miercuri, 6 noiembrie 2013

Gambitul Cometei ISON




NASA a decretat anul 2013 ca fiind „Anul Cometei”. Ce ar fi putut să determine Agenția Spațială Americană să facă aceasta? Din datele şi informaţiile care există până la acest moment putem deduce că motivul principal îl constituie trecerea cometei Ison pe lângă Pământ; există de asemenea prezumţia că planeta noastră va intersecta coada cometei, cu alte cuvinte că va trece prin praful, resturile şi alte componente ale acesteia.
Spre deosebire de planeta Nibiru care, deşi anunţată de mulţi pentru anul 2012, totuşi nu s-a făcut vizibilă, cometa Ison nu doar că există, ci chiar s-a conturat cu precizie traiectoria ei apropiată.

 

Cometa Ison tocmai a trecut destul de aproape de planeta Marte, generând mari explozii ce au apărut ca flash-uri de lumină pe suprafaţa astrului roșu, precum şi o auroră foarte mare ce a înconjurat întreaga planetă. Toate acestea au fost surprinse de către astronomii amatori, deoarece exact în acea perioadă NASA a fost pusă „pe butuci” de către „shutdown”-ul american, care a scos din funcţiune timp de două săptămâni principalele instituţii guvernamentale, lăsând guvernul la cota minimă de avarie în ceea ce priveşte funcţionalitatea sa. Unii comentatori au făcut observaţia că acest „shutdown” a fost deliberat provocat, deoarece guvernul american nu doreşte ca populația țării să ştie că, deşi cometa Ison nu va lovi Pământul, totuşi planeta noastră va suferi mari transformări la suprafaţă, datorită traversării cozii acestei comete.

 

Informaţiile ştiinţifice ne arată că această intersectare de către Pământ a cozii cometei Ison va avea loc în intervalul situat între sfârşitul lunii noiembrie 2013 şi luna ianuarie 2014.


Prin urmare, în jurul datei de 28-29 noiembrie, anul curent, cometa Ison va începe să fie vizibilă cu ochiul liber de pe planeta noastră. Problema care se pune este dacă în aceste condiţii coada cometei conţine suficient de multe resturi cosmice astfel încât ele să provoace cu adevărat catastrofe la suprafaţa planetei noastre.
NASA este foarte interesată de această cometă şi a pregătit deja lansarea unui balon de mare altitudine, echipat cu un telescop de înaltă tehnologie, pentru a filma trecerea cometei pe lângă Pământ.
Misterul în ceea ce priveşte această cometă se adânceşte datorită unor observaţii curioase care au fost făcute cu ajutorul telescoapelor din mai multe regiuni ale planetei. Înregistrările ne arată că, paradoxal, cometa ar fi însoţită de două obiecte zburătoare neidentificate (OZN-uri) uriașe, care în mod evident sunt de provenienţă artificială şi pilotate în mod inteligent.

 

Peste foarte puţin timp vom începe să căpătăm răspunsuri adecvate la toate aceste necunoscute...


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu