joi, 20 decembrie 2012

Specialist NASA: O altă traducere a calendarului mayaş spune că Apocalipsa vine pe 23 decembrie (VIDEO)


Specialist NASA: O altă traducere a calendarului mayaş spune că Apocalipsa vine pe 23 decembrie (VIDEO) de acces spre muntele Uritorco (1.979 m), foarte popular printre adepţii meditaţiei, vor fi închise începând de astăzi până în 22 decembrie de teama unei "sinucideri colective", care să coincidă cu schimbarea de eră în calendarul mayaş. "Această decizie a fost luată prin consens pentru a evita orice deturnare a profeţiei maya", a declarat presei Gustavo Sez, primarul din Capilla del Monte, cea mai apropiată localitate de munte.

Istorici şi cercetători au spus că în calendarul mayaş nu se prevede sfârşitul lumii, ci începutul unei noi ere. 

Problema este că, după unele traduceri, ziua în care mulţi cred că lumea se va sfârşi, nu este 21, ci 23 decembrie 2012.

"Mayaşii credeau în cicluri temporale, iar calendarul despre care vorbim era format din mai multe ere, de mii de ani fiecare. Actualul ciclu se termină pur şi simplu pe 21 decembrie, sau 23 decembrie, depinde de diferitele traduceri. Nu mai avem alt calendar mayaş pentru că, după venirea spaniolilor, civilizaţia lor a fost pur şi simplu distrusă", a declarat Mitzi Adamas, specialist NASA.

Oricum, pentru orice eventualitate, interdictia de acces pe muntele argentinian Uritorco, loc sfânt pentru populaţia autohtonă şi cunoscut şi pasionaţilor de OZN-uri, care asigură că mai multe farfurii zburătoare au fost zărite acolo în ultimele decenii ar trebui prelungita si dincolo de 23 decembrie. 



Sursa: jurnalul.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu