marți, 28 mai 2013

Misterul mesajului extraterestru din codul nostru ADN


Doi savanti de origine kazaha, Vladimir I. Scerbak, de la Universitatea Nationala Kazaha Al-Farabi si Maxim A. Makukov cercetator la Institutul de Astrofizica Fesenkov pun la incercare vechile teorii ale cu privire la originea ADN-ului nostru.
Conform celor doi oameni de stiinta codul nostru genetic ascunde semnale informationale ce tradeaza o interventie inteligenta si voita, un mesaj matematic si semantic care nu ar fi putut aparea prin evolutia de tip darwinist.
Cei doi cercetatori au gasit in structura noastra ADN anumite “marcaje” care ar fi putut fi intiparite de o civilizatie extraterestra, care mai apoi ar fi populat Terra cu fiinte create de ea. Fiintele ar fi evoluat in timp si au dus la alcatuirea biosferei terestre asa cum o cunoastem azi.
Acestia au numit acest “marcaj” SETI biologic sau SETI genomic, fiind inspirati de catre celebrul proiect SETI (Search for Extraterrestrial Intelligence… vezi http://dimline.blogspot.ro/2012/11/enigma-celebrului-mesaj-wow-venit-din.html ). Trasaturile specifice codului nostru genetic nu pot fi explicate prin modelul probabilistic bazat pe sansa, ci reprezinta niste “urme” extraterestre.
Codul ADN a starnit multe dezbateri pe aceasta tema. Faptul ca este extrem de complex face ca “teoria sirurilor de accidente” prin care am aparut noi si care este sustinuta de majoritatea oamenilor de stiinta sa poata explica extrem de greu formarea acestuia.
Pe seama codului ADN s-au formulat multe ipoteze incluzand concepte precum afinitati de ordin chimic intre anumiti aminoacizi si anumite triplete de baze azotate (a fost demonstrata experimental existenta unor astfel de afinitati) sau selectia naturala (care a dus la stabilirea codonilor astfel incat sa minimizeze efectul mutatiilor).
In schimb aceste ipoteze nu au reusit pe deplin sa explice originea ADN-ului, ceea ce face ca acesta sa fie in continuare un mare mister al stiintei.
Conform celor doi cercetatori kazahi, acizii nucleici reprezinta un mijloc foarte bun de stocare a informatiei, gratie stabilitatii lor: “Odata fixat, codul genetic ar putea ramane neschimbat in scara cosmica a timpului. La drept vorbind, este cea mai durabila alcatuire cunoscuta pana in prezent. De aceea, reprezinta un mijloc exceptional de stocare a unui semnal inteligent. Odata genomul rescris in mod corespunzator, noul cod, cu marcajul sau cu tot, va ramane neschimbat in celula si in urmasele sale, ce pot fi apoi diseminate in timp si spatiu.”
Pentru a putea atribui crearea codului genetic unor asemenea proiectanti, ar trebui sa descoperim in el anumite modele repetitive care a fie foarte semnificative din punct de vedere statistic si sa aiba caracteristici ce nu pot fi dobandite prin procese naturale.
Cei doi cercetatori afirma ca au gasit o anumita ordonare surpinzator de riguroasa in ceea ce priveste corespondenta dintre nucleotide si aminoacizi. “Aranjamentele din cadrul codului dezvaluie un ansamblu de modele aritmetice si ideografice asociate cu un limbaj simbolic”.
Ipoteza celor doi cercetatori kazahi se apropie extrem de mult de realitate. O realitate care nu mai poate fi ascunsa de catre ochii din ce in ce mai vigilenti al unor oameni de stiinta independeti de marile “trusturi” academice sponsorizate de Oculta Mondiala.
Sursa: DIO Line

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu