratere de pe Lună. Uitaţi-vă singuri şi spuneţi-mi ce credeţi. Este una dintre cele mai misterioase descoperiri pe harta Google Moon”.
http://www.youtube.com/watch?v=4EBzotgriEI
Pentru sceptici, Wowforreeel oferă coordonatele exacte la care se află obiectul pe hartă: 22°42'38.46"N и 142°34'44.52"E.
Wowforreeel mai spune că înainte un obiect asemănător a fost găsit pe hărţile interactive ale Antarcticii. Şi acesta avea formă triunghiulară, un unghi de 90 de grade şi dimensiuni de 125 pe 90 de metri.
Internauţi din toate colţurile planetei au început să examineze posibilitatea existenţei unei nave spaţiale secrete. Unii au afirmat că aceasta ar aparţine SUA, alţii sunt convinşi că Rusiei, însă cei mai mulţi sunt de părere că este de origine extraterestră.
Ce-i drept, sunt şi cei care au decis să demonstreze că nu există niciun obiect misterios pe Lună, ci este vorba despre o iluzie optică. Astfel, internautul de pe YouTube cu nick name-ul Astronomy Live a decis să infirme descoperirea senzaţională şi a arătat în video său cum se poate obţine efectul „unui obiect necunoscut” cu ajutorul diferitelor măşti grafice.
http://www.youtube.com/watch?v=0H5i6Xojj5M
La crearea hărţilor sale de pe Lună, Google nu a folosit fotografii proprii, cu a utilizat pozele făcute de satelitului artificial japonez Kaguya, numit şi SELENE. Aceste fotografii sunt disponibile în arhiva on-line a satelitului Kaguya. Orice doritor poate să studieze detaliat „obiectul misterios de pe Lună”.
Sursa: http://romanian.ruvr.ru/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu