marți, 26 noiembrie 2013

Cometa APOCALIPSEI! Ar putea fi Pamantul afectat de Cometa Ison?

Mai putin de 10 zile au mai ramas pana la unul dintre cele mai spectaculoase evenimente astronomice ale anului.
Se apropie cometa ISON, care este formata in mare parte din gheata.  Este sau nu este un pericol pentru noi, pamantenii? Exista in acest moment 3 scenarii posibile.

Primul ar fi disparitia fizica a cometei din cauza apropierii de Soare. Al doilea scenariu: cometa ISON ar putea sa graviteze de mai multe ori in jurul Soarelui, pana cand se va "stinge". Ar fi posibil pentru ca este formata in principal din gheata iar in apropierea Soarelui, temperaturile sunt extrem de mari.

In fine, ultima posibilitate ar fi una pe care si-o doresc astronomii. Adica ISON sa treaca prin coroana solara, astfel incat caldura degajata sa aprinda gazele din interiorul cometei si, in consecinta, coada sa fie mult mai vizibila. Ar fi in acest caz un fenomen astronomic destul de rar.

S-a mai intamplat la fel in urma cu 50 de ani, cu o alta cometa, Ikeya-Seki.

Sursa: www.kanald.ro

http://www.youtube.com/watch?v=4aE7bgd20sE

2 comentarii:

  1. vreau sa te corectez , nu este cometa apocalipsei .
    Daca ar fi , orice ai scris pana acum si vei scrie va fi total ironic, sperii lumea cu asa ceva cand scrii : apocalips: , Cometa Ison dupa cum ai zis raman 10 zile pana va fi vizibila vederea ochiului liber fara binoclu , iar coada cometei Ison va trece prin Pamant , / terra va trece prin coada cometei Ison , ceea ce poate avea mai multe consecinte , dezastre naturale dar in acelasi timp dezastre umane , caci umanitatea nu mai izvoraste in

    ZamoRa .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu pe mine trebuie sa ma corectezi, ci pe cel de la KANALD. Eu doar am preluat stirea, nu am scris-o. Eu nu scriu astfel de stiri. Stirea a fost data de ei pe TV si preluata de aproape toate siturile de stiri.
      Eu am preluat-o din cauza celor 3 teorii prezentate acolo.

      Multumesc pentru comentariu!

      Ștergere