marți, 1 iulie 2014

Al Treilea Război Mondial la orizont?COMENTARIU SFATUITOAREA:

Ca marea majoritate a politicienilor lumii sunt atinsi de virusul coruptiei, nu cred ca este un secret sau o stire hot pentru cineva. Dar demascarea a cel putin unui politician din Turcia, Cehia, Polonia, Romania, Franta cam in aceeasi perioada incepe sa semene a plan ascuns. Pentru cine mai are indoieli, pot sa adaug si faptul ca sistemul bancar din Bulgaria a fost puternic zdruncinat de atacuri monetare mari. Oare in Bulgaria nu au reusit sa gaseasca probe convenabile pentru a face demascari ale vreunui politician corupt?
Daca citim cu atentie si "printre randuri" articolul de mai jos si vedem si de cine a fost publicat, atunci putem sa ne intrebam: Nu cumva se pregateste iar o "masa a tratativelor ascunsa", la care sa stea America si Rusia, pentru a "negocia" iar sferele de influenta? Oare nu cumva Rusia si America se pregatesc pentru aceste negocieri? Oare daca nu se inteleg, pot declansa un conflict major?
Eu asta cred ca se intampla. Tot ceea ce se petrece acum la noi in tara si in lume este pregatire a viitoarelor ''negocieri" ale noilor influente pentru cei doi vechi adversari. Doar ca de data aceasta, mai sunt si altii care doresc o bucata de lume pentru stapanit. 

Vom asista in continuare la multe evenimente menite sa destabilizeze tarile aflate la granita cu Rusia, unde amestecul american va incepe sa fie cat mai vizibil. In acelasi timp, Rusia va incerca sa capete cat mai multa putere si greutate si nu este imposibil ca expansiunea teritoriala sa continue. 
Cititi si articolul de mai jos si trageti singur concluziile.

Al Treilea Război Mondial la orizont?

Situaţia actuală va duce inevitabil la declanşarea celui de-al Treilea Război Mondial. De această părere este Jean-Michel Vernochet, scriitor francez, analistul politic, jurnalist, specialist în teoria conspiraţiei şi expert în problemele Orientului Mijlociu şi Rusiei.

Opinia a fost exprimată în contextul împlinirii a 100 de ani de la începerea Primului Război Mondial şi discuţiilor privind încercările pe care Europa va fi nevoită să le înfrunte.
Jean-Michel Vernochet: Orizontul european este acoperit de nori negri. Ucraina, Irak și Siria - toate aceste conflicte sunt interconectate. Acesta este un singur război cu care Occidentul se confruntă la frontierele sale, deşi mulţi analiști cred că această problemă este mult prea departe de ei. Cel mai tragic eveniment pentru ei este sporirea capacităţii militare a Chinei şi consolidarea potenţialului economic al acestei ţări ...
Vocea Rusiei: Dar ce puteţi să ne spuneţi despre „dosarul” ucrainean?
Jean-Michel Vernochet: În Ucraina sunt fanatici. Aceştia sunt adevăraţi „ultra”! Toţi ei folosec câte o telecomabndă contralată din SUA. De altfel, CIA apasă butoanele!
Vocea Rusiei: Ce părere aveţi despre declaraţiile preşedintelui Poroşenko referitoare la aşa-numita „anexare” a Crimeii de către Rusia?
Jean-Michel Vernochet: Atunci când urmărim această situaţie din Franța, observăm cum preşedintele rus „navighează” pentru a evita recifele şi alte obstacole artificiale care îi apar abundent în cale. De asemenea, am observat că Duma de Stat a revizuit dreptul de intervenţie în cazul lezării intereselor minorităţilor ruse. Acesta este un gest politic! Presupun, însă, că această concesie va fi prima dintr-un lanţ nesfârşit de concesii! Preşedintele rus este rugat să-şi retragă trupele de la graniţă. Dacă el va face acest lucru, atunci va însemna sfârşitul suveranităţii ruse!
1919 a fost anul Tratatului de la Versailles (dar asta nici pe departe nu a însemnat sfârşitul Primului Război Mondial). Deci, observăm că în 1919 principiul drepturilor minorităţilor la autodeterminare a prevalat în faţa principiului inviolabilităţii frontierelor! Dreptului internaţional a suferit schimbări!
Crimeea a pledat fără echivoc şi în unanimitate pentru independență, iar ulterior şi pentru alipirea la Rusia. Acest proces legal din punct de vedere juridic nu a fost recunoscut de preşedintele Poroșenko, dar a decis, în cele din urmă, să facă unele concesii. Toţi au remarcat ordinul de încetare a focului pentru câteva zile, care, însă, nu este respectat în realitate. Acolo se dau lupte sângeroase, iar mass-media occidentale păstrează o linişte înfrucoşătoare. Noi nu ştim nimic despre ceea ce se întâmplă astăzi în sud-estul Ucrainei.
Chiar dacă Piotr Poroşenko cere întoarcerea Crimeii, alipirea peninsulei la Rusiei este irevocabilă! Toate acestea ar putea culmina doar cu un mare conflict armat. Nu vreau să fac pe Cassandra, dar se apropie un mare conflict. El se va apropia de frontierele europene, adică va ajunge până în Polonia. Nu vom face schimb de rachete balistice, desigur. În cadrul conflictului vor fi folosite tipuri clasice de arme. Va exista o ruptura între Est şi Vest şi această ruptură va arunca Rusia în vastul bloc eurasiatic, care se cristalizează în prezent. Este regretabil pentru Europa, deoarece va pierde şansa de a deveni o putere cu adevărat unică, spre care tind atât de mult toţi europenii adevăraţi!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu