marți, 7 august 2012

Rusia plănuiește să construiască o comunitate în apropierea Polului Nord


Bine ați venit în oraşul de gheață: Rusia intenţionează să construiască o comunitate congelată la 1000 de mile distanță de Polul Nord… goana după mineralele din Arctic se intensifică

Rusia are de gând să construiască un oraş ultra modern pe o insula congelată adânc în interiorul Cercului Arctic, punându-se astfel în mişcare cel mai recent plan de la Kremlin prin care să-și satisfacă cererea sa de răspândire a petrolului  şi a rezervelor de gaz sub calota de gheață polară.
Numit Umka, după denumirea eroului dintr-un serial sovietic din desene animate, un pui de urs polar, orașul va găzdui iniţial 5000 de locuitori care vor trăi sub acoperișul unei calote vaste care să-i protejeze de temperaturile foarte reci, iarna coborând cu mult sub -30 de grade Celsius.
„Acest oraș va avea o importanță strategică, ca avanpost în Nordul Rusiei”, a declarat Valery Rzhevskiy, arhitectul care a prezentat desenele şi machetele sale moderniste la aprobarea lui Vladimir Putin.
Extraordinar: orașul va costa peste 4 bilioane de lire sterline și va fi construit pe insula izolată Kotelniy din arhipeleagul Novosibirsk, cam la 1000 de mile de Polul Nord.
Gigantic: modelele de construcție ale acestui proiect sunt bazate pe cele de la Stația Spațială internațională însă, comparându-le, mărimea sa va fi cu o milă și 800 de metri mai mare.
Sursele spun că este foarte posibil ca această construcție să adăpostească soldați, poliţişti de frontieră şi ofiţeri ai serviciilor secrete, precum şi oameni de ştiinţă şi exploratori, din moment ce Moscova devine din ce în ce mai riguroasă în revendicarea bogăți lor minerale din Arctic.
Toți se vor bucura de un stil de viață de lux, într-un cocon cu climă proprie și reglementată special , fapt ce va stârni invidia în orașele vecine.
„Scopul nostru este acela de a avea laboratoare științifice, case, dar și parcuri de distracții, un complex acvatic, hoteluri și o catedrală. Bineînţeles că vor fi școli, grădinițe, zone de recreere, un spital şi sunt planificate, de asemenea, facilităţi sportive”, a spus Rzhevskiy.
„Vrem ca oamenii care vor locui şi vor munci aici să nu realizeze că se află într-un spaţiu închis cu un climat arctic agresiv în afară.”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu