vineri, 27 decembrie 2013

2014: Razboiul statelor cu crima organizata

bani_anp_83910900
In 1936 Roosevelt atragea atentia ca cei mai mari dusmani ai pacii si prosperitatii sunt “banul organizat si crima organizata“. Astazi, vedem ca analiza sa a fost, din pacate corecta. Dupa prabusirea echilibrului planetar, in 1989, membrii partidului unic si ofiteri ai structurilor serviciilor secrete, din fostul Pact de la Varsovia s-au organizat intr-un sistem paralel, oligarhic de inspiratie mafiota. Aceasta noua filozofie a crimei organizate a gasit repede punti de legatura cu structurile identice din lumea occidentala, iar astazi, putem afirma ca lumea este condusa in paralel atat de politicile statale cat si de interesele tranfrontaliere ale unor grupuri care se regasec in ierarhiile infractionalitatii organizate.
In zorii secolului al XXI-lea profiturile realizate ilicit, de regula prin coruperea autoritaritilor si jaful din bugetele nationale, prin contracte oneroase, au depasit pragul psihologic de 1000 de miliarde de dolari, fapt ce l-a facut pe Jacques Sopplesa sa scrie in Banalizarea crimei organizate: “Gangsterismul este o tendinta grea a geopoliticii actuale”. Romania a fost virusata, inca din anii ’90 de acest morb al coruperii generalizate, lasandu-se parazitata de interese de grup, in defavoarea natiunii si a populatiei, platitoare de taxe si impozite. Clasa politica a estului european, are de regula doi stapani in fata carora ingenuncheaza: banul si puterea. Foarte putini lideri, raman din pacate, tributari sentimentului de datorie fata de Dumnezeu si Patrie.
Crima organizata isi extrage profiturile pe planuri diferite si prin actiuni specifice. Astfel din traficul de arme, droguri, carne vie, din contrabanda cu tutun, alcool si medicamente, precum si din comercializarea produselor interzise: organe umane, plante modificate, specii protejate, marfuri contrafacute, mafiotii obtin uneori profituri mai mari decat statele practicante de taxe si impozite. Criminalitatea organizata, se insinueaza in organismul economico-politico-social, parazitandu-l in cele din urma, pana la sucombare. Economia Romaniei poate fi un bun exemplu…Prin virusarea sistemului oficial, mafiotii obtin controlul asupra resurselor patrimoniale ale statelor si natiunilor, iar penetrarea se face prin 4 tipuri de actiuni: frauda fiscala, munca la negru, mita pentru contracte publice si deturnarea fondurilor publice.
Principalele organizatii criminale sunt: familiile italo-americane, yakuzele (Japonia), Triadele (China), Mafia rusa, cartelurile latino-americane si clanurile turco-kurde. Singura posibilitate pasnica de a scapa de acesti paraziti mortali este imediata reforma a sistemelor statale si epurarea din sistem a tuturor elementelor corupte, desfiintarea monopolului si eliminarea oligarhiilor, obligativitatea companiilor multinationale sa plateasca statelor unde isi desfasoara activitatea toate taxele si impozitele pe venitul obtinut si eliminarea tranzitarii banilor catre paradisuri fiscale si offshore-uri.
Poate cea mai eficienta modalitate de a readuce moralitatea in economie ar fi incurajarea si sprijinirea producatorului si diminuarea profiturilor intermediarilor. Cu alte cuvinte, sustinerea creativitatii si a muncii prin diminuarea puterii financiare a speculativului. In caz contrar, ori ce analiza serioasa asupra starii morale si mentale ale planetei va conduce, inevitabil la un scenariu asemanator cu cel de dinaintea declansarii celui de-al Doilea Razboi Mondial. Sa nu uitam ca Dumnezeu se manifesta prin Dreptate si Iubire.
Totul se afla supus raportului cauza-efect! VIN VREMURI GRELE PENTRU MAFIOTI!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu