joi, 31 octombrie 2013

O româncă face o descoperire UIMITOARE: O parte din sângele nostru e dintr-o ALTĂ GALAXIE!


Romanca Aurora Simionescu, care face parte din echipa de cercetatori de la Agentia Spatiala din Japonia, a participat la un experiment de observatie a unui roi de galaxii Perseus. Concluziile studiului au dezvaluit ca o parte din fierul existent in sangele oamenilor provine dintr-o alta galaxie.


O româncă face o descoperire uimitoare: O parte din sângele nostru e extraterestru! / Foto: yahoo.com
O româncă face o descoperire uimitoare: O parte din sângele nostru e extraterestru! / Foto: yahoo.com
Experimentul a gasit noi dovezi ale faptului ca fierul este raspandit in mod egal intre galaxii, intr-unul dintre cele mai mari grupuri de galaxii din Univers, denumit clusterul Perseus, potrivit Nano Werk, citat de Ziare.com.
In urma cu mai mult de 10 miliarde de ani a existat o perioada violenta a Universului, in care au aparut elementele chimice esentiale vietii.
Cercetatorii de la Institutul Kavli pentru cosmologie si astrofizica particulei (KIPAC) au analizat 84 de seturi de observatii facute de telescopul japonez cu raze X al satelitului Suzaku.
Concluziile experimentului au relevat faptul ca fierul este repartizat in mod uniform intre galaxii, rezultand astfel ca el s-a aflat acolo dinainte ca roiul de galaxii Perseus sa se formeze.
Cercetatorii estimeaza cantitatea de fier din cluster cu aproximativ masa a 50 de milioane de Sori. "Credem ca cea mai mare parte din fier a venit de la un singur tip de supernova", a declarat fosta membra a KIPAC si co-autoare a studiului, Aurora Simionescu, care lucreaza in prezent pentru Agentia Spatiala din Japonia.
Un astfel de tip de supernova este o stea care explodeaza si elibereaza tot materialul sau in gol. Cercetatorii cred ca cel putin 40 de miliarde de supernove de acest tip au explodat intr-o perioada relativ scurta de timp, la scara timpului cosmic, eliberandu-se astfel prea mult fier, fiind fortat sa iasa din aceste galaxii.
"Suntem mai batrani decat credem sau cel putin fierul din sangele nostru este mai in varsta, fiind format in galaxii aflate la milioane de ani-lumina departare, cu miliarde de ani in urma", a spus Aurora Simionescu.
Rezultatele experimentului au aparut in revista Nature sub titlul "O distributie uniforma de metal in mediul intergalactic al clusterului de galaxii Perseus".


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu