miercuri, 9 ianuarie 2013

Zorii unei lumi noi


Zorii unei lumi noi
Pentru tine lumea este stranie pantru ca, daca nu esti plictisit de ea, esti in dezacord cu ea. Pentru mine, lumea e stranie pentru ca este fantastica, uluitoare, coplesitoare, misterioasa, impenetrabila…” scria Carlos Cataneda in Calatorie in Ixtlan, reamintindu-ne fiecaruia de filiatia omului cu tatal Cer si mama Pamant. Vreau sa te conving ca este important pentru mantuire, sa faci ca fiecare actiune a ta sa conteze, atata timp cat prezenta ta, aici si acum este prea scurta ca sa fi martorul tuturor minunilor vietii. Un gand calauzitor ar suna cam asa:Respecta lumea si fa-o oglinda propriei tale vieti.
Poti sa gasesti o cale surprinzatoare de a intelege ca esti parte integranta a universului, citind, contempland, meditand, “vorbind” cu toate formele de viata. De ce cand vorbim noi cu Dumnezeu se numeste rugaciune, si cand vorbeste el cu noi, unii numesc asta schizofrenie, nebunie, etc?  (Ramane valabila aceasta intrebare in fiecare generatie)
Nu va trece mult timp si cei cu constiinta extinsa vor echilibra tabara obtuzilor si atunci programele si experimentele socio-politico-economice vor tine cont de axioma lui unu: Suntem hraniti cu totii deacealeasi energii cosmice si telurice, ne nastem, traim si murim in aceleasi paradigme si in ciuda infatisarilor noastre atat de diferite suntem frati si surori, apartinand unui singur popor, numit umanitate!
Gandurile despre acest viitor, deloc utopic, caci el va respecta armonia si perfectiunea naturii s-au declansat, inca din zorii umanitatii, iar, astazi din ce in ce mai  multi dintre noi am devenit preocupati de intelegerea conceptului de unitate in diversitate. In secolele de pana acum, curentele hermetice, gnostice, spiritualiste, integraliste au creat egregori suficient de puternici, pentru a influenta materia generatiilor urmatoare.
Vi-l propun spre reamintire, sau poate pentru descoperire pe Carlos Castaneda. In Invataturile lui Don Juan si Cealalta realitate, descrie initierea si calatoria in dimensiunea Mamaei Geea cu ajutorul plantelor psihotropice, iar inCalatorie in Ixtlan vorbeste despre dobandirea “puterilor vietii si a dobandirii intelepciunii atotcuprinzatoare”.
Oricat ne vine de greu sa intelegem, lumea se trasnforma! Incet, dar sigur!
Sursa: codulluioreste.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu