marți, 18 februarie 2014

TUNEL URIAŞ care leagă două ţări, descoperit de un arheolog: "ISTORIA OMENIRII va trebui rescrisă"

Descoperire uluitoare făcută de un arheolog
Arheologul german Heinrich Kush a descoperit o rețea de tuneluri, veche de peste 12.000 de ani, care leagă Scoția de Turcia.

Descoperirea este una senzațională pentru că atunci când se vor descoperi mai multe elemente, istoria omenirii va trebui rescrisă, scrie efemeride.ro.
Descoperirea tunelului uriaș a fost efectuată imediat după ce misteriosul sit arheologic de la Göbekli Tepe a fost supus unor cercetări amănunțite în 1994. Arheologul german Heinrich Kush a văzut că orașul antic este conectat la o rețea impresionantă de tuneluri și în acest fel a început explorarea lor. Concluzia a fost una de excepție, pentru că un tunel sau mai bine spus o imensă rețea de tuneluri traversează întreaga Europă, legând astfel Scoția de Turcia.

Se presupune că aceste tuneluri misterioase au fost săpate cu peste 12.000 de ani în urmă. Acest fapt schimbă radical perspectiva istoricilor asupra neoliticului, pentru că oamenii din acea vreme trebuiau să aibă nu doar unelte speciale, dar și viziune asupra modului de lucru.

Înălțimea tunelurilor este de circa 70 de metri și pe alocuri există anumite zone de depozitare și refugiu. Această rețea imensă, de peste 1000 de tuneluri interconectate, este precum o autostradă din zilele noastre, pe care oamenii din neolitic o foloseau ori de câte ori aveau nevoie.

Sursa: www.realitatea.net

2 comentarii:

 1. Unde a disparut ,,Sfatuitoarea" din data de 18 fevruarie 2014? Va mai reveni curand? Iti simtim lipsa...La buna si grabnica vedere!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Va multumesc pentru vorbele minunate si pentru grija. Din pacate am fost tinta unui atac, care mi-a adus aproape de moarte calculatorul.
   Se pare ca ne indreptam clar spre acea perioada de care am mai vorbit, cand nu vom mai putea comunica pe internet.
   Si alti administratori de bloguri s-au plans de acelasi lucru.

   Ștergere