vineri, 11 mai 2012

CHINA, în prag de RĂZBOI cu FILIPINELE


Presa chineză i-a avertizat pe cetăţeni că trebuie să se aştepte la un război cu Filipinele, din cauza unei dispute teritoriale din Marea Chinei de Sud, potrivit The Daily Telegraph.
Navele chineze şi filipineze s-au apropiat deja, în mai multe rânduri, de o confruntare deschisă din cauza disputelor teritoriale. În aprilie, marina Chinei a împiedicat o navă de război filipineză să îi aresteze pe mai mulţi chinezi care pescuiau în apropierea Recifului Scarborough. Ambele ţări susţin că peştele pescuit în apele respectivului recif le aparţine   
Beijingul a suspendat unele legături comerciale cu Filipinele şi a emis un avertisment de călătorie pentru cetăţenii chinezi. Informaţii date publicităţii în Japonia arată că cinci nave de război chineze au trecut prin strâmtoarea Okinawa, spre Filipine.
Pe măsură ce disputa a escaladat, SUA au încercat să intervină. Leon Panetta, secretarul american al Apărării, s-a întâlnit cu senatorii pentru a susţine ratificarea unui tratat care ar oferi justificare legală pentru patrulele marine americane în Marea Chinei de Sud.

Sursa: REALITATEA.NET 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu