marți, 24 septembrie 2013

Adrian Vasilescu: Noul model economic mondial se va baza pe taxarea materiilor prime

Proiecţiile economice gândite la nivel mondial se îndreaptă către economia circulară în care vor exista taxe foarte mari pe materia primă, iar impozitele vor fi luate din resursă, a declarat marţi Adrian Vailescu, consilierul guvernatorului BNR, la o conferinţă dedicată mediului de afaceri.

,,Următorul model economic va fi de tip circular, înlocuindu-l pe cel liniar, actual, model din care dispare vânzarea, ea fiind înlocuită cu leasingul. Nimeni nu doreşte un astfel de model, dar proiecţiile care se fac în prezent converg către acesta. Se vor pune taxe foarte mari pe materia primă, se va impozita resursa şi mai puţin munca. România se află, acum, pe ultimul loc în UE în ceea ce priveşte consumul individual şi pe penultimul loc din punct de vedere al PIB-ului/locuitor. Avem şansa că se schimbă lumea, iar în această lume schimbată poate prindem un tren mai bun’, a spus Vasilescu.
Consilierul guvernatorului BNR a menţionat că problema creditării ţine numai de piaţă, iar noua deviză a mediului de afaceri trebuie să fie creşterea sustenabilă.
,,Finanţarea a mers în continuare în anii de criză, chiar dacă nu la nivelul aşteptărilor şi la nivelul dinainte de anul 2008. Trebuie să ne obişnuim că nu ne vom mai întâlni, în ceea ce priveşte finanţarea, cu ce s-a întâmplat în perioada 2000 – 2008, nu numai în România, ci în toată lumea. Nu mai putem folosi bani diluaţi care să plutească prin aer dând oamenilor iluzii’, a precizat Adrian Vasilescu.
În prezent, românii nu mai constituie, conform datelor BNR, eşantioane elegibile pentru creditarea directă, având în vedere nivelul salariilor dar şi a numărului de credite acordate şi nerambursate.
,,Creditarea se va face acum prin intermediul IMM-urilor care pot primi credite pe planuri de afaceri sustenabile, managerii acestora asigurând astfel salarii pentru un număr cât mai mare de angajaţi’, a mai spus Adrian Vasilescu.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

COMENTARIU SFATUITOAREA:
Am citit si m-am minunat! Daca asa ceva se va pune in practica, atunci marii bancheri si toti cei care ii sustin, isi ridica singuri spanzuratorile si isi cumpara si funiile, facand economie de forta de munca si le si pun de gat direct!
Pe ei ii intereseaza, nu cum sa porneasca economia sau cum sa asigure resurse pentru poitici de protectie sociala, ci cum sa porneasca creditarea, pentru ca in prezent "românii nu mai constituie, conform datelor BNR, eşantioane elegibile pentru creditarea directă,". 
Se pare ca incepm sa se afunde din ce in ce mai tare!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu