miercuri, 27 august 2014

Epidemia de Ebola aduce miliarde giganților farmaceutici?

Epidemia de Ebola aduce miliarde giganților farmaceutici?

Occidentul dă dovadă de un comportament cinic și imoral atunci când este vorba despre SIDA, Ebola sau alte boli. Vestul se concentrează numai pe profituri și transformă medicamentele într-o sursă de venit.

Cine a declanșat isteria în jurul noului val de Ebola? Însuși Barack Obama. În urmă cu aproape două săptămâni, când liderul de la Casa Albă își exprima dragostea pentru Africa în cadrul unui summit la Washington, pe continent lua amploare epidemia Ebola. La un moment dat, doi medici americani au contactat Ebola. În loc să fie lasați acolo să moară, așa cum se întâmplă în cazul africanilor, cei doi medici au fost transportați de urgență în Statele Unite, unde, după cum s-a aflat ulterior, exista deja un antidot. Americanilor infectați li s-a administrat preparatul și ei au fost salvați.
Crucea Roșie din Africa a cerut SUA să trimită vaccinul în regiune pentru a trata miile de africani infectați. Reacția lui Barack Obama a stârnit, însă, un scandal în Africa. De altfel, subiectul nu a fost discutat în Europa. Barack Obama a declarat că „nu putem trimite medicamentul, deoarece brevetele sunt deținute de companiile care au efectuat cercetările”. După ce Casa Albă și-a dat seama de gafa pe care a făcut-o Obama, mai ales în contextul desfășurării summitului SUA-Africa, administrația americană a anunțat că vaccinul este instabil, că nu a fost încă testat etc.
Prin urmare, vaccinul e suficient de stabil în cazul a doi albi, dar nu și în cazul a mii de africani.
În aceste condiții, în prim plan a ieșit industria farmaceutică occidentală și studiile sale asupra epidemiilor. Sute de companii farmaceutice și centre medicale importante din Franța, Belgia, Germania și America realizează astfel de cercetări.
Una dintre cele mai cunoscute este Baeyer din Elveția. Toate companiile mari câștigă sute de milioane sau chiar miliarde de euro. Ele formează industria farmaceutică occidentală. În Vest, pentru fiecare industrie se face lobby, de aceea acolo există un lobby farmaceutic internațional, care a luat ostatic sistemul protecției sociale din multe țări membre ale Uniunii Europene.
Iar informațiile despre izbucnirea unor epidemii aduc câștiguri uriașe acestor oameni. Fie că este vorba despre studii privind Ebola sau SIDA, scopul lor nu este acela de a crea un medicament. SIDA demonstrează în mod clar cum lucrează acești oameni: în prezent, oamenii din Europa de Vest nu mai sunt tratați de SIDA, dar nici nu mor de SIDA. Acest lucru aduce tuturor companiilor profituri colosale, mult mai mari decât cele pe care le-ar fi adus un preparat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu