miercuri, 14 august 2013

VIDEO: Confruntări violente în Egipt. Guvernul a blocat trenurile, pentru a evita manifestaţii în afara Cairo. Cel puţin 43 DE MORŢI, în urma asaltului poliţiei
Cel puţin 43 persoane au fost ucise miercuri, inclusiv prin împuşcare, în operaţiunea poliţiei care a început să disperseze participanţii la cele două acţiuni de ocupare, la Cairo, susţinători ai fostului preşedinte islamist destituit Mohamed Morsi, informează AFP.
UPDATE 12.40 – Susţinători ai fostului preşedinte islamist Mohamed Morsi, destituit de armată, au incendiat miercuri o biserică coptă la Sohag, în centrul Egiptului, ca represalii faţă de dispersarea acţiunilor lor de ocupare de către poliţie, la Cairo, a anunţat agenţia oficială Mena, scrie AFP.
Ei au aruncat cu cocteiluri Molotov asupra Bisericii Mar Gerges, situată în incinta diocezei din acest oraş, în care trăieşte o importantă comunitate creştină, a precizat agenţia. Copţii, care reprezintă 6-10% din populaţia ţării, au contribuit la mişcarea care l-a înlăturat pe Morsi de la putere.

UDPATE 11.20 – Trenurile spre şi dinspre Cairo au fost blocate miercuri, în urma asaltului sângeros asupra pieţelor ocupate de susţinători ai fostului preşedinte islamist Mohamed Morsi, cu scopul de a evita regruparea manifestaţiilor în afara capitalei, a anunţat Guvernul, relatează AFP.
Cel puţin 43 de manifestanţi au fost ucişi, unii prin împuşcare, potrivit AFP, dar şi doi membri ai forţelor de securitate, afirmă Ministerul de Interne.
Mişcarea Fraţii Musulmani, din care provine fostul şef de stat islamist, afirmă că în “masacru” au fost ucise “
peste 250 de persoane” în rândul manifestanţilor pro-Morsi.
UPDATE 10.30 - Piaţa Nahda, cea mai mică dintre cele două pieţe ocupate, la Cairo, de susţinători ai fostului preşedinte islamist Mohamed Morsi se află “sub control”, a anunţat miercuri Ministerul egiptean de Interne, după două ore de la intervenţia poliţiei.
Un jurnalist AFP a putut să numere 17 cadavre aliniate într-o morgă improvizată, în Piaţa Rabaa al-Adawiya, pe care manifestanţi o ocupă de peste o lună, reclamând reinstalarea în funcţie a lui Morsi, destituit şi arestat de armată pe 3 iulie.
Pe de altă parte, Ministerul egiptean de Interne a anunţat că în operaţiune au fost ucişi cel puţin doi poliţişti.
Concomitent, mişcarea Fraţii Musulmani, din care provine Morsi, i-a îndemnat pe susţinătorii fostului şef de stat islamist să iasă în stradă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu