vineri, 27 decembrie 2013

10 tratamente naturale pentru durerile de stomac



Scris de Alec Blenche

S-a remarcat ca una dintre cele mai populare cereri la magazinele naturiste este cea pentru produse care sa ajute natural la alinarea durerilor de stomac. Oamenii, de la pacientii cu cancer la parintii cu bebelusi suferind de colici, incearca sa caute cea mai sigura si eficienta modalitate de a face fata durerilor de stomac. De fapt nu exista nici o cura naturala care sa ajute la toate tipurile de dureri de stomac, dar daca durerea persista de ceva timp, ai nevoie de ajutorul unui medic. Pentru dureri simple datorate crampelor menstruale sau ingerarii de alimente stricate, sunt multe alternative naturale pentru a calma stomacul.
Tratamente naturale pentru durerile de stomac

Aici este o trecere in revista a 12 remedii casnice si cu plante care pot ajuta la alinarea diferitelor tipuri de discomfort abdominal.

Ghimbirul este cunoscut ca posedand proprietati anti-inflamatorii plus alte beneficii. Acesta mai ajuta si la usurarea durerilor de stomac, ca si la digestie. Se poate consuma prin curatarea de coaja si razuirea radacinii de ghimbir si apoi utilizarea la ceai sau in mancare.

Pentru oamenii carora nu le plac mancarurile aromate, suplimentele cu ghimbir ar fi mai bune, intrucat ghimbirul poate fi un pic condimentat. Este mai bine sa se faca ceai din ghimbir proaspat decat sa se cumpere ginger sau alte bauturi fermentate cu ghimbir, intrucat acestea sunt pline de zahar. Zaharul obisnuit poate agrava si mai mult durerea de stomac.
2. Chimen dulce(molura) sau lemn dulce (licorice)

Acestea au gust asemanator, chiar daca sunt plante diferite. Ele au un gust care nu este placut tuturor, asa ca daca cuiva nu ii place gustul, este mai bine sa gaseasca alternative. Chimenul dulce si lemnul dulce sunt gasite in multe ceaiuri medicinale, ca si sub forma de suplimente. Pentru cei carora le place gustul, mestecatul unei felii/bulb proaspete poate alina durerea de stomac.

Musetelul nu calmeaza doar nervii, ci mai si alina un stomac dureros. Oamenii pot consuma cu incredere ceai de musetel pentru stomacul tulburat. Ca aroma suplimentara, se poate adauga lamaie.
4. Menta

Menta, asemanatoare ghimbirului, poate fi consumata proaspata pentru a stabiliza un stomac tulburat. Doar luati cateva frunze de menta si puneti-le intr-o cana cu apa fierbinte. Mestecatul unei frunze poate si el ajuta.
5. Apa cu lamaie

Pentru cei ce nu au nici ghimbir, nici lemn dulce, menta sau chimen dulce acasa, stoarcerea unei jumatati de lamaie intr- cana cu apa calda poate si ea ajuta la alinarea stomacului.
6. Bicarbonatul de sodiu

Antiacizii care sunt vanduti pe piata au in mod obisnuit bicarbonat de sodiu. Se poate lua o lingurita sau doua si se amesteca intr-o cana de apa calda. Este la fel de bun ca si Alka-Seltzer pentru a scapa de indigestie sau arsuri la stomac.
7. Apa calda cu sare

Apa calda cu sare este foarte buna pentru dureri in gat, ca si pentru un stomac deranjat. O lingurita de sare pusa intr-o cana de apa calda cu siguranta va functiona. Pentru a obtine cele mai bune rezultate, este recomandat sa se bea apa cat se poate de repede.
8. Comprese cu orez cald

Caldura, se stie, este una dintre cele mai bune metode de a alina un stomac deranjat, in special cand vine vorba de crampe. Pentru cei care nu au dispozitive de incalzire acasa, se poate improviza unul dintr-un ciorap vechi si niste orez crud. Incalziti-lin cuptor sau pe o tigaie si aplicati-l pe zona afectata, la fel se poate folosi si sare.
9. Otet din cidru de mere

Acest otet se spune ca este foarte binefacator pentru corp. Cateva lingurite intr-un pahar cu apa calda sau rece pot ajuta la alinarea durerilor.
10. Sucul de aloe vera

Cei ce au probleme intestinale au relatat ca acest suc este de foarte mare ajutor. Poate ajuta la crampe, gaze, diaree si balonare.

Sursele pentru acest articol includ:





Articol preluat de pe /viataverdeviu.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu