sâmbătă, 30 martie 2013

Soţii Ceauşescu şi divizia paranormală. De ce mergea cuplul prezidenţial la ghicitoare


Ceauşescu era adeptul materialismului dialectic, ceea ce, teoretic, excludea din aria preocupărilor sale tot ce ţine de misticism sau paranormal. Numai că, vrând-nevrând, dictatorul a intrat, încă din anii '60, pe un front straniu, cel al războiului psihotronic. Atunci, ateul Nicolae Ceauşescu şi soţia sa, Elena, au creat divizia paranormală. Necunoscuta unitate zero, totuşi, nu era formată din duhuri, entităţi sau fantome, ci din pionieri, după cum au aflat reporterii de la România de Poveste.

Sotii Ceausescu au apelat la vrajitorii si ghicitoare pentru a conduce tara
Soţii Ceauşescu au apelat la vrăjitorii şi ghicitoare pentru a conduce ţara
Foto: ziuaveche.ro

Din cele mai vechi timpuri, conducătorii au ținut întotdeuna pe lângă ei, șamani, vraci, ghicitori în mațe de găină sau, de nu, paranormali cu cravată violet. Ispita de a acționa de la distanță, fără implicare directă, malefic sau benefic, numai prin ritualuri sau manevrarea unor obiecte de cult, este o constantă a istoriei războaielor, după cum explică Vasile Rudan, specialist în psihotronică.

Războiul rece a fost, înainte de toate, un război. Și ca în orice război, indiferent de ideologiile celor care-l duc, singura regulă respectată este cea că nu există vreo regulă. Ca urmare, și frontul paranormal a intrat în logica cursei înarmărilor. URSS-ul a început cu un avantaj enorm pentru că preocupările în domeniu începuseră mai demult. Consultarea misticilor de către curtea imperială de la Moscova a fost continuată, cu mari investiții și de către materialistul Stalin. Anii '50 au creat premisele alăturării electronicii cu puterile minții, născându-se un nou concept, războiul psihotronic.

Cuplul Ceaușescu a avut o apetenţă foarte mare pentru pentru vrăjitorie și paranormal, care își are originea, fără îndoială, în faptul că, esențialmente, ei rămăseseră captivi în spațiul mistic al satului românesc. Dincolo de bățoșenia lor materialistă, Elena și Nicolae erau bântuiți de duhuri și moroi, sperând în rezolvări miraculoase cu ajutorul farmecelor.

Eugen Celan, fondatorul Asociației Române de Cercetări Psihotronice, își amintea că, auzind despre Vanga, vestita clarvăzătoare bulgăroaică, Nicolae Ceaușescu, însoțit de Ion Dincă, a vizitat-o în secret. "Dacă ar fi ascultat ce i-a prezis ea, astăzi probabil că mai trăia", spunea Eugen Celan.

Ca de obicei, academiciana și savantul de renume mondial, își alege propria cale către paranormal, apelând la celebritățile locale, vrăjitoarele din Străulești, mai apropiate ca mentalitate de spațiul oltenesc, în care femeia trebuie să facă orice pentru a-și opri bărbatul să calce strâmb. Cea la care ar fi apelat este chiar vestita vrăjitoare Maria Câmpina, iar principala grijă a Elenei Ceauşescu era să nu-şi piardă soţul. "Elena Ceaușescu nu era prea frumoasă. Şi ea venea ca să-l potolesc, să nu cumva să se ia cu altcineva şi să o lase pe ea. Venea să-i fac să fie îndrăgostit de ea şi să fie iubiţi de popor. Mi-a spus că avea o duşmancă şi că a vrut să-l cucerească pe soţul ei",  povesteşte Maria Câmpina.

Întâlnirile Elenei cu vrăjitoarele autohtone au lăsat urme în memoria vrăjitorească, iar astăzi cele care pretind că au descălecat de pe măturoi pentru a călca pragul familiei Ceaușescu, folosesc povestea pentru publicitate, amestecând planul mistic cu cel al istoriei recente. Maria Câmpina spune că a avertizat-o pe Elena Ceauşescu că nu vor sfârşi bine, dar că aceasta nu a ascultat-o: "Venea cu şofer la ora 10 noaptea şi mă lua la Snagov. Acolo era o cameră separată, unde făceam descântecele. Şi ea a tras cartea cu negru. Şi eu atunci i-am spus că o să aibă vărsare de sânge. Ea s-a supărat pe mine şi a zis că nu crede, că lumea îi iubeşte".

Chiar dacă putem privi sceptic spusele vrăjitoarei, există opinii conform cărora evenimentele din decembrie 1989 au avut și o importantă componentă paranormală. Unii specialiști afirmă că mulțimea adunată la mitingul din 22 decembrie ar fi fost manipulată ocult prin mijloace post-hipnotice.

"Sunt experți care antrenează persoane să reacționeze după o anumită perioade de timp în urma unui cuvânt, care se poate transmite direct, prin telefon sau al unui sunet. Acea persoană cade întro stare de hipnoză, face ce face, poate chiar să omoare altă persoană, după care, când se aude alt sunet sau îşi termină obiectivul de îndeplinit se duce acasă, spală o farfurioară şi a uitat tot", explică hipnoterapeutul Horia Niță.

Mulți dintre participanții la miting își amintesc despre un zgomot puternic, un huruit, care a isterizat o parte dintre manifestanți. Nici până astăzi nu s-a identificat originea acelui sunet.

Puterile hipnozei colective sunt, însă, numai o componentă a armelor mentale ce s-au dezvoltat pe frontul invizibil. Pe care front, deși a fost înfrânt, Ceaușescu nu l-a neglijat. Prin anii '60, când Securitatea Română se emancipase de sub tutela marelui URSS Ceaușescu își crează propriul servici de acțiune extrasenzorială. Vasile Rudan susține că a participat la unele experimente făcute de serviciile românești: "Începând cu 1962, în ţara noastră au avut loc unele cercetări experimentale în domeniul extrasenzorial, care au urmărit să monitorizeze nivelul de sănătate al unor lideri din aşa zisul lagăr capitalist. Cercetările şi monitorizările au fost extinse și asupra liderilor din ţările socialiste".

Cercetările arată că, potențele paranormale ale copiilor sunt mult mai mari ca ale adulților. Plecând de la această premisă, serviciile secrete ale anilor '60 din România nu au ezitat să implice copii în experimente paranormale. S-au folosit copii pentru telepatie, dar şi pentru detecţie şi teledetecţie senzorială, ale căror rezultate erau de o acurateţe maximă.


Sursa: www.rtv.net

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu