joi, 7 martie 2013

Modificam mediul ambiant prin intentie, gand, rostire si actiune


descărcare (1)
Asa cum organismul uman este format din celule si societatea reprezinta suma tuturor emisiilor mentale, afective si faptice ale tuturor barbatilor si femeilor, la care se adauga si mostenirile traditiei, culturii, religiei etc, cu alte cuvinte, contribuim cu totii la mediul in care ne nastem, traim si murim.
Mediul contribuie la existenta si devenirea noastra. Sa nu uitam nici o clipa, ca vedem si percepm in imagini si decodificam prin cuvinte…Modificam fundamental mediul ambiental atat prin actiunile noastre cat si prin lipsa de actiune. Daca pastram regula universului dual, am putea identifica alte doua categorii de indivizi, in randurile carora, ne putem regasi, la nivel de arhetip: cei care cred ca universul este nedrept si ca sunt lipsiti de sansa, la cheremul hazardului si altii care considera universul ca pe un imperiu al tuturor posibilitatilor.
Noi modificam realitatile din jurul nostru prin simpla noastra emisie logosiala in care intra in dinamica: intentia, gandul, rostirea si actiunea. In dimensiunea cuanticii acesta se numeste “efectul privitorului”, care postuleaza ca daca ne focusam intreaga atentie asupra unui obiect, sau fiinta ii modificam atat starea de vibratie cat si predispozitiile. Intre mediul inconjurator si individ se instaureaza raporturi reciproce. Am auzit de nenumarate ori despre anturaj si despre influenta lui nefasta asupra individului.
Iata un adevar: omul modifica mediul, mediul influenteaza deciziile indivizilor! Iata un posibil exemplu: Daca ne aflam intr-un mediu aglomerat si observam un semen aflat in nevoie, predispozitia noastra initiala este sa nu intervenim, fiind convinsi ca altcineva din multime, o va face si ne iluzionam ca suntem mai putin penibili daca ramanem anonimi, decat daca suntem singurii care intervin…totodata reactionam diferit cand suntem solicitati sa facem un gest in public, fata de raportarea la aceeasi actiune, intre “patru ochi”.
 Indiferent de situatie, locatie sau conjunctura este foarte important sa intelegem contextul larg al actiunii, pentru ca mediul ne poate secatui de energie sau ne poate ajuta sa obtinem victoria scontata.
Sursa: http://codulluioreste.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu