marți, 6 decembrie 2011

FRANȚA CERE RUPEREA EUROPEI ÎN DOUĂ



Falimentul Uniunii Europene, falimentul SUA, căderea Rusiei…falimentul întregii economii globale. Înseamnă haos. Lupte de strada. Foamete. Epidemii. Dictatura. Adică un apocalips real, care va distruge ultima urma de democrație si va dura un secol. Pai nici un miting si nici o greva nu sunt mai rele decât asta. Dintre doua rele, rațional e sa-l alegi pe cel mai mic.
Politicienii au preferat orbirea: nu se poate domne’, ăștia cu apocalipsul sunt nebuni! Așa a zis atunci Traian Băsescu. Dar nu numai el: in Franța, absolut nimeni nu vorbea de criza până asta-vara. Cuvântul “austeritate” era interzis in presa. Chiar si in clipa asta, falimentul Franței e trecut sub tăcere: cum adică…Franța in incapacitate de plata? De ce, pentru ca subvenționam agricultorii si pentru ca nu dam patronilor voie sa mai concedieze pe nimeni? De ce, ca facem protecție sociala la greu? Franța, in faliment? FRANTA?!

Sarkozy vrea evacuarea țărilor mici si proaste. Ca România.Sarkozy a făcut declarația asta pe 8 noiembrie (video aici). De atunci, s-au întâmplat lucruri grave: zona euro a trebuit salvata de la dispariție printr-o intervenție urgenta a americanilor. Așa ca propunerea lui Sarkozy, nu mai e o simpla propunere: ci este deja discutata cu Germania. Ar putea fi pusa in practica chiar in decembrie, sau in ianuarie 2012.
Ce vrea Sarkozy? Simplu: sa taie Uniunea Europeana in doua. O parte sa fie Europa Federala (adică boșii: Franța, Germania si câțiva aleși). Restul, umplutura, sa fie Europa…Confederala. Adică toți ratații: România, Bulgaria, Ungaria etc.
Practic, asta înseamnă micșorarea Uniunii Europene. “Casa comună” europeana, care este acum un palat scump de întreținut, se va transforma intr-o…vilișoară. Iar locatarii care nu mai au loc, vor fi evacuați.

Sarkozy e un idiot. Si uite de ce:Nu România e de vina pentru falimentul Franței. Franța e de vina pentru falimentul Franței. România e de vina doar pentru falimentul României.
Dar aici e o aberație matematica: deci tu, Franța, nu mai ai bani. Tu, Franța, cheltuiești sute de miliarde pe ajutoare sociale si subvenții. Așa ca soluția ca sa ai bani din nou este sa…ii dai afara pe români? Pai, scuze, dar ce-are sula cu prefectura? E ca in bancul cu ursul si iepurașul. Da, zona euro se prăbușește: dar nu din cauza României. Ci din cauza politicilor aberante ale zonei euro.
Adevărul e ca lui Sarkozy i-e frica: daca începe sa taie la cheltuieli in carne vie, ii sar in cap sindicatele bugetarilor si agriculturilor. Celebrul CGT. Așa ca prefera sa dea vina pe români, ca e mai simplu. Dar nu-si da seama ca acum soluțiile de fațada nu mai servesc la nimic. Criza e prea grava. Daca pierzi timpul cu soluții false, ajungi in prăpastie.

Soluția Top Gear: sa fie împușcați bugetarii greviști. In fața familiilor.Vedeta Top Gear, Jeremy Clarkson, a declarat asta in direct marți la BBC. A șocat toata Anglia: niciodată in istoria BBC-ului nu s-a mai făcut un asemenea apel. Eu cred ca e un semnal: sectorul privat a ajuns la limita răbdării. Taxele sunt enorme. Firmele nu mai au chef sa duca in spate putorile bugetare. In nici o tara! Așa ca declarația lui Clarkson e doar preludiul violentelor care vor veni. Sa nu va faceți iluzii: străzile se vor umple de sângele socialiștilor.
Si cu cat o tara întârzie mai mult reforma, cu cat poporul este mai socialist, cu atât viitorul ei va fi mai sângeros si mai îngrozitor. Așa ca Sarkozy, cu orbirea si lașitatea lui, își condamna propria tara.

Franța nu mai e demult printre “boșii” Europei.In The Economist, bloggerul Charlemagne observa doua greșeli ale planului Sarkozy:
  1. Povestea cu “confederația” e doar un mod politicos de a le zice adio românilor și bulgarilor. Europa “Confederala” (a săracilor) va fi pur si simplu abandonata.
  2.  
  3. Europa nu are doar doua plutoane: bogații din vest si săracii din est. E evident fals! Mulți “bogați” din vest (Spania, Italia) sunt de fapt in pragul falimentului. Nici măcar cei doi “boși” europeni (Franța si Germania) nu sunt pe picior de egalitate. Economia Franței e mult sub nivelul Germaniei si va avea ea însăși nevoie de ajutor german, foarte curând.
De aceea, nu cred ca Franța si Germania vor intra in aceeași barca de salvare. Europa nu se va rupe în două: ci se va face țăndări! Sarkozy vrea realism? Uite aici scenariu realist: Europa se scufundă. Franța înoată spre barca germană, iar Germania îi spune: nu-ti pierde speranța, frate european. Mă întorc repede, cu ajutoare (Austria, treci imediat in barcă!). Franța, prietene…Auf Wiedersehen!
Ce se va întâmpla cu românii din străinătate?Pentru ei e dezastru. Vor începe pogromuri. Vor fi linșați pe străzi. Vor muri nevinovați. Nu bulgarii, nu polonezii, nu ungurii: românii! Nimeni n-o sa le asculte scuzele si explicațiile. Nimeni n-o sa-i ierte. Vor fi trimiși înapoi in România cu milioanele, daca nu au cetățenie. Dar chiar daca au dobândit cetățenia, ușor n-o sa le fie: mai bine sa nu spună nimănui ca sunt români si sa nu vorbească românește in public.
E o prostie, pentru ca emigranții ieftini sunt buni pentru economie. Dar așa va fi. Urmează o perioada de sărăcie crunta. Si sărăcia aduce ură, violență și prăbușirea justiției. Ce s-a întâmplat in Germania in 1930, se va repeta acum la nivelul întregii Europe.
sursa

http://capitalismpepaine.wordpress.com/2011/12/04/franta-cere-ruperea-europei-in-doua/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu