marți, 6 decembrie 2011

MISTICUL TARAM STRAVECHI NUMIT SHAMBALA ..


Planeta noastra este guvernata in taina de un centru secret al puterii oculte, taramul misterios al inteleptilor cunoscut in traditia orientala sub numele de Shambala. Acest taram tainic nu se afla pe planeta noastra in planul fizic, ci intr-o lume paralela nevazuta, planul eteric al manifestarii. Din aceasta dimensiune subtila, fiintele din Shambala pot vedea ce se petrece in planul fizic si pot interveni prompt in anumite conjuncturi speciale, pentru a ajuta sau inspira orice fiinta umana care merita acest ajutor, sau chiar pentru a modifica in bine destinul planetar. Daca acesta este adevarul, se pot intreba scepticii, de ce merg lucrurile asa de rau pe Pamant?
Cum de exista razboaie, boli, secte satanice precum francmasoneria? In viziunea intelepciunii, nu este vorba de o contradictie, caci karma colectiva a umanitatii face ca toate suferintele si „plagile” umanitatii contemporane sa fie meritatele consecinte ale actiunilor negative anterioare ale oamenilor.
Totusi, nu intamplator, se spune ca Dumnezeu nu vrea pedepsirea pacatosului, ci indreptarea lui. 
Lumea inteleptilor, Shambala, exista tocmai pentru a ne ajuta, atat individual cat si colectiv sa ne „indreptam”, adica, mai bine zis, sa ne indreptam spre Dumnezeu

Cum este Shambala?
Shambala este un taram foarte vast, de o frumusete paradisiaca. Ea nu este doar un paradis, ci este scena unei activitati frenetice, si mare parte din aceasta activitate are ca scop sustinerea si ghidarea spirituala a fiintelor umane incarnate pe Pamant. Chiar si textele vechi care descriu Shambala ne indica faptul ca in aceasta lume exista un nivel tehnologic foarte avansat (locuitorii Shambalei folosesc de exemplu anumite vehicule de zbor foarte performante). Exista aici arhive vaste care tezaurizeaza istoria si spiritualitatea planetara, exista temple splendide si palate fastuoase.
Shambala, ne spune traditia tibetana, are forma unei flori de lotus cu opt petale, adica este impartita in opt regiuni principale, iar in centru se afla capitala, Kalapa, unde isi are resedinta Regele Lumii. Fiecare dintre cele opt regiuni principale este impartita in 12 domenii avand fiecare un guvernator. Practic, in Shambala exista 96 de provincii distincte, plus capitala, Kalapa, un oras vast si infloritor, in care se afla impresionantul palat al Regelui Shambalei. Descrierea traditionala a Shambalei mentioneaza si faptul ca ea este inconjurata de munti foarte inalti si imposibil de trecut, simbol evident al faptului ca acest taram exista intr-o dimensiune paralela subtila, dar si al protectiei care face imposibil accesul in Shambala pentru fiinte umane care nu merita acest lucru.
Shambala, ca taram spiritual care guverneaza si inspira umanitatea si planeta noastra, este in ultima instanta sursa tuturor invataturilor si cailor spirituale autentice. Fie ca noi stim sau nu aceste lucruri, fie ca le intelegem sau nu, fie ca le percepem direct sau nu, realitatea Shambalei este incontestabila. Putem spune chiar ca orice cale spirituala autentica „trece prin Shambala”. Fiecare scoala spirituala autentica este inspirata si sustinuta prin intermediul lumii tainice a Shambalei si fiecare aspirant spiritual sincer este sustinut si ghidat la randul sau de forta tainica a inteleptilor Shambalei si a Regelui Lumii din Shambala.
Shambala,cea plina de splendoare
Shambala nu este doar o legenda a trecutului, ci o realitate a prezentului. Nu doar misteriosii initiati tibetani ai secolelor trecute au reusit sa ajunga in Shambala. Un exemplu elocvent in acest sens este pictorul rus Nicholas Roerich (1874 – 1947), un personaj misterios si fascinant, despre care apropiatii sai spun ca a fost in Shambala si ale carui scrieri si picturi inspirate reveleaza cunoasterea sa profunda asupra Shambalei. Nicholas Roerich a calatorit si a trait timp de aproape 20 de ani in India, Himalaya, Asia Centrala, China, Mongolia si Tibet, studiind traditiile populare, explorand locuri misterioase si sacre si avand ocazia sa intalneasca initiati care l-au ghidat in cautarile sale.
Shambala este reala
De unde stim ca Shambala exista cu adevarat? In primul rand, pentru ca toate traditiile populare si spirituale ale planetei vorbesc despre ea. E drept ca sub nume diferite: Tula, Insula Alba, Taramul fericirii, Lumea inteleptilor, Tara apelor albe, Hiperboreea, Shangri La, Shambala… Dar toate afirma acelasi lucru: ca exista o lume tainica a inteleptilor care ghideaza si sustine umanitatea. Din aceasta lume au venit, probabil, marii eroi civilizatori, marii deschizatori de drumuri, marii intelepti. Putem crede ca este doar un mit, dar iata ca in ultima vreme marile mituri ale umanitatii se dovedesc a fi fost cat se poate de reale: certificarea stiintifica a potopului biblic (si descoperirea resturilor arcei lui Noe pe muntele Ararat) sau descoperirea Troiei sunt doar doua exemple elocvente. Fara indoiala ca nu este o simpla coincidenta faptul ca toate traditiile afirma acelasi lucru: existenta Shambalei este o realitate. Shambala este cu certitudine reala
Alt argument hotarator: exista fiinte umane, personaje istorice mai mult sau mai putin cunoscute, care au fost in Shambala, atat pentru a primi anumite initieri de natura spirituala, cat si pentru a le fi incredintate anumite „misiuni”. Dintre acestia, cei mai cunoscuti sunt Apollonius din Tyana, contele de Saint Germain, Nicholas Roerich, Paracelsus, Lao Tse, marele reformator si rege al Tibetului Tsong-kha-pa, marele yoghin tibetan Tilopa 
Exista alte fiinte umane, care au reusit sa comunice telepatic cu inteleptii din lumea Shambalei, precum Saint-Yves d’Alveydre si Helena Blavatsky. Intrucat si in cazul acestor fiinte umane, ca si in cazul traditiilor populare si esoterice, relatarile coincid, este evident ca Shambala – centrul spiritual al planetei – exista cu adevarat


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu