luni, 3 iunie 2013

Industria secreta din spatele fermelor de pui. Oare o sa mai mananci carne de pui? (video)

Carnea de pui a devenit unul dintre cele mai consumate alimente din lume. Fără să se lovească de limitele religioase sau culturale, carnea de pui se consumă în toată țările de pe glob. Știm foarte bine că este o carne ușoară, care nu pune probleme sănătății, iar aportul de colesterol nu este deloc mare.
La prima vedere, carnea de pui nu prezintă niciun aspect negativ, însă cu cât aprofundăm lucrurile cu atât ele se complică. În primul rând trebuie menționat faptul că această carne este cea mai ieftină de produs pentru că pentru a crește un pui de 1,5 kg este nevoie doar de 1 kg de furaje. Pare incredibil, dar datorită progresului tehnologic, dar și al cerealelor modificate genetic, puii din ziua de astăzi cresc incredibil de repede, între 30-40 de zile ajungând la maturitate. Întreg procesul este creat și gândit pentru ca producătorii să beneficieze de un venit cât mai mare într-o perioadă extrem de scurtă de timp.
Dacă privim în trecut, undeva prin anii ’50, realizăm că perioada de maturitate al unui pui s-a redus de circa 4 ori. Dacă atunci puiul ajungea pe masa consumatorilor în circa 4 luni, în prezent această perioadă s-a redus până la o lună. Acest progres tehnologic nu este în totalitate benefic pentru sănătatea umană pentru că toate substanțele chimice introduse în hrana animalelor nu fac altceva decât să pună în pericol viața.
carne de pui
Pe lângă acest fapt dramatic, metodele de creștere ale puilor se dovedesc a fi dincolo de orice imaginație. Condițiile insalubre, puii în număr foarte mare înghesuiți în spații foarte strâmte, dar și maltratarea voită a animalelor, fac să ne gândim de mai multe ori atunci când ajungem în magazin și dorim să cumpăram carne de pui. Dar pe lângă aceste aspecte etice, principalul aspect pe care trebuie să-l luăm în seamă este cel al sănătății. Puii din magazine sunt îngrăşaţi artificial și injectați cu substanțe chimice și hormoni, iar aceste practici nu au decât un singur efect, șubrezirea sănătății umane.
Pentru a înțelege aceste aspecte șocante provenite din fermele de pui, filmul de mai jos, pe lângă faptul că este de-a dreptul șocant, el prezintă adevărul. Data viitoare când vrei să cumperi un pui să-ți aduci aminte cum a fost el crescut.

Un comentariu:

  1. Domnul Benjamin a depășit cerințele lor pentru a mă ajuta cu împrumutul meu pe care l-am folosit pentru a-mi extinde activitatea de farmacie, au fost niște pietre prietenoase, profesionale și absolute pentru a lucra. Lfdsloans@outlook.com.WhatsApp ... +19893943740.

    RăspundețiȘtergere