sâmbătă, 10 august 2013

Zaharul distruge sanatatea - 146 de motive medicale


Nancy Appleton este un medic care si-a spus punctul de vedere despre zahar de foarte multe ori deja. Obisnuia sa se "infrupte" mereu cu o mica "gustare" dulce, pentru a face fata stresului si pentru a suplimenta nevoia de energie. Dar, a primit in schimb doar boala si alergii diverse. Consultand medic dupa medic, in cautarea factorului care ii afectase starea de sanatate, nu a gasit nici-un raspuns, pana cand s-a intrebat singura "Ce imi fac eu mie insami de sunt asa bolnava?"

Iata cateva extrase din cartea sa "Sinucidere cu zahar", care sunt tot atatea motive documentate medical care arata ca zaharul afecteaza grav starea de sanatate, si constituie o pledoarie pentru renuntarea completa la consumul de zahar:

1. Zaharul poate suspenda functia sistemului imunitar
2. Zaharul strica echilibrul mineralelor din corp
3. Zaharul poate cauza hiper-activitate, anxietate, dificultati de concentrare, si iritabilitate la copii
4. Zaharul poate produce o crestere semnificativa a nivelului de trigliceride
5. Zaharul contribuie la reducerea eficientei in apararea in fata infectiilor bacteriene
6. Zaharul poate produce pierderea elasticitatii si functionalitatii tesuturilor; cu cat mai mult zahar se ingereaza, cu atat mai mult se diminueaza elasticitatea si funtionalitatea tesuturilor
7. Zaharul reduce concentratia de lipoproteine de mare densitate
8. Zaharul conduce la deficienta de crom
9. Zaharul produce cancer la ovare
10. Zaharul produce cresterea nicvelului de glucoza in sange
11. Zaharul conduce la deficienta de cupru
12. Zaharul impiedica absorbtia de calciu si magneziu
13. Zaharul determina cresterea vulnerabilitatii ochilor la degenerescenta maculara
14. Zaharul creste foarte mult nivelul neuro-transmitatorilor: dopamina, serotonina, si norepinefrina
15. Zaharul poate conduce la hipoglicemie
16. Zaharul poate conduce la instaurarea unei aciditati permenente in tractul digestiv
17. Zaharul conduce la cresterea brusca a adrenalinei la copii
18. Absorbtia scazuta a zaharului este frecventa in bolile intestinale
19. Zaharul poate determina imbatranire prematura
20. Zaharul poate conduce la alcoolism
21. Zaharul produce carii dentare
22. Zaharul favorizeaza obezitatea
23. Consumul crescut de zahar creste riscul de aparitie al bolii Crohn, o colita ulceroasa
24. Zaharul produce modificari specifice celor bolnavi de ulcer gastric si duodenal
25. Zaharul poate produce artrita
26. Zaharul poate produce astm
27. Zaharul favorizeaza foarte mult cresterea necontrolata a ciupercii Candida Albicans
28. Zaharul poate conduce la pietre la vezica biliara
29. Zaharul poate conduce la boli de inima
30. Zaharul poate duce la apendicita
31. Zaharul poate conduce la hemoroizi
32. Zaharul poate duce la varicizarea venelor (vene varicoase)
33. Zaharul determina un raspuns crescut de glucoza si insulina celor care folosesc contraceptive orale
34. Zaharul poate conduce la parodontoza
35. Zaharul usureaza aparitia osteoporozei
36. Zaharul contribuie la acidizarea salivei
37. Zaharul poate conduce la scaderea sensibilitatii la insulina
38. Zaharul scade nivelul de vitamina E din sange
39. Zaharul scade nivelul de hormon de crestere
40. Zaharul conduce la cresterea colesterolului
41. Zaharul poate duce la cresterea presiunii sistolice a sangelui
42. Consumul crescut de zahar conduce la cresterea nivelului produselor finale de glicatie (zaharul se "lipeste" non-enzimatic de proteine)
43. Zaharul impiedica absorbtia proteinelor
44. Zaharul favorizeaza alergiile la diverse alimente
45. Zaharul favorizeaza diabetul
46. Zaharul produce toxemie in timpul sarcinii
47. Zaharul favorizezaa eczemele la copii
48. Zaharul favorizeaza bolile cardiovasculare
49. Zaharul distruge structura ADN-ului



50. Zaharul poate modifica structura proteinelor
51. Zaharul favorizeaza imbatranirea pielii prin modificarea structurii colagenului
52. Zaharul produce cataracta
53. Zaharul poate conduce la emfizem pulmonar
54. Zaharul poate conduce la ateroscleroza
55. Zaharul favorizeaza cresterea colesterolului LDL
56. Consumul crescut de zahar afecteaza echilibrul fiziologic al multor sisteme din corp
57. Zaharul reduce eficienta actiunii enzimelor
58. S-a observat ca bolnavii de Parkinson obisnuiesc sa consume mult zahar
59. Zaharul contribuie la cresterea in volum a ficatului prin favorizarea diviziunii celulelor ficatului
60. Zaharul conduce la cresterea nivelului de grasime din ficat
61. Zaharul poate conduce la cresterea dimensiunii rinichilor si produce modificari patologice in rinichi
62. Zaharul distruge pancreasul
63. Zaharul creste retentia de fluide a corpului
64. Zaharul este inamicul nr. 1 al tranzitului intestinal
65. Zaharul produce miopie
66. Zaharul compromite vasele capilare
67. Zaharul poate face tendoanele mai fragile
68. Zaharul produce dureri de cap, inclusiv migrene
69. Zaharul favorizeaza cancerul pancreatic la femei
70. Zaharul afecteaza negativ capacitatile intelectuale ale copiilor si poate duce la disfunctionalitati de invatare
71. Zaharul paote cauza depresie
72. Zaharul creste riscul de cancer gastric
73. Zaharul poate duce la dispepsie (indigestie)
74. Zaharul poate creste riscul de a face guta
75. Zaharul poate creste nivelul de glucoza, conform unor teste despre ingerarea carbohidratilor
76. Zaharul conduce la un nivel mai mare de insulina in sange in cazul pacientilor care au consumat cantitati mari de zahar, comparativ cu pacientii care consumau cantitati mici de zahar
77. O dieta ce include cantitati mari de zahar rafinat redice capacitatea de invatare
78. Zaharul poate cauza functionarea deficitara a doua proteine din sange, a albuminei, si a lipoproteinelor, ceea ce reduce capacitatea corpului de a procesa grasimea si colesterolul
79. Zaharul favorizeaza boala Alzheimer
80. Zaharul conduce la aderenta trombocitelor
81. Zaharul conduce la un dezechilibru hormonal: unii hormoni devin mai putin activi, iar altii devin mult mai activi
82. Zaharul poate conduce la formarea pietrelor la rinichi
83. Consumul crescut de zahar produce mai multi tadicali liberi si creste stressul oxidativ
84. Consumul crescut de zahar conduce la cancerul tractului biliar
85. Consumul crescut de zahar in cazul adolescentelor insarcinate este asociat cu o dublare a riscului de nastere prematura
86. Consumul crescut de zahar conduce la o scadere substantiala a perioadei de gestatie in cazul adolescentelor insarcinate
87. Zaharul incetineste tranzitul alimentelor prin intestin
88. Zaharul creste concentratia de acizi biliari care se regasesc in materiil efecale, si enzimele bacteriene din colon, ceea ce poate conduce la modificari ale compozitiei bilei cauzand cancer de colon
89. La barbati, zaharul conduce la cresterea nivelului de estradiol (cel mai puternic estrogen natural)
90. Zaharul se combina si distruge fosfataza (o enzima) ceea ce face ca procesul digestiei sa fie mult mai dificil
91. Zaharul este un factor de risc pentru cancerul vezicii biliare
92. Zaharul creeaza dependenta
93. Zaharul poate produce intoxicatii, la fel ca alcoolul
94. Zaharul conduce la intensificarea Sindromului Premenstrual
95. Zaharul oferit nou-nascutilo prematuri afecteaza cantitatea de dioxid de carbon pe care acestia o produc
96. Scaderea consumului de zahar conduce la cresterea stabilitatii emotionale
97. Absorbtia rapida a zaharului favorizeaza ingestia unor cantitati mai mari de mancare la pacientii obezi
98. Zaharul exacerbeaza simptomele copiilor diagnosticati cu ADHD (sindromul deficitului de atentie si hiperactivitatii)
99. Zaharul afecteaza compozitia electrolitilor din urina
100. Zaharul poate incetini capacitatea de functionare a glandelor suprarenale



101. Hranirea intravenoasa (cu perfuzii) pe baza de apa indulcita poate impiedica oxigenarea creierului
102. Un consum mare de zaharoza poate fi un factor favorizant al cancerului de plamani
103. Zaharul creste riscul de poliomielita
104. Zaharul in cantitati mari poate conduce la crize epileptice
105. Zaharul conduce la tensiune arteriala crescuta la pacientii obezi
106. La unitatile de Terapie Intensiva, limitarea cantitatii de zahar pentru pacienti este o masura care salveaza vieti
107. Zaharul poate conduce la moartea celulelor
108. Zaharul poate conduce la cresterea cantitatii de alimente ingerate
109. In taberele de reabilitare pentru adolescenti, o dieta cu continut scazut de zahar a condus la reducerea comportamentului antisocial cu 44 %
110. Zaharul poate conduce la cancer de prostata
111. Zaharul ii dehidrateaza pe nou-nascuti
112. Zaharul poate fi cauza nou-nascutilor sub-ponderali
113. Consumul crescut de zahar rafinat este asociat cu inrautatirea schizofreniei
114. Zaharul poate creste nivelul de homicisteina din sange
115. Alimentele dulci cresc riscul de cancer mamar
116. Zaharul este un factor de risc in cancerul intestinului subtire
117. Zaharul poate conduce la cancer laringeal
118. Zaharul conduce la retentia de apa si sare in corp
119. Zaharul poate fi un factor ce favorizeaza pierderile de memorie
120. Daca un copil de 10 ani consuma mai multe bauturi racoritoare dulci, atunci el va consuma mai putin lapte
121. Zaharul poate contribui la cresterea cantitatii de alimente ingerate
122. Expunerea unui nou-nascut la o dieta ce include zaharul conduce la cresterea preferintei sale pentru zahar in detrimentul apei, atat la varsta de 6 luni cat si la cea de 2 ani
123. Zaharul conduce la constipatie
124. Zaharul produce vene varicoase
125. Zaharul conduce la atrofierea creierului la femeile pre-diabetice si la cele diabetice
126. Zaharul creste riscul de cancer la stomac
127. Zaharul conduce la sindromul metabolic
128. Consumul de zahar in cazul femeilor insarcinate creste defectele de tub neuronal la embrioni
129. Zaharul poate fi un factor declansator pentru astm
130. Zaharul poate afecta capacitatea mentala de a se raporta la consecinte si la rasplata
131. Cu cat consumul de zahar este mai crescut, cu atat cresc sansele sa va imbolnaviti de sindromul colonului iritabil
132. Zaharul poate conduce la cancer de rect
133. Zaharul poate conduce la cancer endometrial
134. Zaharul conduce cancerul celulelor rinichilor
135. Zaharul poate cauza tumori la ficat
136. Zaharul poate conduce la cresterea semnalizatorilor inflamatorii din sangele pacientilor cu greutate crescuta
137. Zaharul conduce la scaderea concentratiei de vitamina E din sange
138. Zaharul poate sa va creasca pofta de mancare pentru orice aliment
139. Zaharul joaca un rol in aparitia si continuarea acneii
140. Prea mult zahar va poate alunga complet viata sexuala
141. Zaharul reduce performantele scolare la copii
142. Zaharul poate conduce la oboseala cronica, schimbari de comportament, nervozitate si depresie
143. Zaharul este preferatul obezilor
144. O scadere a multor nutrienti ingerati este asociata cu cresterea cantitatii de zahar ingerate
145. Consumul crescut de fructoza este asociat cu bolile ficatului
146. Zaharul este unul din factorii de risc pentru cancerul vezicii biliare

In concluzie, consumul de zahar (zaharoza) produce un dezechilibru major in corpul omenesc, incepand cu modificarea salivei care devine acida (favorizand cariile dentare), fiind un factor declansator al cancerului de laringe, al astmului, al bolilor grave de plamani, al bolilor de digestie conducand la cancer (de stomac, de ficat, de vezica biliara, de intestine), iar odata ajuns in fluxul sanguin produce pierderea elasticitatii vaselor de sange (factor precursor al bolilor cardiovasculare grave).

In plus, zaharul scade performantele intelectuale, creeaza dependenta, afecteaza functiile creierului provocand pierderi de memorie, comportament antisocial, ADHD, Alzheimer, Parkinson, si inrautateste schizofrenia si crizele epileptice.

Zaharul este un adevarat "cal troian" adus in alimentatia umana cu scopul de a-i distruge sanatatea. Daca ne gandim si ca exista o intreaga ramura a industriei alimentare care foloseste zaharul, si lanturi intregi de magazine specializate (numite cofetarii, patiserii, etc.), atunci ne putem face o imagine aproape reala despre dimensiunile catastrofei.


Sursa: http://roaim.co.nr

2 comentarii:

  1. greu ne dezbaram de aceasta otrava alba....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu este nevoie sa renuntam la "dulce", ci doar la zahar si sa-l inlocui. Stevia atat pudra, cat si picaturi este un indulcitor extrardinar de sanatos si accesibil ca pret si se poate folosi la preparatele tratate termic. Mierea nu mai are nevoie de nici o recomandare, cred!
      Asa ca...POFTA BUNA CU SANATATE!

      Ștergere