duminică, 1 septembrie 2013

Ghimbirul este ,,medicamentul" bun la toate

Tot mai multe persoane consumă ghimbir, mai ales pe vreme ploioasă și când temperaturile scad de-a binelea. Numărul mare de afecțiuni care se pot trata cu ajutorul ghimbirului este mare, de la cele mai diverse răceli pană la durerile articulare.
Ultimele zile au fost mai răcoroase decât ne așteptam pentru final de vară, iar răcelile rebele, durerea în gât şi sinuzita îşi fac de cap. Din fericire, ghimbirul poate calma simptomele și în scurt timp poți uita de tuse și de roşul în gât.
Iată câteva metode de utilizare a ghimbirului, o plantă cu proprietăţi miraculoase pentru sistemul digestiv, pentru sistemul imunitar și care ajută şi în caz de inflamaţii în organism.

Doctorul Jaishree Bhattacharjee explică de ce este important să integrăm ghimbirul în alimentație: „Ghimbirul este folosit frecvent datorită beneficiilor sale pentru digestie și pentru că poate combate tulburările respiratorii. De asemenea, este un excelent carminativ, reduce gazele la stomac și este un bun expectorant, datorită compoziției bogate în calciu, fosfor, fier, magneziu, cupru, zinc și alte câteva“, spune Jaishree Bhattacharjee

Consumat pe post de aperitiv

Când este consumat înainte de masă, ghimbirul poate crește pofta de mâncare și accelerează arderile din organism. Ușurează procesul de digestie și, deci, îl îmbunătăţește datorită gustului picant. Mai mult, ghimbirul are proprietăţi de detoxifiere.

Ghimbirul atacă răcelile și durerile de cap

Omul de știință a mai adăugat că ghimbirul poate fi folosit și în caz de nas înfundat, dureri de cap și febră puternică.  „Sucul proaspăt de ghimbir este folosit pentru a trata tusea și răcelile. Consumat ca atare sau sub formă de decoct, ghimbirul desfundă nasul, vindecă durerile de cap și tratează febra. E bine să pui în ceaiul de ghimbir și busuioc și miere, ca să-i mai atenueze din iuțeală“, recomandă doctorul Jaishree.

Prieten de încrede în călătorii

De ce este ghimbirul un aliat de încredere pentru persoanele care călătoresc mult, nimic mai simplu. Proprietățile acestei plante deosebit de benefică pentru sănătate: ajută la „reglarea enzimelor digestive, care îmbunătățesc asimilarea și transportul substanțelor digestive spre țesuturile organismului“, explică omul de știință Jaishree Bhattacharjee.
Mai mult, atunci când ai rău de mașină, ține o feliuță de ghimbir în gură și vei vedea că senzația de rău dispare.

Bun și pentru calmarea durerilor articulare

Pe lângă faptul că este un remediu eficient pentru întărirea sistemului imunitar, ghimbirul și-a dovedit calităţile și în calmarea durerilor articulare și musculare. Amestecă pudră de ghimbir cu câteva picături de ulei de ricin și masează zona dureroasă. Este un tratament rapid pentru a trata gâtul înțepenit și durerile de articulații ori cele reumatismale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu