joi, 5 septembrie 2013

Sfarsitul monedei Euro? Saxo Bank lanseaza o dezbatere europeana

sfarsitul-amanatSfarsitul Euro? Nigel Farage si Vaclav Klaus se alatura dezbaterilor Saxo Bank #TradingDebates

Datele publicate recent arata ca zona “Euro” a iesit din recesiune, dar sentimentul de usurare s-ar putea sa nu dureze. Tensiunile din regiune sunt prezente, mai ales cele provocate de viitorul uniunii fiscale si bancare. Alegerile din Germania, luna aceasta, vor avea un impact considerabil asupra evenimentelor ulterioare din Europa. Economiile sunt inca intr-o stare precara, iar cateva state cheie, inclusiv Franta, se confrunta cu probleme fiscale si politice.
Vineri, 13 septembrie, Saxo Capital Markets va gazdui o dezbatere la sediul european al Bloomberg, in Londra, cu titlul “Sfasitul Euro pe care il stiti”. La dezbatere vor participa Vaclav Klaus, fostul presedinte ceh, si Nigel Farage, liderul Partidului Independentei din Marea Britanie, alaturi de analisti financiari de top, oameni de afaceri din intreaga Europa, pentru a discuta despre viitorul zonei Euro si al monedei unice.
Lars Seier Christensen, co-presedinte si fondator al Saxo Bank va deschide dezbaterea, urmat de Vaclav Klaus, care isi va concentra discursul pe integrarea europeana si lipsa de sustenabilitate a proiectului european. Nuvela de succes a fostului presedinte, Europa - Iluziile desarte, a fost publicata recent in engleza si este un volum in care liderul european analizeaza problemele cu care se confrunta continentul.
Vor urma doua runde de discutii, despre impactul guvernarii si politicii monetare asupra economiei si pietelor financiare. Printre vorbitori, Steen Jakobsen, economist sef Saxo Bank, Geoffrey Yu, Senior FX Strategist la UBS Investment si Peter Kinsella, FX Strategist la Commerzbank Bank. Nigel Farage, membru al Parlamentului britanic si lider al Partidului Independentei, va inchide lucrarile si va lansa o tema de discutie legata de parasirea UE de catre Marea Britanie.
Iata ce scrie Lars Seier Christensen, co-presedinte si fondator al Saxo Bank, despre dezbaterile #TradingDebates ce vor avea loc vineri, 13 septembrie:
“Europa lui Merkel nu ne alieneaza sau pedepseste. E o Europa dreapta. Merkel isi doreste ca statele UE sa aplice regulile si sa faca din Uniune un mediu competitiv. E un lider care rezolva problemele si nu e nimic gresit sa rezolvi problemele concrete. Totusi, politica inseamna sa vii cu idei noi. Inseamna sa stabilesti o agenda, nu sa te conformezi unui sentiment populist. Merkel mai are de lucru la capitolul asta. Germanii nu-si doresc schimbarea, cel putin asa arata sondajele. Merkel va castiga probabil alegerile din 22 septembrie. Va deveni liderul de facto al Europei, iar viitorul Uniunii si distrugerea monedei unice vor depinde de acest fost cercetator chimist. Ce putem spune e ca cercetarea s-a incheiat. Verdictul e public: trebuie sa reevaluam Uniunea Europeana.”
Sursa: BankNews

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu