joi, 4 octombrie 2012

Uleiul de canepa presat la rece este un remediu unic pe pamant


- Ce este uleiul de canepa?

- Uleiul de seminte de canepa presate la rece este un remediu unic pe pamant. Cu aproximativ 3.000 de ani i.H., semintele erau folosite pentru combaterea inflamatiilor pielii si erau considerate ca fiind tonice, regenerative, laxative, diuretice, excelente pentru eliminarea limbricilor la nou-nascuti si animale. Uleiul are in compozitie cei trei acizi grasi esentiali, Omega 9, Omega 6 si Omega 3. In doua saptamani de utilizare, uleiul va reduce spasticitatea si durerea neuropatica in scleroza multipla si in alte afectiuni neurologice soldate cu spasticitate. In sindromul Gilles de la Tourette - maladie neuro-psihica, in care bolavul prezinta ticuri verbale si motorii - imbunatateste functiile cognitive si reduce frecventa ticurilor. In cazurile de traumatisme craniene si ischemie cerebrala, reduce tensiunea intracraniana si potentialul convulsiv post-traumatic, iar in glaucom, reduce tensiunea intraoculara aproape la jumatate. Semintele si uleiul sunt utilizate si in astm bronsic, deoarece are o actiune bronho-dilatatoare de lunga durata. In fine, in cazurile de cancer si SIDA, previne efectele secundare ale chimioterapiei si creste semnificativ calitatea vietii acestui segment de bolnavi. Asemenea vitaminelor, acizii grasi esentiali nu pot fi sintetizati de corpul uman si, de aceea, trebuie sa-i obtinem din mancare. Ei bine, uleiul de seminte de canepa este singurul care contine acizii grasi Omega 6 si Omega 3 in raportul magic de 3:1.

- De ce raportul 3:1 este considerat magic?

- Acest raport este vital. Am putea spune ca este preferinta naturala a organismului. Multi doctori sunt de parere ca dezechilibrul dintre Omega 6 si Omega 3 poate duce la o accelerare evidenta a unor boli precum cancerul, bolile de inima, diabetul, artrita si afectiunile pielii. Practic, uleiul de canepa poate fi considerat un "vaccin" nutritional, joaca rolul unui aliment protector. Dintre beneficiile acestui ulei, le voi aminti doar pe cele mai comune: reduce eficient colesterolul; este o sursa considerabila de clorofila; este o sursa substantiala de Vitamina E (100-150mg/ 100g); are cel mai inalt continut de grasimi polinesaturate (grasimi bune) dintre toate uleiurile vegetale. Aportul zilnic recomandat este de 5-15 ml. Are miros si gust placut, asemanator celui de nuca, si poate fi folosit pentru a condimenta salatele, pastele, orezul, pestele sau poate fie combinat cu alte uleiuri utilizate in mod traditional. Un alt domeniu in care uleiul de canepa are efecte terapeutice semnificative sunt bolile de piele si bolile cardiovasculare.

Artrite, astm, hipertensiune, patologii feminine, psoriazis...

- Care sunt, sintetic vorbind, afectiunile care raspund cel mai bine la tratamentul cu ulei de canepa?
 
- Din experienta clinicii noastre si a doctorului Jonas Elia din Roma, ale carui rezultate spectaculoase ne-au inspirat in activitatea noastra, putem spune ca rezultate neasteptat de bune se obtin in urmatoarele boli: bolile astmatice si afectiunile respiratorii; dermatite, afectiuni cutanate diverse (psoriazis, dermatita seboreica, acnee chiar in formele cele mai grave - rosacea, lupus cutanat, arsuri); patologii gastrointestinale; afectiuni vasculare (hipertensiune arteriala); patologii feminine (chisturi ovariene, sindromul premenstrual, menopauza); artroze si artrite reumatoide; convulsii; pertur
bari de limbaj, autism la tineri, perturbari de caracter, impulsivitate si altele. Canepa contine Acid Gamma-Linolenic (AGL), un acid benefic in tratarea simptomelor premenstruale si ale menopauzei. Prin consumul de peste 12 saptamani de ulei de canepa, sindromul premenstrual (durerile crescute, iritabilitatea), cat si sindromul de post-menopauza (bufeuri, uscaciune vaginala, uscaciunea pielii, insomnia nocturna etc.) se diminueaza foarte mult; treptat, aceste afectiuni pot disparea definitiv. In plus, clorofila continuta de uleiul de canepa este bogata in magneziu si extrem de folositoare organismului. Pe de alta parte, acizii grasi Omega3 ajuta in tratarea pe termen lung a afectiunilor artritice (artrita reumatoida) si in ameliorarea simptomatologiei din scleroza multipla.

Diabet, cancer, ulcere varicoase, tromboze, osteoporoza...

- Cum actioneaza uleiul de canepa in diabet, cancer si osteoporoza?

- Prin utilizarea zilnica a unei doze de ulei de 2-3 lingurite sau 3-6 capsule se reduc oboseala si crampele musculare - complicatii specifice diabetului zaharat tip II. Acizii Grasi Liberi contribuie la o mai buna eficienta a efectului exercitat de insulina, in vederea introducerii glucozei in celule.
Produse din canabis, prezente pe piata romaneasca
 
In acelasi timp, prin administrarea a 2-3 lingurite de ulei de canepa zilnic se amelioreaza vizibil celelalte complicatii majore ale diabetului: micro si macro angiopatia, neuropatia diabetica, insuficienta renala progresiva, afectarea ochiului si a retinei, riscul crescut de infarct vascular, ulcerele varicoase, trombozele, pierderea sensibilitatilor (in special la membrele inferioare, unde pacientul nu mai simte durerea, caldura, arsura etc). Pe de alta parte, prin administrarea de ulei de canepa, acizii grasi din organism sunt suplimentati, iar ca urmare, progresia formelor comune de cancer (cum ar fi cancerul de prostata) este incetinita. In fine, osteoporoza (durerile de spate, curbarea coloanei si fragilitatea osoasa, depunerea calciului pierdut de sistemul osos la nivel renal) poate fi prevenita si tratata printr-un consum constant de acizi grasi esentiali. Acestia cresc absorbtia intestinala a calciului si refac duritatea normala a sistemului osos.
Sursa: www.formula-as.ro

2 comentarii:

  1. eu am luat ulei de canepa pentru intretinere, am facut o cura de 2 luni cu el si l-am folosit si ca tratament cosmetic si chiar am simtit si am vazut rezultate, proprietatile sunt uimitoare...mai ales ca este singura tara (romania) unde se produce uleiul. Mi-am cumparat de aici: http://ameplant.ro/produs.php?id=469&denumire=Ulei_de_canepa_500ml Recomand!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur sa aud ca si tu esti de aceeasi parere cu mine.
      Intr-adevar este unul din multe miracole pe care Dumnezeu ni le-a lasat pentru a ne vindeca natural.

      Multumesc mult pentru comentariu!

      Dumnezeu sa iti dea multa sanatate1

      Ștergere