marți, 28 mai 2013

O cetate dacică, reconstituită de arheologi


Cetatea dacică de la Cârlomăneşti, judeţul Buzău, va fi parţial reconstituită de arheologi şi începând cu anul 2014 va deveni prima cetate de tip davă din ţara noastră organizată ca muzeu în aer liber.


Cetatea dacică de la Cârlomăneşti, judeţul Buzău, va fi parţial reconstituită de arheologi
Cetatea dacică de la Cârlomăneşti, judeţul Buzău, va fi parţial reconstituită de arheologi / FOTO: http://www.mediasinfo.ro
Cetatea dacică de la Cârlomăneşti, judeţul Buzău, va fi parţial reconstituită de arheologi şi începând cu anul 2014 va deveni prima cetate de tip davă din ţara noastră organizată ca muzeu în aer liber, scrie turismistoric.ro.

"Estimăm ca în 4-5 ani să finalizăm lucrările, iar din 2014 după ce vom restaura unul din cele cinci temple descoperite şi două-trei clădiri, cetatea dacică va putea fi vizitată de publicul larg", a declarat directorul Muzeului judeţean Buzău, Sebastian Matei.

Arheolog intenţionează ca la Cârlomăneşti să realizeze şi un Muzeu al satului preistoric, prin reconstituirea locuinţelor populaţiei autohtone din ultimele cinci-şase milenii.

"Zona Cârlomăneşti a fost locuită neîntrerupt mai bine de cinci milenii, în urma săpăturilor arheologice putem reconstitui o locuinţă şi anexele din Epoca pietrei, una, două locuinţe din Epoca bronzului, cultura Monteoru, precum şi o locuinţă din perioada migraţiei popoarelor", a mai spus Sebastian Matei.


Sursa:  REALITATEA.NET

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu