duminică, 23 decembrie 2012

Horoscop: Cum stai cu sănătatea în 2013. Descoperă previziunile pentru zodia ta!

Află care va fi starea ta de sănătate în 2013, în funcţie de zodie. Vezi care sunt motivele de îngrijorare şi cum să le faci faţă, dar şi ce schimbări să faci în noul an pentru ca starea ta de sănătate să fie la cote înalte.

Capricorn (22 decembrie - 20 ianuarie)
Veţi începe anul 2013 foarte bine din punctul de vedere al sănătăţii, în ciuda unor slăbiciuni ale sistemului digestiv. Cu Venus în sectorul sănătăţii nu aveţi nimic serios de care să vă temeţi. Dar Venus retrograd poate slăbi temporar sistemul digestiv, în timp ce vă va crește foarte mult pofta de mâncare. Atenţie, aşadar: că să te bucuri de o sănătate perfectă, ar fi bine ca, pentru o vreme, să fii mai atent la dietă, în general, sau chiar să ai în vedere începerea unui regim special.
Trecând la lunile de primăvară, dacă nu vei face excese necontrolabile, nu va apărea nicio influenţă serioasă, de care să te temi. În plus, planete ce dau energie, cum ar fi Marte, Jupiter sau Uranus, sunt toate bine aspectate şi Capricornii vor avea un tonus fizic şi mental impecabil. Trebuie doar să aveţi grijă ca acest exces de energie să nu se transforme în nervozitate, care are consecinţe şi în planul sănătăţii.
În partea a două a anului 2013, în ceea ce priveşte sănătatea, Saturn în tranzit vă invită la disciplină şi regularitate mai mare în viaţă. Nativilor le va fi mult mai bine dacă îşi vor controla regimul de viaţă, cel alimentar şi de odihnă.
Influențele planetare în ultima parte a anului 2013 vă vor da un mare dinamism, dar poate duce, ocazional, şi la un exces de tensiune nervoasă. Totul va fi bine dacă îţi vei face timp pentru a te relaxa, de îndată ce simţi nervozitate. Poţi să-ţi consumi energia făcând sport, acest lucru este cel mai bun mod de a-ţi recâştiga echilibrul energetic. Echilibru care îţi va da speranţe că nimic nu s-a înrăutăţit, privitor la starea de sănătate.

Vărsător (20 ianuarie - 18 februarie)
În general, nativii Vărsător se vor bucura de o bună condiţie fizică şi, cu un pic de noroc, veţi trece peste neplăcutele răceli sau alte afecţiuni de sezon, în primele luni ale lui 2013. Cu puţină voinţă, vă veţi elibera viaţa de aceste mici neplăceri psihosomatice. Singurul dezavantaj: prezenţa lui Uranus v-ar putea crește nervozitatea şi v-ar putea perturba somnul. Încercaţi, însă, să va relaxaţi cu băi fierbinţi şi ceaiuri calmante din plante.
Tonusul bun şi dinamismul vor caracteriza perioada de primăvară. Sistemul tău natural de apărare funcţionează deosebit de bine şi îţi va permite să rezişti la infecţii şi atacurile unor alergeni. Cu toate acestea, atenţie la tulburările circulatorii, încearcă să faci mai mult sport, pentru a activa fluxul sanguin.
Starea bună de sănătate ar trebui să se menţină şi în partea a doua a anului 2013, când Vărsătorii vor fi energici şi foarte tonici. Va fi vară şi vă veţi simţi capabili de oricât de mult efort şi activităţi fizice. Ei bine, atenţie din nou! Cruţaţi-vă, din când în când, corpul şi încercaţi să va dozaţi rezonabil consumul de energie, pentru a vă putea continuăa activitatea pe termen lung.
Mai ales că, pe finalul anului 2013, toate metodele de relaxare îţi vor fi necesare. Nativii Vărsător vor fi destul de nervoşi şi încordaţi. Vă pot deranja şi durerile de spate şi insomnia şi nevralgiile. Vei simţi nevoia să începi un program de educaţie fizică a propriului corp, aşa că apucă-te de ceva ce se adaptatează mai bine personalităţii tale. După un an obositor, doar aşa vei reuşi să te relaxezi şi să elimini agresivitatea.

Peşti (19 februarie - 20 martie)
Un început de an care ar trebui să te ţină departe de probleme, mai ales că veţi avea energie mai mult decât necesareă, dar veţi fi tentaţi să vă epuizaţi şi să deveniţi nervoşi. De aceea, cu precădere în lunile de iarnă, nativii Pești trebuie să-şi facă timp pentru relaxare, să evite substanţele excitante şi nu se culce prea târziu. Problemele de metabolism vor fi în scădere semnificativă.
Dacă sunteţi atenţi la igienă, nu veţi avea probleme majore de sănătate. Cu toate acestea, odată cu lunile de primăvară, riscul de afecţiuni hepatice şi de funcţionare defectuoasă a vezicii biliare va fi semnificativ; aşa că fii atent la aceste aspecte. Cu toate acestea, vei avea un tonus, un optimism şi un dinamism de invidiat.
Sub influenţa lui Marte, veţi avea un apetit capricios, în perioada verii, şi veţi fi tentaţi să mâncaţi la întâmplare. Încercaţi să va disciplinaţi sau va trebui, destul de repede, să suferiţi consecinţele dezechilibrului alimentar. Încercaţi să aveţi cel puţin trei mese pe zi, la intervale regulate, evitând gustările în orice moment al zilei şi chiar noaptea.
După micile oscilaţii care pot să apară în lunile de toamnă, finalul de an 2013 ar trebui să te găsescă, din nou, cu o vitalitate excelentă. Nu doar că vei avea sprijinul lui Marte, maestru al energiei, dar te va ajuta şi Soarele, principiul vieţii. Nativii Pești trebuie să evite stările de nervozitate şi să caute relaxarea. Dacă dormiţi prost, nu uitaţi că nişte şedinţe de acupunctură sau alte metode neconvenţionale v-ar putea ajuta să vă regăsiţi echilibrul.

Berbec (21 martie - 20 aprilie)
Iată un început de an 2013 în care influenţele cereşti, legate de domeniul sănătăţii, vor fi favorabile pentru tine, de data asta. Stelele vitalităţii şi dinamismului - Soarele, Marte şi Uranus - vor fi bine plasate. Astfel te poţi aştepta să beneficiezi de un tonus fizic şi moral impecabil. Dacă suferi de o boala cronică, aceste influențe celeste pozitive ar trebui să ducă la o stabilizare sau chiar, pentru unii nativi, la o îmbunătăţire, probabil din cauza unui nou tratament.
Tendinţa, în lunile de primăvară, este de armonie şi de menţinere a unei stări bune de sănătate generală. Menajează-te, chiar dacă energia pe care o ai în această perioadă te ajută să depăşeşti, fără probleme, dificultăţi diferite. Fă-ţi un program de sănătate şi schimbă-ţi stilul de viaţă. Acest lucru te va ajuta să eviţi disconfortul şi să te bucuri mai mult de vitalitatea ta.
Pentru unii dintre nativii Berbec, ficatul şi sistemul respirator vor fi, probabil, ameninţate. Totul depinde, desigur, de vârsta şi de stilul tău de viaţă. Mai mult decât oricând, ai grijă să te oxigenezi cât mai bine şi refuză orice exces. Evită stimulentele, cum ar fi alcoolul, tutunul şi cafeaua, care te pot dezechilibra pe termen lung. Însă, pentru majoritatea nativilor, în special cei născuţi în ultimele decade, problemele de sănătate nu vor juca un rol important, ceea ce face că lunile de vară să treacă frumos.
Totuşi, chiar dacă nu eşti absolut convins, dieta joacă un rol cheie în menţinerea sănătăţii. Şi, dacă te vei supraalimenta şi vei bea prea mult, te-ai putea confrunta cu unele probleme. Fără să deviii un ascet, încearcă, cel puţin, să limitezi cantitatea de alimente şi redu alimentele prea grase sau prea dulci. Chiar şi o cantitate mică nu te va împiedica să profiţi de plăcerile gastronomice ale mesei!

Taur (21 aprilie - 21 mai)
Numeroasele influenţe celeste care afectează, în primele luni ale lui 2013, semnul natal al Taurilor, vor avea, printre alte efecte pozitive, şi întărirea voastră fizică şi a echilibrului mental. Este adevărat, Marte vă poate, uneori, provoca stări de nervozitate sau faze scurte de apatie, dar imediat după ce planeta energiei îşi va relua drumul direct, ea va fi bine conectată la zodia ta. Rezultatul: un dinamism debordant, care-ţi va tăia răsuflarea!
Tonusul bun şi vitalitatea extraordinară vor fi atuurile tale şi în lunile de primăvară. În plus, un moral ridicat te ajută să te păstrezi în formă bună sau să te recuperezi mai rapid în caz de probleme de sănătate. Totodată, tulburările digestive care îţi dau bătăi de cap uneori sunt în scădere.
Şi în partea a două a anului, nativii Taur vor avea un echilibru fizic şi nervos suficient de bun. Aceia dintre voi care au avut parte de momente de oboseală sau de hipertensiune arterială, insomnie sau crampe, îşi vor recapătă sănătatea. Sistemul imunitar se va întări şi nu veţi mai avea de suferit, de data aceasta, când va veni vorba de microbi sau viruşi. Profită de această îmbunătăţire a sănătăţii pentru a trece pe o dietă specială sau pe exerciţii fizice regulate.
Acest lucru te va ajuta pe termen lung, mai ales că, în ultimele luni ale lui 2013, debordând de dinamism şi de un tonus bun, vei arăta, în plus, o rezistenţă remarcabilă. Deşi sunt semne că se vor înmulţi şi diversifica activităţile pe care le vei desfăşura, nu vei simţi oboseală. În plus, tulburările circulaţiei sângelui vor scădea semnificativ. Pot apărea supărări gastrice, poate ulcer, precum şi intoxicaţii alimentare, aşa că va trebui să te îngrijeşti.

Gemeni (22 mai - 21 iunie)
Începutul de an 2013 îi va găsi pe nativii Gemeni tonici şi dinamici. Totuşi, în aceste prime luni, veţi fi înclinaţi să vă risipiţi energia, ca şi cum ar fi inepuizabilă! Atenţie, fiţi moderaţi în toate sau este posibil să aveţi probleme de sănătate care va vor împiedica să va bucuraţi de viaţa bună.
Pentru următoarele luni, este bine să luaţi în considerare efectele benefice ale apei, tocmai pentru că elementul apă va fi vedeta, în această perioadă. Dacă suferiţi de vreo afecţiune, ar fi bine să luaţi în considerare mai întâi o talasoterapie, căci ar putea face minuni. Fie că eşti sănătos, fie că suferi de ceva în acest moment, bea multă apă între mese, dar numai puţin în timpul mesei, astfel încât să nu se dilueze sucurile gastrice.
Un moral excelent şi foarte multă energie, iată ce-i aşteaptă pe nativii Gemeni începând cu a doua jumătate a anului. În plus, dacă aveţi unele mici probleme de sănătate, le veţi aborda într-un mod foarte pozitiv şi aveţi şansa de a găsi medicul şi tratamentul bun. Aveţi, totuşi, grijă de voi, pentru că sistemul natural de apărare va fi uşor slăbit şi veţi fi mai predispuşi bolilor microbiene şi virale.
Dacă veţi face acest lucru, ultimele luni ale anului 2013 va vor găsi într-un bun echilibru şi cu un moral pe măsură. Două avantaje majore, pentru a fi în mare formă. Trebuie doar să va abţineţi tendinţei de a abuza de plăcerile mesei. Da, chiar dacă eşti, de obicei, destul de subţire, în aceste zile apreciezi atât un vin bun, cât şi o mâncare bună, şi nu poţi rezista exceselor.

Rac (22 iunie - 21 iulie)
În general, nu vei avea de ce să te plângi de sănătatea ta, în primele luni ale lui 2013. Vei beneficia de influențe care-ţi vor da o bună vitalitate şi te vor ajuta să îţi consolidezi sistemul imunitar. Nativii Rac ar trebui să fie, totuşi, atenţi să nu devină prea lacomi. Dacă aţi abuzat de mese copioase, cu tocături piperate şi sosuri, ar fi bine să aveţi înţelepciunea de a începe o dietă, înainte ca ficatul vostru să vă dea peste cap.
Vitalitatea ta nu va fi pusă la încercare, nici în lunile de primăvară. Impulsurile bune ale lui Jupiter vor fi consolidate de către Soare. Astfel, te vei bucura de o energie pozitivă şi de o protecţie imunitară solidă, ce ar trebui să te apere de boli microbiene sau virale. Ai grijă să nu-ţi risipeşti forţele, trăind viaţa doar la maximum şi întinzând coarda prea mult, pentru că ai putea supăra planetele prezente pe cerul tău. Încetineşte puţin ritmul.
În plină vară, te vei bucura de un dinamism excelent. Marte, planeta energiei, bine plasată, vă ajută să vă recuperaţi tonusul. Dacă traversezi o perioadă obositoare sau dacă ai avut parte de o problemă fizica, îţi vei recapăta încrederea, te vei recupera foarte repede şi îţi vei recapăta echilibrul. Acest climat pozitiv ar trebui să te ajute, dacă doreşti, să începi o dietă care îţi va permite să găseşti calea de mijloc.
Finalul anului 2013 îi va găsi pe nativii Rac cu un excelent echilibru nervos. Insomniile sunt în declin accentuat şi, chiar dacă duci o viaţa agitată, te vei recupera sută la sută, graţie unui somn bun. În plus, vei rezista foarte bine la stres. Ar fi bine, totuşi, să eviţi stările de tensiune sau de agitaţie. În ceea ce priveşte persoanele cu probleme hepatice sau dermatologice, ele se vor recupera repede.

Leu (22 iulie - 22 august)
Anul 2013 te va găsi într-o formă bună care te va dota cu o vitalitate fără cusur. Însă, din pricina lui Uranus în aspect nearmonios, nativii Leu pot avea unele accese de nervozitate sau o slabă rezistenţă la stres. Nu deveni un bolnav închipuit şi nu inventa stări de anxietate şi insomnii inexistente, pentru că nimic nu justifică această stare de spirit!
În următoarele luni, vă puteţi bucura din plin de forma pe care o veţi avea, pentru că nicio planetă nu vă ameninţă sectorul de sănătate. Veţi fi un pachet de vitalitate. Se poate spune că nu veţi duce lipsa nici de energie, nici de dorinţa de a trăi şi de a vă bucura de viaţă. Cu toate acestea, Marte vă poate face nervos, iar celor sensibili le poate tulbura somnul. Dacă acest lucru se va întâmpla, înainte de culcare ar fi bine să faceţi o baie sau să beţi un ceai de plante. Vă ajută să va liniştiţi, fără să folosiţi pastile.
Partea a două a anului 2013 vine cu influențe astrale extrem de puternice, din punct de vedere al sănătăţii. Veţi învinge fără dificultate microbi şi viruşi de toate felurile şi veţi fi capabili să faceţi eforturi titanice. Bucuraţi-va de vitalitatea aparent inepuizabilă, pentru a finaliza toate sarcinile şi proiectele critice; nu o risipiţi făcând activităţi lipsite de importantă.
La final de an, deşi e iarnă, mecanismele de apărare ale corpului vostru lucrează foarte eficient şi veţi fi într-o formă excelentă. Astfel, veţi rezista foarte bine atacurilor microbiene şi virale. Cu toate acestea, fiţi atenţi la accidentele musculare (rupere de tendoane, cârcei etc.), mai ales dacă faceţi mişcare intensă. Pentru nativii predispuşi la tulburări digestive, un tratament intensiv va da rezultate excelente.

Fecioară (23 august – 22 septembrie)
Nativii Fecioară vor intra în anul 2013 destul de liniştiţi, în privinţa sănătăţii, căci această perioadă va arăta mult mai calmă că înainte. Energia voastră va fi mereu aceeaşi, dar în loc să va consumaţi dintr-o dată rezervele, vă păstraţi dinamismul pe termen lung. Există, însă, influențe astrale care pot, în primele luni, influenţa negativ starea, în special poate slăbi sistemul nervos şi perturba somnul. Pentru a vă redresa, faceţi yoga, relaxare sau sport.
Următoarele luni ale anului vă garantează un tonus ridicat, pentru întreaga perioadă. Veţi avea parte de un dinamism ridicat. Cu ajutorul lui Marte, a cărui poziţie va fi foarte utilă, vă permite să vă reveniţi rapid dacă veţi fi obosiţi. În plus, dacă simţiţi că vă sare muştarul, veţi avea oricând posibilitatea de a merge să vă relaxaţi făcând, de exemplu, o jumătate de oră de jogging sau jucând fotbal.
Mediul astral al celei de-a două jumătăţi a anului ar trebui să vă facă să va bucuraţi de un echilibru fizic solid. Dar, cu Uranus prost aspectat, aţi putea fi, ocazional, un pic stresaţi, însă vă reveniţi repede la normal. Dacă suferiţi de o boală cronică, sprijinul lui Pluton va ajuta să găsiţi un medic sau un tratament mai potrivite pentru cazul dumneavoastră. Nu ezitaţi să căutaţi şi alţi experţi.
Sectorul sănătăţii este influenţat pozitiv în ultimele luni, cu ajutorul lui Mercur şi a Soarelui. Cu doză de energie, pe care aceste două planete v-o furnizează, nativii Fecioară vor avea preocupări multiple, fiind eficienţi pe toate fronturile. Atenţie, însă, la efectele duble ale lui Saturn. Dacă planeta vă oferă mijloacele de a rezista eforturilor, vă diminuează, în acelaşi timp, rezistenţa la frig şi va poate provoca probleme reumatice sau dentare. În acest caz, mergeţi la medic, nu luaţi pastile "după ureche".

Balanţă (23 septembrie - 22 octombrie)
Voi, Balanțele, vă bucuraţi, încă de la începutul anului 2013, de un tonus şi de un dinamism constant reînnoite. Acesta nu trebuie să fie, totuşi, un motiv pentru a vă risipi energia. Din contră, ar trebui să vă gândiţi cum să gestionaţi corect acest capital preţios de vitalitate pe care îl aveţi. Şi ar fi bine să vă asiguraţi, în special, că vă întăriţi sistemul natural de apărare a corpului. Poate fi o iarnă prelungită.
Puteţi să va păstraţi intactă sănătatea şi în lunile următoare, mai ales dacă veţi avea o viaţa curată. Dar, acei dintre nativi care vor face excese, vor plăti imediat. E vorba de excese alimentare şi alcoolice, desigur, dar şi viaţa dezordonată, lipsa de somn ori chiar sexualitatea dezlănţuită, chestiuni care se pot întoarce împotriva voastră. E o perioadă în care îţi priesc doar mesele uşoare, somnul suficient şi a fi moderat în toate lucrurile.
Mecanismele de apărare ale corpului vor lucra foarte eficient şi în partea a doua a anului 2013, când vei fi într-o formă excelentă. Vara va fi a ta! Astfel, vei rezista cu bine atacurilor microbiene şi virale. Atenţie, însă, la accidentele musculare, mai ales dacă faci sport. Pentru persoanele predispuse la tulburări hepatice, respiratorii sau digestive, un tratament intensiv dă rezultatele scontate.
Greul vine în ultima parte a anului, căci dacă nu adoptaţi un stil de viaţă sănătos, s-ar putea să aveţi, în curând, probleme de sănătate. În cazul în care ştiţi să va bucuraţi de viaţă cu măsură, planeta Jupiter o să-i sprijine pe nativii Scorpion pentru o vreme, printr-o vitalitate crescută şi o formă fizică generală foarte bună.

Scorpion (23 octombrie - 21 noiembrie)
Odată cu primii paşi în anul 2013, Scorpionii vor uita micile probleme de sănătate din săptămânile anterioare. Datorită unui climat astral dinamic, vă veţi găsi într-o formă fizică foarte bună. Puteţi conta, de asemenea, pe Jupiter care vă asigură o dinamică neîntreruptă. Cireaşa de pe tort se datorează Lunii care vă oferă o poftă nebună de viaţă şi veţi primi o energie electrizantă în această perioadă.
Nu vă lipseşte energia nici în lunile de primăvară! Cu toate acestea, nu întinde coardă prea mult şi nu uita să te relaxezi. Uranus, deşi vă este favorabil, ar putea să vă determine să duceţi un ritm de viaţă ameţitor, peste limitele voastre de energie. Amintiţi-vă că somnul este un remediu suveran, care vă permite să vă reîncărcaţi bateriile şi să rămâneţi în formă bună.
Totul pare să fie liniştit în sectorul sănătăţii, odată ce aţi trecut în a doua jumătate a anului. Corpul va reacţiona perfect şi veţi avea o formă fizica excelentă. Mult mai tonici decât în ultima vreme, vă reveniţi rapid, în caz de stres sau de oboseală. Dacă suferiţi de o boală de mai mult timp, tratamentul curent se va dovedi eficient.
În ultimele luni ale lui 2013, nativii Scorpion, cu Marte, maestrul energiei, şi Jupiter, planeta bunăstării, instalate acum în sectorul sănătăţii, nu veţi fi lipsiţi de vitalitate. Atenţie însă: aceste două planete formează împreună o configuraţie negativă, care poate insufla un comportament nefast sănătăţii. Aşa că, aveţi deosebită grijă la abuzurile de tot felul, mai ales la cele alimentare şi sexuale.

Săgetător (22 noiembrie - 21 decembrie)

Pentru primele luni ale anului 2013, nativii Săgetător nu trebuie să-şi facă prea mari griji, căci vor avea o energie solidă. În unele cazuri, va trebui să vă feriţi de stres în exces. În cazul în care, după o perioadă prea intensă, trebuie să vă relaxaţi, alegeţi metode netradiţionale. Dacă suferiţi de o boală cronică, vi se va oferi, probabil, o schimbare de tratament. Consultaţi-vă cu mai mulţi specialişti, înainte de a lua o decizie.
Uranus şi Neptun, ar trebui să vă inspire pentru a practica o activitate fizica regulată. Dacă Uranus este cel care vă influenţează cel mai mult, veţi alege instinctiv un sport care să vă tonifieze. Dacă sunteţi mai sensibil la impactul lui Neptun, vă veţi orienta spre o activitate de relaxare. În ambele cazuri, vă veţi simţi foarte bine, reechilibrarea organismului armonizând şi psihicul acestor nativi.
Vara va fi puţin mai greu de suportat anul acesta, când nu veţi da pe dinafară de dinamism, dar vă puteţi baza pe o rezistenţă fizică bună, iar sistemul natural de apărare va funcţiona eficient. Cu toate acestea, dacă faci excese, s-ar putea să suferi consecinţe neplăcute. Fereşte-te în special de tulburări cauzate de excesul de colesterol.
Finalul anului 2013 îi va găsi pe nativii Săgetător cu un tonus excelent, datorită trecerii lui Marte, planeta energiei. Veţi avea rezerve puternice de energie şi capacităţi foarte bune de recuperare. Fără îndoială că veţi simţi nevoia de a face sport. Evită, însă, activităţile dure, cum ar fi sporturile de luptă violente. Exerciţiile care te ajute să te relaxezi şi fizic şi mental vor fi mult mai profitabile, pe termen lung. Mersul pe jos sau aerobicul, de exemplu, ar fi perfecte.

Sursa: www.eva.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu