luni, 2 iunie 2014

Nu am fi crezut niciodată aşa ceva! Oamenii de ştiinţă au reuşit TELEPORTAREAMarele anunţ a fost făcut de către cercetătorii de la Institutul de Nanoştiinţă Kavli din cadrul Universităţii de Tehnologie din Delft, Olanda
Ei sunt cei care au teleportat atomi pe o distanţă de trei metri, cu o acurateţe de 100%. Cercetătorii au folosit trei particule entanglate, un atom de nitrogen şi doi electroni, cu ajutorul cărora au teleportat informaţia. Această performanţă incredibilă sugerează că pe viitor chiar şi obiectele mari ar putea fi fi teleportate, inclusiv oamenii. Oamenii sunt "doar o colecţie de atomi dispuşi într-un anumit mod", a declarat profesorul Ronald Hanson, coordonatorul experimentului.
Desigur, acest tip de teleportare poate fi utilă şi pentru securizarea informaţiei.Astfel, datele pot fi teleportate între două puncte şi astfel vor fi imposibil de interceptat, scriu cei de la Daily Mail. Un alt experiment şi mai ambiţios, care presupuneteleportarea informaţiei între două clădiri, pe o distanţă de 1.300 de metri, este programat pentru luna iulie.
Sursa: http://observator.tv/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu