luni, 16 iunie 2014

Zodiacul si Sfinxul egiptean

http://www.antiquityofman.com/images/krupp/krupp6.jpg
Misterele religioase si adevarurile vechi vin spre noi sub valul de alegorie si simbolism.Mitologia egipteana atat de fascinanta este
strans legata de steaua Sirius A considerata Isis,iar Osiris de steaua pitica alba Sirius B.Iar cand spui Egipt vizualizezi Sfinxul si
Marea Piramida si acestea sunt strans legate de Sirius cea mai stralucitoare stea de pe bolta cereasca.In stransa legatura se afla
si steaua Regulus care in traducere inseamna"inima de leu" si care
spre sfarsitul lui 2011 a intrat in semnul Fecioarei.
Enigma Sfinxului este strans legata de primul semn din zodiac impreuna cu ultimul semn din zodiac si acest lucru se face in functie
de constelatii.In felul acesta se observa Fecioara ca prim semn (prima venire a lui Mesia)si Leul la sfarsit ca o adoua venire a lui Mesia (Leul lui Iuda)

  Leul lui Iuda (Apocalipsa 05:04):

4 Așa că am plâns mult, pentru că nimeni nu a fost găsit vrednic să deschidă și să citească cartea, sau să se uite la ea. 5 Dar unul din bătrîni mi-a zis, "Nu plânge. Iată, Leul din seminția lui Iuda, Rădăcina lui David, a biruit ca să deschidă cartea, și cele șapte peceți ale ei. "
Sfinx în greacă înseamnă "a conecta sau lega împreună". Un sfinx combină capul de femeie și corpul unui leu. Aceasta stabilește începutul și sfârșitul  narațiunii ceresti - începând cu Fecioara și terminând cu Leul.
Zodiacul este o poveste în imagini a planului lui Dumnezeu de mântuire pe pământ. Cheia pentru intelegerea zodiacului ceresc se găsește în reprezentărea veche a unei creaturi mitice numita sfinx.

Uitati-va la patru dintre cele mai stralucitoare stele din zodiac:

Fomalhaut în Varsator (om)

Regulus din Leo (leu)

Antares în Ophiuchus (suport șarpe, sau vultur) și

Aldebaran în Taur (taur).

Toate cele patru dintre aceste stele sunt aranjate pe bolta în cele patru colțuri ale cerului - in cele patru semne fixe ale zodiacului. Acestea sunt cele patru creaturi care se combina pentru a forma o
imagine sculpturala.Iar numerele formeaza 12 sectoare,12 case astrologice.
Si iata lista celor 12 numere primare din perspectiva
simbolistica :

 • Unul: simbol al unității, primatul și început, în toate limbile.

 • Doi: primul număr care poate fi împărțit de la sine, el simbolizează divizarea.
 • Trei: perfecțiunea divină. Trinity. 3, de asemenea, se referă la dimensiunile necesare pentru fizica.
 • Patru: Numărul de Creație, 3 a lui Dumnezeu, plus 1, un nou început.
 • Cinci: 4 +1, Crearea plus un nou început. 5 = har sau favoare.
 • Șase: Numărul de imperfecțiune, numărul de om. Crearea plus Divizia 4 +2.
 • Șapte: Finalizarea. Numărul de perfecțiunea spirituală. Creație a fost finalizat, Dumnezeu S-a odihnit în the7th zi.
 • Opt: este numărul de înviere 7 +1 finalizare plus noutate.
 • Nouă: Simbol de judecată. Înrudită cu numărul 6, 3x3 = 9 și 3 +3 = 6, se poate referi la sfarsitul.
 • Zece: Simbolizeaza exhaustivitatea ordine - după 10 numere repeta.
 • Unsprezece: subminarea și nimicirea 10 - un plus de defecte din care perfectă ordine.
 • Doisprezece: este un simbol al perfecțiunii guvernamentale sau regulă 3x4 - regula lui Dumnezeu asupra creației Sale.
 • Cele 12 numere sunt cele douăsprezece case ale zodiacului, la fel ca cei 12 apostoli ai lui Isus . De aceea, Leonardo Da Vinci a portretizat pe apostoli în 4 grupe de câte trei, în pictura lui din Cina cea de Taină incat face separarea zodiacului în patru anotimpuri.In simbolismul crestin apare aceasta asociatie,astfel incat cei patru apostoli( ca arcașii care apără adevărul și ordinea lui Hristos" Centrul ") sunt: ​​Matei, omul cu aripi, Marcu, leul, Luca, boul, Ioan, vulturul .Acest lucru provine din cartea biblică a profetului evreu Ezechiel , care în timp ce în exil în Babilonia circa 580 i.Hr. descrie viziunea sa, în care se mai vedeau patru făpturi vii  ce au ieșit din mijlocul focului, 
 • În ceea ce privește chipul fețelor lor, toate patru aveau o față de om, și o față de leu, pe partea dreaptă, și toate patru aveau o față de bou pe partea stângă; toate patru aveau, de asemenea, față de vultur. Ezechiel 01:10.
 • Sfinxul astrologic este compus din patru părți de animale: san si labe de leu, sferturi posterioare de un taur, aripile unui vultur, și capul unui om.
 • Cele patru semne ale sfinxului apar pe simbolul Rose Cross, care se spune că au fost purtate în jurul gaturilor preoților de"Magi inițiati".

 • Înainte de a deveni monograma lui Hristos, Rho chi a fost monograma de Cronos, zeul timpului, și o emblemă a mai multor zeități solare.

  Chi-Ro este, de asemenea, la origine abrevierea "Hristos" în "creștin" sau "de Crăciun" la "X."

  În ebraică, Chi-Rho echivaleaza cu Tav-Resh. Chi Rho a fost utilizat în texte alchimice ermetice pentru a indica timpul.

 • Enigmatic si transcendent, Sfinxul se pretinde si astazi ca fiind un mister. 


 • Vechile stiinte de mistere asociate gnosticismului egiptean, astrologia, tarotul ori alchimia dau o importanta deosebita Sfinxului asociindu-l cu pastratorul marilor mistere, detinatorul cheilor cunosterii marilor taine ale Universului.
  Analizand simbolistica Sfinxului constatam ca el este totodata Taurul, Leul, Vulturul si Omul (dupa cum este reprezentat in pictogramele egiptene). 
  Cele 4 simboluri asezate in jurul Tronului Dumnezeiesc reprezentate in Apocalipsa lui Ioan.
  Aceleasi simboluri reprezinta semnele fixe ale zodiacului dispus pe cele 4 directii ale spatiului (ca si colturile piramidelor). 
  Taurul -(primavara), Leul -(vara), Vulturul - Scorpionul (toamna) si Varsatorul - Omul (iarna). 
  Aceste semne fixe exprima stabilitatea, fixitatea dar ele concentreaza - in astrologie - potentialul elementelor precedente.
  De asemenea aceste simboluri sunt reprezentate pe arcanul numarul 21 al tarotului. Acestea sunt si cele 4 simboluri ale celor 4 evanghelisti.
  In alchimie acestea reprezinta un proces intreg, complect - Tetramorful - fara de care nu se poate realiza marea opera.
  In toate traditiile mistice, acestea semnifica cele 4 elemente primordiale care au format Universul. (pamantul, apa, focul si aerul - impreuna formandu-l pe cel de-al cinci-lea, eterul, substanta in care ele se dizolva).
  Legendele egiptene spun ca sub piramida se gasesc labirinturi subterane unde poti rataci luni in sir si ca in centrul carora se afla surse ascunse de cunoastere. 
  Testele radar au detectat anomalii in structura solului de sub Sfinx indicand prezenta unor cavitati in sol.
  Toate anomaliile pareau legate printr-o cavitate mai ingusta dar inca nu s-au facut sapaturi sub Sfinx si nici sub piramida.
  Ca si in toate religiile ale lumii, simbolistica Sfinxului este strans legata de lumina, precum intreaga religie egipteana. 
  Sfinxul este asezat cu fata exact spre rasarit asteptand rasaritul, simbolizand viata ca renastere precum mormintele Regale au fost dispuse pe malul occidental al Nilului in analogie cu opusul soarelui simbolizand viata care a trecut.

  Este o minune a lumii...dar nu este destul de mare pentru cei care au stabilit care sunt acele minuni.

  Sfinxul ar trebui ori sa se incadreze intre cele 7 minuni ale lumii ori sa fie cea de-a 8-a minune a lumii...
 • Interesant si fascinant in afara de aceste enigme antice este si legatura invizibila  dintre Sfinx,Romania,Ceahlau,Sirius si Leul zodiacal deoarece
 • fenomenul de piramida de pe muntele Toaca are loc in ziua de 6 august
 • exact in semnul zodiacal Leu.
 • http://raveda.wordpress.com/2009/11/04/ceahlau/
 • http://adevarul.ro/locale/piatra-neamt/foto-video-piramida-spatiala-muntele-ceahlau-fenomenul-ziua-schimbarii-fata-1_51ff94cac7b855ff56a8daf8/index.html
 • https://raveda.wordpress.com/tag/sirius/
 • Si pentru ca Leul este al cincilea semn din cercul zodiacal si ne conduce spre ideea de Centru am sa inchei cu al cincilea legamant de Don Miguel
 • Ruiz:
  • Al cincilea legamant: Fii sceptic, dar invata sa asculti.
  Trebuie sa devii constient de faptul ca marea majoritate a lucrurilor pe care le auzi nu sunt adevarate. Insa daca invatam sa ascultam cu adevarat, putem intelege mult mai usor ceea ce se petrece in jurul nostru.Adevaratul scepticism nu inseamna sa adopti motto-ul “Nu cred in nimic.”, ci inseamna sa nu crezi din start in orice auzi si sa discerni adevarul de minciuna. Scepticismul te ajuta sa devii constient de faptul ca marea majoritate a oamenilor traiesc in minciuna.

  Asadar: Nu crede ce iti spune propria minte, si cu atat mai putin ce iti spun ceilalti. Foloseste-te de puterea indoielii pentru a-ti pune intrebari referitoare la toate informatiile primite. Este oare acesta adevarul absolut? Asculta intentia care se ascunde in spatele cuvintelor si vei intelege mai usor mesajul real pe care il transmit ele.
  Deveniti ca si mine un vesnic calator si cautator de adevar si lumina.
  Mira

  Primit pe mail,
  Multumiri

  Niciun comentariu:

  Trimiteți un comentariu