joi, 5 septembrie 2013

"Europa stă pe o bombă cu ceas"

Europa stă pe o bombă cu ceas din cauza şomajului record în rândul tinerilor, combinat cu îmbătrânirea populaţiei, a avertizat directorul general al Organizaţiei Mondiale a Muncii (OMM), Guy Ryder.

Costurile imigraţiei sunt supraestimate, se arată în raportul OECD
Costurile imigraţiei sunt supraestimate, se arată în raportul OECD / FOTO: pariscityvision.com
Directorul Organizaţiei Mondiale a Muncii consideră că liderii politici nu fac destul pentru a rezolva această problemă complexă, informează Mediafax care citează postul american CNBC.
"Dacă nu îi aduci pe aceşti tineri în câmpul muncii ai de-a face cu o bombă cu ceas din punct de vedere demografic. Şomajul în rândul tinerilor este dublu sau triplu faţă de nivelurile normale şi trebuie să găsim rapid locuri de muncă, din foarte multe motive", a declarat Guy Ryder.
El a adăugat că speră ca problema şomajului să nu fie eclipsată la summit-ul G20 de dezbaterile privind situaţia din Siria, care vor domina agenda reuniunii din acest an a liderilor celor mai mari economii ale lumii.
"Trebuie să stăm cu ochii pe problema locurilor de muncă. Trebiue să avem în vedere că liderii prezenţi aici reprezintă ţări cu un total de 93 de milioane de şomeri, cifră care creşte în pofida opiniei că ieşim din criză", a continuat Ryder.
Şomajul din Europa s-a menţinut în iulie la nivelul record de 12,1%, iar în ţări precum Grecia şi Spania cifra depăşeşte 26%. Şomajul în rândul tinerilor se apropie de 25% la nivelul UE şi trece de 50% în statele afectate de criză din sudul zonei euro.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu