vineri, 11 mai 2012

Descoperirea care schimba tot ce stiai despre Apocalipsa. Cand se termina calendarul lumii


In jungla din Guatemala, a fost descoperita o pictura veche de 1.200 de ani, care contrazice teoriile ce framanta intens omenirea.
In ultimul mare oras mayas descoperit, dar inca neexplorat, arheologii au descoperit singura casa ornata cu picturi murale.
Oamenii de stiinta au descoperit insa ca acestea nu erau doar niste simple picturi, ele purtand de fapt un mesaj care schimba tot ce stiam despre Apocalipsa.
Pictura il infatiseaza pe un rege cu suita lui, dar pe langa asta, peretii sunt acoperiti cu calcule prin care scribii antici urmaresc o perioada mare de timp. Contrar ideii ca civilizatia Maya a prezis sfarsitul lumii in 2012, calculele sugereaza date care depasesc cu mii de ani 2012.
Descoperirea a fost facuta in Xultun, din regiunea Peten, Guatemala. “Pentru prima data vedem evidentele oficiale tinute de un scrib a carui misiune era aceea ce a consemna tot ce se intampla in comunitate. Este ca un episod dintr-un documentar TV despre teoria Big Bang…”, a spus William Saturno, de la Universitatea din Boston, arheologul care conduce operatiunile de explorare pe acest santier.
Cercetatorii spun ca in ciuda a ceea ce se crede, nu exista niciun un indiciu conform caruia calendarul mayas, sau al lumii, s-ar tremina in 2012. Iar aceasta ultima descoperire arata ca mayasii nici nu s-au gandit vreodata la 2012 ca la un final, din moment ce acest calendar consemneaza date ulterioare acesteia. 
Structura acoperita cu vegetatie a fost localizata prima data in 2010 de studentul lui Saturno, Max Chamberlain, care a urmat niste indicii despre un oras disparut in Xultun, ascuns bine in padurile din Peten.
Apoi, cu sprijinul si fonduri de la Societatea "National Geographic", Saturno si echipa lui au organizat un santier arheologic si a scos la suprafata dovada conform careia “mayasii au prezis ca lumea va continua inca 7.000 de ani de acum inainte”.
Noi cautam sfarsituri. Mayasii cautau o garantie ca nimic nu se va schimba. Este o viziune cu totul diferita fata de cea pe care am stiut-o noi”, a spus arheologul si profesorul William Saturno.

Sursa: National Geographic 
Sursa:  stirileprotv.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu