joi, 31 octombrie 2013

CUTREMURE în toată ţara. În 12 ore s-au produs trei cutremure în regiuni diferite


CUTREMURE. În ultimele 12 ore, au avut loc trei cutremure, dintre care două de suprafață, înregistrate în județul Galați, iar cel de-al treilea, produs în această dimineață, a avut loc în județul Hunedoara.


CUTREMUR în Taiwan
CUTREMUR în Taiwan
Seismele din Galați au avut o intensitate de 2,5, respectiv 2,6 grade pe scara Richter, în timp ce cutremurul cu epicentrul în zona Hațeg a avut 3,2 grade pe scara Richter. De la începutul lunii și până în prezent, 42 de cutremure, atât de suprafață, cât și de adâncime, s-au produs pe întreg teritoriul României.
Seismul din Transilvania a avut loc în această dimineață, la ora 6.10, în județul Hunedoara.
Cutremurul a avut o magnitudine de 3,2 grade pe scara Richter și s-a produs la o adâncime de 15 kilometri. Cele mai apropiate orașe de epicentrul seismului au fost Hațeg (7 km) și Hunedoara (15 km), scrie Evz.ro.
"Au fost cutremure în diferite regiuni, în Vrancea, în Galați, în Hațeg, dar activitatea este normală, se încadrează în acitivitățile zonelor unde se produc cutremurele. Erau cutremure și înainte în zona Hațeg, dar nu puteau fi detectate decât cele de peste 4,5 pentru că aveam 20 de stații, pe când în acest moment avem 150 de stații în toată țara. Cutremurele de 3 grade nu produc pagube în zona respectivă, ar trebui să aibă peste 4,5 grade ca să avarieze clădiri. Ele se produc pe arii mici", a explicat Constantin Ionescu, directorul Institutului pentru Fizica Pământului (INFP).
Județul Galați, zguduit din nou
Primul cutremur s-a produs la ora 22.47, la o adâncime de un kilometru și a avut o intensitate de 2,5 grade. Epicentrul s-a aflat la o distanță de 15 kilometri de Galați și la 30 de kilometri de Brăila.

Cel de-al doilea seism, înregistrat la ora 0.28, s-a produs la o adâncime de șase kilometri și a avut o intensitate de 2,6 grade. Epicentrul său s-a aflat tot la o distanță de 15 kilometri de Galați și la 30 de kilometri de Brăila.

Tot săptămâna aceasta, s-a mai înregistrat un cutremur și în zona Subcarpaților Munteniei, în județul Prahova. Seismul produs în noaptea de marți spre miercuri a avut o intensitate de 3,2 grade pe scara Richter.

Anul acesta, în zona Vrancea s-au mai produs şase cutremure cu magnitudinea de cel puţin 4 grade, la 11 august (4,5 grade), 28 iulie (4 grade), 12 iulie (4,1 grade), 20 iunie (4,2 grade), 21 aprilie (4,2 grade) şi 6 martie (4,2 grade).
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu