marți, 24 septembrie 2013

Dr. Mencinicopschi: "Alimentele CONGELATE pot provoca îmbolnăviri grave şi chiar moartea"

 Alimentele congelate pot provoca îmbolnăviri grave şi chiar moartea, atrage atenţia prof.dr. Gheorghe Mencinicopschi. Afirmaţia nutriţionistului este întărită şi de un control recent al Autorităţii pentru Protecţia Consumatorului, care a descoperit nereguli majore la peste 70 la sută din comercianţii de produse congelate.

Alimentele congelate pot provoca moartea
Alimentele congelate pot provoca moartea / FOTO: www.lyla.ro
Alimentele congelate pot provoca îmbolnăviri grave şi chiar moartea, atrage atenţia prof.dr. Gheorghe Mencinicopschi, scrie ziarulring.ro. Afirmaţia nutriţionistului este întărită şi de un control recent al Autorităţii pentru Protecţia Consumatorului, care a descoperit nereguli majore la peste 70 la sută din comercianţii de produse congelate. 
"Eu nu cumpăr produse congelate", spune prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi. Acesta avertizează că alimentele congelate constituie un real pericol pentru sănătate.
"În momentul în care un produs este congelat-decongelat şi congelat din nou se autocontaminează şi contaminanţii din el se pot dezvolta până la valori foarte periculoase pentru sănătate. Spre exemplu, peştele, care nu este steril şi are microbi, în momentul decongelării, microbii, când ajung la temperaturi pozitive şi stau câteva ore, se dezvoltă exploziv. La recongelare, peştele are o zestre de microbi crescută enorm, la milioane de microorganisme de la câteva. Toate produsele nesterilizate suferă astfel de procese. Putem face toxiinfecţii alimentare grave", ne-a declarat prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi.
Citeşte mai mult pe ziarulring.ro.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu