sâmbătă, 30 martie 2013

Sfântul Giulgiu, expus pentru a doua oară în istorie


Sfântul Giulgiu (numit şi Giulgiul din Torino), în care, potrivit tradiţiei catolice, ar fi fost înfăşurat trupul crucificat al lui Iisus, transmite 'o mare pace', afirmă Papa Francisc într-un mesaj video înregistrat în vederea expunerii Giulgiului pentru public.

Sfântul Giulgiu
Sfântul Giulgiu
Moment istoric pentru istoria creştinismului: Sfantul Giulgiu a fost din nou arătat publicului. Înaintea expunerii sale televizate, Sfântul Giulgiu a fost arătat unui număr de circa 300 de handicapaţi şi bolnavi care au trecut în mici grupuri prin faţa pânzei, protejată în permanenţă de o vitrină. 

'Nu este doar o simplă observaţie, ci o veneraţie, o privire de rugăciune', a subliniat Papa, referindu-se la acest eveniment. 'Omul din Giulgiu ne invită să-l contemplăm pe Iisus din Nazaret. Această imagine imprimată în pânză vorbeşte inimii noastre şi ne împinge să trecem Golgota (...) şi să ne cufundăm în liniştea elocventă a dragostei', a continuat Suveranul Pontif. 


Pentru Papa Francisc, 'chipul de pe Giulgiu comunică o mare pace, este ca şi cum ar lăsa să transpară o energie conţinută, dar puternică, ca şi cum ne-ar spune: ai încredere, nu-ţi pierde speranţa, forţa dragostei în Dumnezeu, forţa celui Înviat învinge totul'. 



La finalul mesajului său, Papa a reluat o rugăciune a sfântului Francisc de la Assisi, cerându-i lui Dumnezeu să-i dea 'o credinţă dreaptă, o speranţă solidă şi o milostenie desăvârşită'. 




În anul 2010, expunerea pânzei pentru public timp de două săptămâni în catedrala din Torino a atras 2 milioane de vizitatori, printre care şi fostul Papă Benedict al XVI-lea, care a vorbit despre o 'icoană extraordinară' ce corespunde perfect poveştii morţii lui Iisus din Evanghelie. 



Noua expunerea 'online' a Giulgiului s-a bucurat deja de un succes notabil, după ce a fost pusă la dispoziţie de compania Apple fiind înregistrate 15.000 de descărcări într-o singură zi.


Sursa:  REALITATEA.NET

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu