marți, 7 august 2012

Coreea de Nord riposteaza in fata manevrelor militare organizate de SUA si Coreea de Sud: ”Repetitie pentru un razboi total”


Coreea de Nord a protestat luni fata de manevrele militare prevazute pentru aceasta luna de catre Statele Unite si Coreea de Sud, calificandu-le drept ”o repetitie pentru un razboi total”, informeaza AFP. 
Cei doi aliati vor organiza un exercitiu militar, simulat in mare parte pe un calculator, in perioada 20-31 august. Aceste simulari militare au rolul de a intari capacitatea de lupta a celor doua tari pe fondul tensiunilor de la frontiera dintre cele doua Corei.
Statele Unite si Coreea de Sud ”vor organiza din nou manevre militare comune in scopul ocuparii Republicii Populare Democrate Coreea”, a reactionat agentia KCNA. Cei doi aliati motiveaza ca manevrele anuale reprezinta o rutina, in timp ce Coreea de Nord le considera drept o repetitie pentru invazie si riposteaza organizand, la randul sau, propriile exercitii militare.
Rodong Sinmun, organismul media oficial al partidului comunist nord-coreean, considera manevrele militare drept o demonstratie a atitudinii ostile a Washingtonului.
“Este vorba de expresia vie a politicii ostile fata de Coreea de Nord si de un act periculos, susceptibil sa declanseze un nou razboi in Peninsula Coreea, cu orice pret”, precizeaza agentia nord-coreeana KCNA.
Potrivit armatei americane, majoritatea celor 28.500 de soldati americani stationati in Sud si alti 3000 vor participa la aceste manevre, care nu vor include insa exercitii pe teren.
Sursa : hotnews.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu