marți, 2 octombrie 2012

Atac violent al Coreei de Nord la adresa SUA


Adjunctul ministrului de Externe de la Phenian a atacat violent Statele Unite, într-un discurs rostit la Adunarea GEnerală a ONU. Washingtonul ar provoca tensiuni în peninsula coreeană şi ar risca un război. Reprezentantul regimului comunist a lăudat în schimb propriul program de înarmare, scrie RFI România.

Doar răbdarea şi capacitatea de intimidare a arsenalului nord-coreean au împiedicat un război, spun oficialii de la Phenian
Doar răbdarea şi capacitatea de intimidare a arsenalului nord-coreean au împiedicat un război, spun oficialii de la Phenian / FOTO: Adrian Holerga - REALITATEA.NET

Viceministrul nord-coreean de Externe, Pak Kil Yon, a acuzat Washingtonul de o atitudinue duşmănoasă la adresa Phenianului, atitudine ce ar provoca un cerc vicios de confruntări şi escaladări ale tensiunilor în peninsula coreeană. Pak este de părere că regiunea a ajuns cea mai periculoasă din întreaga lume şi "o singură scânteie ar fi de ajuns pentru a declanşa un război nuclear". El a mai reproşat Americii că doreşte ocuparea peninsulei, pentru a controla apoi întreaga Asie. Până în prezent, a menţionat oficialul, doar răbdarea şi capacitatea de intimidare a arsenalului nord-coreean ar fi împiedicat izbucnirea unui război, dar răbdarea Phenianului nu ar fi nelimitată.

A fost primul discurs al viceministrului nord-coreean, de la moartea fostului preşedinte, Kim Jong-Il şi preluarea puterii de către fiul acestuia, Kim Jong-Un. Acesta din urmă s-ar strădui să continue programul de dezvoltare economică al tatălui său şi ar promova o "politică externă independentă". Departamentul de Stat american nu a dorit să ia poziţie faţă de aceste declaraţii.

Sursa:  REALITATEA.NET

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu