luni, 16 iunie 2014

Conexiuni,ipoteze si mesajul lor

Zilele acestea am citit despre o stea Mira despre care se spune ca ar fi una din 
variantele posibile precum ca ea ar fi fost steaua din Bethleem care ar fi vestit
Nasterea Mantuitorului Iisus Hristos.Bineinteles ca ipoteza este contracarata.
In anul 2002, Costantino Sigismondi, de la Universitatea din Roma, propunea drept explicatie palpairea unei stele variabile numita Mira. Desi ipoteza a provocat o vreme multe dezbateri, s-a ajuns la concluzia ca respectiva stea lumineaza atat de vag, incat nu ar fi putut atrage atentia Magilor.
Totusi este neobisnuit comportamentul acestei stele,iar cel ce a descoperit-o a sfarsit tragic.
Pe 13 august 1596, David Fabricius, un pastor luteran german cu un hobby pentru astronomie, găsește o nouă stea în constelația Balena (Cetus), căreia cartograful-ceresc Bayer îi atribuie ulterior denumirea de Omicron Ceti.
Aceasta noua stea a lui Fabricius se aprindea și se stingea repetat, dupa un calendar bine stabilit: 11 luni.Atât de neobișnuit era comportamentul noii stele incât Johannes Hevelius îi dedică o carte în 1662: "Historiola mirae stellae" (adică "Scurtă istorie a stelei minunate"). De atunci, steaua este cunoscută până în zilele noastre și sub denumirea de Mira, adică Minunata.
În decursul a 331 de zile, Mira se umflă, trecând de la strălucirea unei stele observabilă doar prin telescop (magnitudine 10), la una ușor-vizibilă chiar și din centrul iluminat al Clujului (magnitudine 2), o diferență de strălucire de peste 1.500 de ori!Aceasta stea a avut un maxicum de vizibilitate in perioada 21-30 septembrie 2011.
Si nici un comportament asemanator cu al acestei stele nu se cunoaste intre miile de stele ce exista pe bolta cereasca si nici niciuna nu se apropie de stralucirea Minunatei Mira.

Steaua Minunată (Mira) din constelația Balena. 
Oaspetele nepoftit deasupra capului monstrului marin
este însuși planeta Jupiter.
Iata ce se mai spune despre ea:
Specialistii NASA au descoperit o stea a carei lungime colosala atinge 13 ani-lumina. Steaua e botezata Mira si se afla la 350 ani-lumina de Pamânt în constelatia Cetus.
Desi a fost studiata timp de mai bine de 400 de ani, coada acesteia nu a fost fotografiata pâna acum, informeaza NASA.

Astronomii spun ca Mira atinge o viteza de 130 de kilometri pe secunda si ca lungimea cozii se datoreaza materialelor pe care steaua le elimina de peste 30.000 de ani.
Sa fie oare steaua din Bethleem?Iar din nou aparitia ei  in 2011 sa fie vestitorul unor noi timpuri?
Mai ales ca deasupra acestei stele se afla Jupiter,planeta cunoscuta in astrologie
ca "marele benefic",iar in acele timpuri stravechi era cunoscuta ca "Planeta Regilor", Venus ca "Planeta Mama" iar Saturnul ca "Protector al Evreilor".
Se pare ca, pe data de 12 august anul 3 i.H., Jupiter si Venus apareau foarte aproape una de cealalta, inainte de rasarit, vazandu-se astfel ca cele mai stralucitoare "stele". Erau vizibile in partea de est a cerului intre orele 3:45 si 5:20 a.m.

Si mai remarcabil este faptul ca pe 17 iunie anul 2 i.H., Venus si Jupiter au aparut pe cer ca fiind unite, formand una si aceeasi "stea", in constelatia Leu si se pare ca in urma cu 4 ani, conform cercetarilor lui Johannes Kepler, in constelatia Pestilor ar fi avut loc o alta conjunctie intre Jupiter si Saturn.
Si mai adaug eu in aceasta vara Jupiter trece in semnul regal,nobil al Leului (16 iulie)aducand exigenta,incredere si compasiune.
Eu cred ca toate cele expuse nu sunt intamplatoare,nu sunt simple coincidente,ci sunt semne clare ca deasupra tuturor lucrurilor este Bunul Dumnezeu si numai Voia Lui.
Amin!
PS.Intamplator sau nu si eu mi-am ales acest pseudonim tot in septembrie 2011.
MIRA

Sursa : primit pe mail,
Multumiri Mira

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu