joi, 14 martie 2013

O decizie istorica: ce simbolizeaza noul nume al Papei - Francisc I


Papa Francisc IProtv Ad
Noul Papa, cardinalul Jorge Bergoglio din Argentina, a luat o decizie considerata "revolutionara" in istoria Vaticanului - aceea de a purta primul numele de Francisc, scrie CNN.
Ce simbolizeaza primul astfel de nume folosit de un Papa? Numele de Francisc simbolizeaza "saracie, umilinta, simplitate si reconstructia Bisericii Catolice" relateaza John Allen, un expert CNNpentru Vatican.
Numele sau face trimitere la una dintre cele mai venerate figuri din Biserica Romano Catolica - Sfantul Francisc de Assisi, un calugar din secolul al XIII-lea care i-a ajutat pe cei saraci si bolnavi. Invatamintele acestuia au format Ordinul Franciscan, cunoscut pentru critica sociala in favoarea saracilor.
Alegerea lui Jorge Bergoglio de a se numi Papa Francisc I este considerata "uimitoare" si "istorica", mai noteaza sursa citata.

"Francisc este un nume unic, o figura importanta in istoria catolicismului" a mai explicat John Allen.

Ultimul Papa care si-a ales un nume original inaintea Papei Francisc I a fost Papa Lando, al carui pontificat a durat doar un an, din 913 pana in 914, relateaza Wall Street Journal.

Lando a fost ultimul Papa care si-a luat un nume care nu a mai fost folosit pana atunci, in timp ce Ioan Paul I, in 1978, a combinat doua nume folosite anterior intr-unul nou. 
 

Sursa: CNN / stirileprotv.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu