duminică, 23 decembrie 2012

Naşterea Christului din noi


  251850_351987004872224_197129846_n      Această minunată sărbătoare numită popular“Crăciunul”, are ca semnificaţie trezirea Christului din noi, sau în termeni religioşi naşterea lui Christos. Adică să devenim conştienţi de divinitatea din noi, de Christos-ul care se naşte în noi. Din păcate prin toate manifestările ne ducem în trecut, acum 2000 de ani şi nu mai suntem în present. Din punctul meu de vedere este un moment magnific în care important este să trăim în prezent şi să devenim conştienţi de trezirea Christului din interiorul fiecăruia.
Autor articol: Psiholog Niculina Gheorghiţă
         Crăciunul este datat ca un moment temporar imediat după solstiţiul de iarnă. Este un moment în care important este să fim cu noi, în interiorul nostru, cu preocupările noastre, în meditaţii şi contemplări. Făcând acestea suntem mai aproape de Dumnezeul din noi. Noi suntem de fapt o scânteie divină (un Spirit Divin), pe care am primit-o încă de la creaţie, pentru a veni cu ea în planul demonstraţiei (Planeta Pământ) unde să scoatem la lumină christul din noi. Ce avem de făcut în această viaţă este să scoatem la lumină Dumenzeul din noi, adică toate potenţialităţile pe care le-am primit ca nişte coduri în această scânteie Divină. Sărbătoarea Crăciunului ne poate ajuta să facem acest lucru.
        Cine este Moş Crăciun? Moş Crăciun este reprezentarea Dumnezeului din noi sau Sinelui nostru Divin, care, după cum ştiţi ne ştie toate dorinţele şi le împlineşte pe toate, adică ne aduce ceea ce noi vrem. El face posibilă materializarea dorinţelor noastre. Spunem copiilor noştri să scrie o scrisoare moşului cu ce vor şi moşul le va aduce. Adică mai exact le spunem să intre într-o stare de contemplare în ei ca să afle exact ce vor şi apoi printr-o stare extinsă de conştiinţă să scrie. Dar scrisul este ca o semnătură magnetic în Univers, ceea ce înseamnă că am dat comanda universului cu ce să materializeze. Mai exact am rezonat cu fluxul de conştiinţă unde se află vibraţia dorinţei respective şi am adus în viaţa noastră evenimente, situaţii, oameni, locuri prin care să se materializeze ce am scris. Nu există cineva în exteriorul nostru pentru a ne împlini dorinţele. Doar noi ca Spirit Divin suntem cei care le împlinim, dacă ştim cine suntem şi ce vrem. Pentru a fi posibilă împlinirea este necesar să fie treaz christul din noi, altfel tot aşteptăm ca alţii să facă în locul nostru. Am o veste nimeni nu poate face ceva pentru tine. Atunci când aştepţi ca cineva să facă pentru tine, este ca şi cum ai vrea ca cineva să mănânce pentru tine şi tu să te saturi.Aşa ceva deocamdată în legile fizice Pământeşti nu se poate.
    De multe ori ne confundăm cu personalitatea noastră care este limitată, ea este dezvoltată numai în această dimensiune cu informaţii, educaţie şi trăiri din această stare, şi nu ştie şi nu crede că e posibil să-ţi creezi propria realitate şi altfel.
      Dacă facem distincţia clară între Spirit, personalitate şi corp vom putea trezi Christul din noi(Spiritul), astfel încât Spiritul să fie cel care conduce personalitatea. Pentru asta este nevoie de multă muncă cu noi, cu limitările noastre, cu propriile programe de frică, vinovăţie, neputinţă şi nesiguranţă. Când reuşim să facem asta conştient, personalitatea noastră va fi “gura prin care vorbeşte Spiritul nostru”. În acel moment personalitatea şi Spiritul nu vor mai fi “duşmani” ci vor fi una şi acceeaşi entitate. Asta înseamnă trezirea Christului din noi- când te-ai unit cu toate părţile tale, adică eşti un tot- spirit, personalitate şi corp- trăieşti în prezent în tot şi toate. Fiind în prezent eşti lumină, adică toate hologramele din câmpurile tale scânteiază eşti magnific şi e minunat. Când eşti treaz nu mai ai de ce să urăşti, să fii supărat, să fii nemulţumit deoarece eşti aici, nu ca să demonstrezi ceva cuiva ci eşti aici ca să scoţi toată potenţialitatea la suprafaţă, în viaţa ta,în trăirile tale,în  relaţiile tale, în percepţiile tale, etc. Acest lucru îl faci la nivel intim, tu cu tine şi nu te poate ajuta nimeni din exterior. Pentru asta e nevoie de timp pentru tine, pentru meditaţii, concentrări şi contemplări. Acestea sunt procesele prin care poţi să descoperi ce ai făcut până în acest moment şi unde mai ai de lucrat pentru a te manifesta mereu, în tot şi toate ca Spirit Divin.
      Acesta este momentul Crăciunului, moment de meditaţii, de concentrări de contemplări, pentru a face bilanţul a ceea ce ai realizat timp de un an de zile, peste ce limite ai trecut,ce ai mai depăşit, cum eşti în relaţiile din jur, ce oameni au mai venit şi ce oameni au mai plecat din viaţa ta (cei cu care nu mai faci rezonanţă- adică vibraţie comună, preocupări comune, interese comune- pleacă din viaţa ta, iar cei cu care faci rezonanţă vin în viaţa ta), cum ai mai crescut şi ce minune de Om eşti.
Vă doresc un Crăciun Fericit plin de bucuria naşterii Christului din voi. Cu drag
Sursa: holisterapi.wordpress.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu